سومین جلسه کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری خراسان جنوبی برگزار شد

سومین جلسه کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان در سال 94 با حضور استاندار، نماینده مردم قاینات و زیرکوه و رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جمعی از مدیران کل و اعضای دستگاه‌های اجرایی این کارگروه در محل استانداری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی؛ حسن رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی این اداره کل گزارشی از عملکرد یکساله میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه داد و گفت: مجموع اعتبارات تملک استانی و دو درصد نفت که به اداره کل میراث فرهنگی استان اختصاص یافته 2 میلیارد و 866 میلیون تومان و میزان اعتبارات ملی اختصاص یافته شده به این سازمان 3 میلیارد و 988 میلیون تومان بوده است که این نشان از رشد چشمگیر نسبت به سال گذشته دارد. 
وی بیان اینکه در زمینه فراهم کردن زیرساخت‌ها در حوزه گردشگری استان جای کار بسیار وجود دارد، یادآور شد: در سال گذشته از اعتبارات جذب شده در این حوزه تاکنون 98 درصد هزینه شده و دو طرح نیز در دست اجرا است.
رمضانی ادامه داد: رشد چشمگیری در تجهیز زیرساخت‌های گردشگری در استان وجود داشت و بخش زیادی از این اعتبارات برای فراهم کردن امکانات در مناطق نمونه گردشگری استان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه به دلایل مختلفی در گذشته در حوزه جذب گردشگر در استان ناموفق بوده‌ایم، افزود: یکی از این دلایل نبود زیرساخت‌های مناسب بوده ولی اعتقاد داریم که با کمبود امکانات نیز می‌تواند در راستای جذب گردشگر قدم برداشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در سال 93 سه تور خارجی سازمان یافته به استان آمدند که این تورها از بازدید جاذبه‌های استان رضایت داشتند.
رمضانی با اشاره به اینکه با همکاری دفتر نمایندگی وزارت خارجه در استان از پاسارگادتور برای معرفی جاذبه‌های استان دعوت شده، یادآور شد: در تاریخ 26 مهرماه سال جاری یک تور در قالب 20 خودرو از مرز بازرگان وارد استان می‌شوند و به مدت هشت روز برای بازدید از جاذبه‌ها در استان اقامت می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه امسال به دنبال سفر لیدرتورها به استان هستیم، گفت: سال گذشته با سفر تورهای خارجی به خراسان جنوبی برخی از جاذبه‌های استان در مجلات منتشر شد که این امر به عنوان قدم نخست برای معرفی جاذبه‌ها استان بسیار موثر است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه شناسایی آثار تاریخی استان به مرز 800 اثر رسیده است، تصریح کرد: تا سال گذشته فهرست آثار طبیعی ثبت شده استان در میراث ملی 27 مورد بوده که اکنون به 50 اثر رسیده است.
رمضانی از مطرح شدن قنات بلده فردوس در جلسه آینده یونسکو برای ثبت در فهرست آثار جهانی خبر داد و یادآور شد: مسجد تیموری و آسبادها جزو گزینه‌های بعدی برای قرار گیری در فهرست آثار جهانی است.
وی با بیان اینکه یکی از مصوبات این جلسه میزبانی از لیدرتورهای خارجی برای آشنایی با آثار و جاذبه‌های گردشگری استان است، افزود: لیدرتورها ابتدا باید با زیرساخت‌ها در حوزه جاذبه‌های گردشگری آشنا شوند تا با اطمینان بتوانند در بازارهای داخلی و خارجی برای جاذبه‌های استان و جذب گردشگر تبلیغ کنند و جذب گردشگر یکی از محورهای توسعه استان است.
رمضانی افزود: با بیان اینکه تمام دفاتر گردشگری استان می‌توانند در زمینه جذب گردشگر خارجی فعالیت کنند، یادآور شد: ابتدا برای جذب گردشگر به استان باید از طریق لیدرتورهای مهم کشور اقدام شود.
 وی بیان داشت: با افتتاح مرکز آموزش علمی کاربردی میراث فرهنگی استان در تابستان امسال، نسبت به آموزش تورگردانان اقدام می‌شود. 
رمضانی خاطر نشان کرد: برای نخستین بار فروردین امسال کتاب‌های دو زبانه معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان و هر شهر منتشر و تابلوهای دو زبانه نیز در روستاهای هدف گردشگری نصب شد.

خراسان جنوبي داراي ظرفيت هاي بسيار بالایی در گردشگري است

در ادامه وجه اله خدمتگزار استاندار خراسان جنوبي ضمن تشکر از حضور مردم در صفوف راهپیمایی روز قدس گفت: خراسان جنوبي داراي ظرفيت ها و پتانسيل هاي بسيار مناسبي در موضوع گردشگري و صنايع دستي است كه بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
وی با بيان اينكه گردشگري سومين صنعت پردرآمد در دنيا محسوب مي شود، يادآورشد: با توجه به ظرفيت هاي تاريخي، صنايع دستي،‌ گردشگري، جاذبه هاي مردم شناسي و آيين هاي ديني، مذهبي و سنتي كه در اين استان وجود دارد مي توان به عنوان يك منبع درآمدي پايدار و مناسب از آن استفاده كرد.
وي خاطر نشان ساخت: قطعاً با توجه بيش از پيش به صنعت گردشگري مي توان زمينه اشتغال نسل جوان و نيز فعالين اين حوزه را فراهم ساخت و به ايجاد منابع جديد درآمدي براي اقشار مختلف اقدام نمود، چرا كه توسعه صنعت گردشگري در توسعه ساير بخش ها نيز تاثيرگذار خواهد بود.
وي با بيان اينكه اداره كل ميراث فرهنگي و صنايع دستي متولي اصلي رسيدگي به امور مربوط به امر گردشگری است، گفت: ساير دستگاه هاي اجرايي و مديران در بخش هاي مختلف نيز بايد اين اداره كل را در راستاي نيل به اهداف از قبل پيش بيني شده ياري رسانند.
استاندار خراسان جنوبي، با اشاره به اينكه اداره كل ميراث فرهنگي بايد طرح هاي كارشناسي شده خود را مستند و مستدل به شوراي برنامه ريزي و توسعه استان به منظور تخصيص اعتبار مورد نياز ارائه کنند، گفت: قطعاً ‌بعد از تخصيص اعتباري مجزا به منظور حمايت از طرح هاي گردشگري و جذب توريسم در استان مي توان گام هاي جدي تري در اين زمينه برداشت.
خدمتگزار، ميهمان نوازي را يكي از شاخصه هاي مهم فرهنگي مردم اين استان براي جذب گردشگر برشمرد و يادآورشد: بايد زيرساخت هاي مناسب براي حضور و استقرار گردشگران و مسافرين در استان بيش از پيش فراهم شود.
وي به معرفي استان در بخش هاي مختلف گردشگري و صنايع دستي تاكيد كرد و ادامه داد: دستگاه هاي ذيربط با همكاري بخش خصوصي و رسانه ها و مطبوعات استان مي توانند در معرفي اين ظرفيت ها و توانمندي هاي موجود در اين بخش نقش بي بديلي ايفا نمايند چرا كه با معرفي اين ظرفيت ها زمينه هاي جذب توريست در استان فراهم خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبي، با بيان اينكه ايران جزو 15 كشور برتر دنيا در زمينه جاذبه هاي تاريخي و گردشگري است گفت: برغم وجود جاذبه هاي تاريخي و گردشگري نتواسته ايم در راستاي جذب گردشگر موفق عمل كنيم.
خدمتگزار، راه اندازي نمايندگي وزارت امور خارجه در استان را يك اقدام مهم و زيربنايي براي جذب گردشگر در استان دانست و ادامه داد: قطعاً ‌اين امر مي تواند در آينده آثار خود را بهتر نشان داده و در زمينه جذب و جلب بازديد كننده از استان تاثير بسزايي داشته باشد.
وي فعال تر شدن آژانس هاي مسافرتي در استان براي برگزاری تورهاي خارجي را مورد تاكيد قرار داد و گفت: بايد تلاش كنيم تا زمينه هاي جذب گردشگران خارجي در استان بيش از پيش فراهم شود.
وي ضمن بیان اینکه فرودگاه بیرجند یکی از ظرفیت‌هایی است که می‌تواند در جابه‌جایی گردشگران بسیار موثر باشد، گفت: هنوز به خوبی نتوانسته‌ایم از این فرصت استفاده کنیم. 
استاندار افزود: افزايش پروازهاي داخلي و خارجي از فرودگاه بيرجند را به عنوان يكي ديگر از اقدامات مهم و مورد نياز در اين زمينه دانست و ادامه داد: در حال حاضر 75 درصد از مسافريني كه از طريق كرمان به جزيره كيش مسافرت مي كنند از خراسان جنوبي هستند كه اين امر نشان دهنده ظرفيت بالاي مسافر براي برقراري پرواز بيرجند – كيش است.
خدمتگزار با بيان اينكه ظرفيت لازم براي برقراري پرواز بيرجند – دبي نيز وجود دارد گفت: مسئولين و متوليان امر بايد اين امر را به صورت جدي در دستور كار خود قرار دهند تا بتوان با افزايش پروازهاي داخي و خارجي زيرساخت مهمي براي جذب گردشگران خارجي و داخلي در استان فراهم نمود.
وی با بیان اینکه در راستای ارائه خدمات توریسم پزشکی ظرفیت‌های خوبی در خراسان جنوبی وجود دارد، تصریح کرد: سال گذشته 3 هزار میلیارد تومان درآمد در حوزه سلامت گردشگری عاید کشور شده است.
وی اضافه کرد: تشویق شهردارانی که در حوزه جذب گردشگر همکاری و فعالیت می‌کنند باید به عنوان یک مصوبه در جلسه آینده کارگروه بررسی و مصوب شود.
زمینه درآمدزایی از ظرفیت‌های گردشگری خراسان جنوبی فراهم شود 
نماینده مردم قاینات و زیرکوه و رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی گفت: با وجود جاذبه ها و قابلیت های فراوان استان در حوزه گردشگری، سهم درآمد استان از  آن ناچیز است.
جواد هروی اظهار داشت: با توجه به درآمد برخی کشورها از بخش گردشگری گفت: ما از سومین درآمد عظیم جهان یعنی گردشگری غفلت کرده‌ایم و درحالی که استان ما جزو 10 استان دارای محوطه های تاریخی و جادبه های طبیعی است بطوری که اگر لسیت آثار تاریخی و جاذبه های را ردیف کنیم خود یک کتاب می شود، از این حوزه غافل مانده ایم. 
وی ادامه داد: گردشگری جزو پر درآمدترین و اشتغالزاترین صنعت ها است و استان ما از ظرفیت عظیمی در زمینه محوطه‌های تاریخی بر خلاف آنچه که در کشور تصور می‌شود برخوردار است.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه و رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی بیان کرد: در ارتباط با مبحث گردشگری ما در بحث تخصیص اعتبارات گردشگری بودجه کمی می‌گذاریم و این در حالی است که امروز در عرصه جهان سهم قابل ملاحظه‌ای برای توریست و گردشگر مورد توجه قرار می‌گیرد.
هروی اظهار داشت: سازمان میراث فرهنگی با توجه به بودجه اندک خود به تنهایی نمی تواند در این زمینه عمل کند و تمام دستگاهها باید در این زمینه همکاری نمایند. 
وی خاطر نشان کرد: بودجه گذاری و سرمایه گذاری در گردشگری نوعی سرمایه گذاری بنیادین است و هرقدم در این راه بازتاب مثبت خواهد داشت.
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در خراسان جنوبی در زمینه گردشگری زیر ساخت‌های لازم برای صنعت توریست را دارا هستیم و یکی از ضعف‌ها در استان ما وجود نداشتن مراکز گردشگری و جهانگردی در شهرستان‌ها است.
هروی افزود: بازارچه صنایع دستی باید رونق پیدا کند و با توجه به جایگاه صنایع دستی استان در کشور، این صنایع دستی شناخته نشده است و برای رونق بیشتر و معرفی مراکز تاریخی و گردشگری می‌توان جلساتی مانند شورای اداری و سایر جلسات را در مکان‌های تاریخی برگزار کرد.
وی بیان کرد: در بحث جاذبه‌های گردشگری ظرفیت‌های خوبی داریم و در بحث مردم نیز، مردم خراسان جنوبی در زمینه پذیرش گردشگر بهترین میزبانان هستند و این یک پتانسیل عظیم در جذب توریسم است.

مقوله گردشگری به عنوان یک هدف کاری مدنظر قرار گیرد
همچنین در ادامه این جلسه همایون نخعی نژاد معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ضمن ارائه گزارش مختصری از جلسات کارگروه، بهترین راه برون رفت از وضعیت اقتصادی موجود در گردشگری دانست.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری از حالت سکون خارج شده است، افزود: در طول سال فعالین حوزه گردشگری و سرمایه گذاران به جلسات کارگروه دعوت شده اند و آزادانه نقطه نظرات بیان شده و در جهت رفع مشکلات تلاش شده است.
وی تصریح کرد: برای توسعه این صنعت در استان با توجه به فراهم بودن زیرساخت‌های آن نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی وجود ندارد.
معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: امروز برای توسعه این صنعت در استان به لحاظ مدیریتی تمام ابزارها و مقدمات فراهم است ولی هنوز در ابتدای کار هستیم و نیاز به همکاری تمام دستگاه‌ها به این مقوله وجود دارد و نباید با این موضوع به صورت شعاری و دستوری برخورد کنیم.
نخعی‌نژاد با اشاره به اینکه برای توسعه بخش گردشگری باید دو موضوع حل شود، یادآور شد: مشکلات بخش حمل و نقل هوایی و زمینی از موضوعاتی هستند که باید رفع شود.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی ظرفیت‌های تاریخی فراوانی برای جذب گردشگر دارد باید بستر لازم در روستاهای هدف گردشگری ایجاد شود و دهیاران آموزش های لازم را فرا گیرند.
معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: باید این باور در بین مدیران تصمیم‌گیر اعتبارات در استان ایجاد شود که مقوله گردشگری را به عنوان یک هدف کاری مدنظر قرار دهند.
نخعی‌نژاد با بیان اینکه در بخش اعتبارات باید نگاه ویژه‌ای به مقوله گردشگری استان داشته باشیم، خاطرنشان کرد: برای امر گردشگری تنها باید یک سازمان متولی وجود داشته باشد و دیگر دستگاه‌ها به این سازمان برای رونق گردشگری در استان کمک کنند.
نیاز 300 میلیون تومان اعتبار برای دعوت از تورگردان‌های خارجی به خراسان‌جنوبی
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسان جنوبی گفت: در برآورد نخست برای دعوت از 60 نفر از تورگردان‌های خارجی، راهنمایان تور و خبرنگاران گردشگری به استان نیاز به تامین 300 میلیون تومان اعتبار است، هزینه گرد هر نفر 5 میلیون تومان است.
غلامحسین ابراهیمی اظهار داشت: دعوت از تورگردان‌ها، راهنمایان و خبرنگاران گردشگری از مواردی است که اگر بخواهیم در بازار گردشگری داخلی و بین‌المللی گام برداریم، باید به آن توجه کنیم.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در داخل کشور ناشناخته و در خارج از کشور ناشناخته‌تر است، تصریح کرد: اگر بخواهیم گردشگر به استان جذب کنیم، باید ابتدا از تورگردان‌ها برای معرفی استان دعوت شود.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسان جنوبی افزود: همه دستگاهایی که به نوعی با بحث گردشگری مرتبط هستند، می‌توانند در ورود گردشگر موثر باشند و صنعت گردشگری منبع خوبی برای نسل جوان و روستائیان است.
ابراهیمی به پروژه‌های دعوت از تورگردان‌ها، راهنمایان و خبرنگاران گردشگری در استان اشاره کرد و افزود: برای نخستین پروژه در این راستا حداقل 60 نفر دعوت می‌شوند و باید اعتباری به این موضوع اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه با 50 سفارتخانه مکاتبه انجام شده و درخواست شده تا از هر کشور دو تورگردان، یک راهنمای تور و یک نفر وبلاگ‌نویس برای دعوت به استان معرفی شود، گفت: همه سفارتخانه‌ها به دنبال این بودند که منابع مالی این طرح به چه نحوی است.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسان جنوبی با بیان اینکه برای امر جذب گردشگر از طریق دعوت تورگردان‌ها به استان 2 پروژه دعوت از تورگردانان خارجی و دعوت از تورگردانان داخلی تعریف شده است، اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم در استان اهداف گردشگری را پیاده کنیم اجرای این پروژه‌ها از اقدامات مهم است که برای اجرا همت جمعی تمام دستگاه‌ها را می‌طلبد.
ابراهیمی با اشاره به امر آموزش راهنمایان تور در استان گفت: پیشنهاد می‌شود از هر شهر از طریق شهرداری‌ها دو یا سه نفر که مسلط به یکی از زبان‌های زنده دنیا هستند، معرفی تا در دوره آموزشی که برای راهنمایان تور برگزار می‌شود، شرکت و مجوز یا گواهی‌نامه دریافت کنند.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسان جنوبی ادامه داد: در استان باید نگرش به گردشگری به یک نگرش اقتصادی تبدیل شود.
ابراهیمی با بیان اینکه تورگردان‎های خارجی هدف ما مربوط به کشورهای چین، ژاپن، آلمان، دانمارک، اتریش، مجارستان، روسیه و سایر کشورهاست، یادآور شد: چون از این تورها به عنوان میهمان دعوت شده، باید تمام هزینه‌های آنها پرداخت شود.
لزوم تقویت بخش خصوصی برای افزایش پروازهای گردشگری در خراسان جنوبی
مدیر فرودگاه‌های خراسان جنوبی گفت: باید از ظرفیت بخش خصوصی برای افزایش پروازها در بحث گردشگری به استان استفاده و برای تقویت آن بخش تلاش کنیم.
هادی سلامی با بیان اینکه فرودگاه‌ها در دنیا نقش بسزایی در توسعه گردشگری دارند، تصریح کرد: در دنیا از 4.5 میلیارد نفری که با هواپیما جابه‌جا می‌شوند 3 میلیارد نفر آنها گردشگر هستند.
وی ادامه داد: صنعت هواپیمایی می‌تواند مکمل صنعت گردشگری باشد و افزود: این فرودگاه از نظر سطح باند در سطح فرودگاه مشهد قرار دارد و ما در نوبت برای دریافت دستگاه ILS هستیم.
مدیر فرودگاه‌های خراسان جنوبی با بیان اینکه برای ایجاد ترمینال 5 هزار مترمربعی فرودگاه بیرجند مصوبه گرفته شده که در بودجه 94 ـ 95 برای آن اعتبار در نظر گرفته می‌شود، یادآور شد: درخواست‌هایی که برای پروازهای کاری و گردشگری دبی، کیش، افغانستان داریم از طریق پروازهای استان‌های همجوار انجام می‌شود و به همین سبب برای انجام این پروازها در داخل استان با شرکت ایران ایر پیگیری صورت گرفته و در این راستا قول‌های مساعدی داده شده که بعد از ماه مبارک رمضان یک لگ پروازی برای استان اضافه می‌شود.
سلامی با بیان اینکه باید از ظرفیت بخش خصوصی برای افزایش پروازها در بحث گردشگر به استان استفاده شود، افزود: اگر به پروازهایی که جنبه تکلیفی دارد بسنده کنیم این ظرفیت به مرور زمان کمتر می‌شود ولی چون بخش خصوصی برای مقاصد هواپیمایی جذابیت دارد این امر سبب افزایش لگ‌های پروازی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه به طور هفتگی 210 نفر از استان به دبی سفر می‌کنند که این افراد اغلب تجار و گردشگر هستند، اضافه کرد: همچنین بیش ‌از 57 درصد از پروازهای کرمان به کیش را مسافران خراسان جنوبی تشکیل می‌دهند که این آمار نشان می‌دهد ظرفیت‌های خوبی برای افزایش تعداد پروازها در استان وجود دارد.
هزینه‎کرد 2.5 میلیارد تومان در بخش گردشگری توسط شهرداری بیرجند
شهردار بیرجند گفت: در دو سال گذشته شهرداری بیرجند در حوزه گردشگری بیش از وسع خود کار کرده و در مجموع در این راستا 2.5 میلیارد تومان هزینه شده است.
عباسعلی مدیح اظهار داشت: غنای طبیعی و آثار تاریخی خراسان جنوبی پنهان است و باید معرفی شود.
وی تصریح کرد: مرمت قلعه بیرجند با هزینه‌کرد بیش‌از یک‎میلیارد تومان، انجام قسمت اعظمی از کار بازسازی ارگ بهارستان، نصب تابلوهای راهنمای گردشگر و همکاری برای ایجاد بازارچه صنایع دستی از جمله این اقدامات بوده است که در مجموع حدود 2.5 میلیارد تومان در این راستا هزینه شده است.
شهردار بیرجند خاطرنشان کرد: شهرداری بیرجند می‌تواند در حوزه حمل و نقل برای موضوع دعوت از تورگردانان با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همکاری کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: برای معرفی صنایع دستی استان پیشنهاد می‌شود در همایش‌ها و جشنواره‌ها به عنوان پیوست فرهنگی صنایع دستی استان به عنوان هدیه ارائه شود.
احمد محبی با بیان اینکه حضور رسانه‌ها در امر اطلاع‌رسانی و تبیین موضوع توسعه بخش گردشگری نقش بی‌بدیلی است، یادآور شد: در حال حاضر سایت تخصصی به عنوان گردشگری در استان وجود ندارد ولی بنا به درخواست ارائه شده برای ایجاد این سایت به دنبال گرفتن مجوز برای آن هستیم.
وی با بیان اینکه در کنار جذب گردشگر خارجی به استان نباید گردشگری داخلی مورد غفلت واقع شود، افزود: باید موضوع ماندگاری مسافر در استان به طور جدی پیگیری و دنبال شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: کتاب‌های نفیسی باید از جاذبه‌های استان به صورت چند زبانه یا دو زبانه تهیه و به عنوان هدیه به گردشگران و میهمانانی که به استان سفر می‌کنند داده شود.
وجود 10 پارک جنگی در خراسان جنوبی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: 10 پارک جنگلی در خراسان جنوبی وجود دارد که سعی شده تا زیرساخت‌های لازم برای استراحت مسافران در این مناطق فراهم شود.
حبیب‌الله شریفی اظهار داشت: خراسان جنوبی یکی از استان‌های بیابانی کشور است که بیابان‌ها می‌تواند به عنوان یک ظرفیت برای توسعه گردشگر به ویژه گردشگران خارجی موثر باشد.
وی از وجود حدود 10 پارک جنگلی در خراسان جنوبی خبر داد و تصریح کرد: در این مناطق که مکانی برای استراحت مسافران محسوب می‌شود سعی شد تا زیرساخت‌های لازم فراهم شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به پروژه ترسیب کربن اشاره کرد و افزود: در بخش ترسیب کربن وارد مقوله‌های صنایع دستی شده‌ایم و جشنواره عروسکی را برگزار کرده‌ایم که قدمت برخی از این عروسک‌ها به 100 سال می‌رسید و این امر خود می‌تواند برای جذب گردشگر مفید باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: مناطق زیست‌محیطی ویژه‌ای برای جذب گردشگر در خراسان جنوبی وجود دارد.
پرویز آرامنش با بیان اینکه بسیاری از گردشگران به حوزه محیط زیست علاقمند هستند، تصریح کرد: برند خراسان جنوبی در حوزه محیط زیست کل و قوچ است.
وی ادامه داد: اداره کل حفاظت از محیط استان با توجه به کمبود اعتبارات در حوزه محیط زیست می‎تواند در بحث ترابری و فراهم کردن امکانات پذیرای از گردشگران استقبال کند.
آرامنش خاطرنشان کرد: حوزه محیط زیست خراسان جنوبی مظلوم واقع شده و اگر اعتباری به این حوزه اختصاص داده شود می‌تواند در جذب گردشگر موثر باشد.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139404228