به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر، محمد ابراهیم فروزانی درنشست کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر افزود: با توجه به تحولاتی که در30 تا 50 سال گذشته در بافت تاریخی و استان اتفاق افتاده است، بافت تاریخی بوشهر از زندگی شاداب، پویا، فرهنگی و تاریخی خود خارج شده است.
وی اضافه کرد: همچنین مجموعه اقدامات انجام شده در 15 سال اخیر منجر به تجدید زندگی و فرایند جدی باز زنده سازی در بافت نشده است.
فروزانی گفت: فاضلاب، دفع آبهای سطحی، مخابرات، گاز، برق، خدمات شهری و پاک سازی محله ها از جمله مشکلات بافت تاریخی بوشهر است.
مدیر کل میراث فرهنگی در ادامه صحبت های خود در مورد بافت گفت : اجرای پروژه دانشکده هنر و معماری، تهیه طرح تفصیلی بافت، اجرای پروژه های مختلف برای مرمت و جلوگیری از تخریب شامل مرمت و ثبت ملی مسجد شنبدی، ترمیم مدارس گلستان، سعادت، عمارت علوی و ایرانی از جمله کارهای انجام شده دربافت است که تا حدودی زندگی را به بافت برگردانده است .
وی بیان کرد: مشکل اساسی بافت عدم میل و رغبت بازگشت مردم به بافت است که باعث کم رغبتی سرمایه گذاران برای بازگشت به بافت شده و بیشتر این بی رغبتی به ضعف شدید زیرساخت های خدمات و سرویس های شهری بر می گردد.
وی افزود: بافت تاریخی بوشهر هویت و شخصیت این شهر است اما هم اکنون شرایط زندگی درآن مناسب و قابل قیاس با دیگر نقاط شهر نیست و وضعیت سخت و ناپایداری در بافت حاکم اس که نگاه مردم و سرمایه گذاران را به بافت کم رنگ کرده است .
مدیر کل می راث فرهنگی یادآور شد: با توجه به حجم بالای اعتباری مورد نیاز پروژه شبکه فاضلاب بافت بوشهر علیرغم اینکه در اولویت پروژه های تکمیل شبکه فاضلاب بوشهر قرار گرفته هنوز هم دچار مشکل است و در صدد است که به صورت مرحله بندی و فازبندی با مشارکت دستگاهها اجرا شود.
فروزانی ضمن پر اهمیت بر شمردن زیرساخت ها در بافت اظهارکرد: با توجه به سفر استانی دولت تدبیر و امید به این استان و تصویب اعتبار برای تکمیل شبکه فاضلاب بوشهر، قرار شد اولویت اجرا با بافت قدیم باشد که امیدوارم کلیه دستگاه های اجرایی نیز برای انجام این کار همت لازم را به کار گیرند .
وی در مورد وضعیت آب دربافت قدیم شهر بوشهرنیز با تاکید بر مشکل زیر ساختی دیگر بافت گفت: شبکه آب رسانی به بافت از دیگر مشکلاتی است که در بافت وجود دارد که در بافت تاریخی باید نوسازی و شبکه برق نیز به صورت ترکیبی اجرا شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر نیز در راستای مشکلات بافت تاریخی – فرهنگی بوشهرگفت: برای اجرای طرح جمع آوری فاضلاب دربافت تاریخی شهر بوشهر 430 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
کیقباد یاکیده افزود: برای توسعه زیرساخت های لازم در حوزه آبرسانی و اجرای طرح فاضلاب در بافت قدیم شهر بوشهر نقشه برداری های لازم انجام شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به وجود کوچه های کم عرض برای اجرای طرح جمع آوری فاضلاب دربافت تاریخی بوشهر دو ایستگاه پمپاژ طراحی شده است.
یاکیده با تاکید بر مشارکت شهرداری بوشهر در اجرای طرح های فاضلاب و ایستگاه پمپاژ گفت: باید پس از اجرای طرح فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر از پساب آن با مشارکت شهرداری بهره برداری شود تا بخشی از هزینه های این طرح کاهش یابد.
یاکیده با اشاره به اجرای نوسازی شبکه آبرسانی دربافت تاریخی بوشهر اظهار کرد: با توجه به وجود کوچه های باریک و کم عرض نوسازی شبکه آبرسانی با سختی انجام می شود که نیاز به بکارگیری چندین پیمانکار دارد.
وی بیان کرد: اکنون برای اجرای 10 کیلومتر نوسازی شبکه آبرسانی دراین بافت به 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: با توجه به وضعیت نامساعد شبکه برق رسانی در بافت تاریخی بوشهر شبکه های فشار ضعیف در قالب پست های برق تلفیقی دراین بافت طراحی شده است.
امرالله پاراد افزود: شبکه های برق بافت تاریخی بوشهر به گونه ای طراحی شده که تنها جوابگوی بخشی از نیازهای برقی این بافت است.
وی اضافه کرد: شبکه های برق دربافت تاریخی بوشهر آسیب دیده و اکنون وضعیت مساعدی ندارند.
پاراد افزود: با توجه به این که کوچه های کم عرض در این بافت مانع از اجرای شبکه زمینی و هوایی شده، طرح تلفیقی برق رسانی در بافت بوشهر طراحی شده است.
وی یادآور شد: با توجه به این که اجرای طرح های برق رسانی از طریق شبکه زمینی و زیرزمینی در بافت تاریخی بوشهر ممکن نیست طرح تلفیقی از طریق کابل خود نگه دار طراحی شده که می تواند مشکل برق این بافت را برطرف کند.
فرماندار بوشهرگفت: وضعیت زندگی اجتماعی و فرهنگی در بافت تاریخی مناسب نیست و این بافت باید تعیین تکلیف شود.
حسن ابراهیمی افزود: هم اکنون بخشی از بافت تاریخی بوشهر خالی از سکنه است و در آنجا کارگران غیربومی ساکن شده اند.
انتهای پیام/