بازار تاریخی نایین یکی از قدیمی ترین بازار های تاریخی ایران و به عنوان مهمترین مسیر و مرکز تجاری شهرستان نایین در طول تاریخ این شهر محسوب می گردد، همچنین با طول 300 متر و با وجود 170 باب مغازه، دو چهار سو و سه کاروانسرا و بارانداز در طول تاریخ به عنوان یکی از مهمترین مراکز تجاری منطقه محسوب می شده که متاسفانه در چهار دهه اخیر این بازار متروکه شده و تا سال 1390 غیر فعال بود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، محمود مدنیان مسئول اداره میراث فرهنگی شهرستان نایین گفت: با توجه به اهمیت بازار تاریخی شهر نایین و لزوم احیاء آن به عنوان قلب بافت تاریخی نایین و در راستای حفظ و مرمت آن اقدامات بسیار زیادی در چند سال گذشته در این بازار توسط اداره میراث فرهنگی انجام شده است که از آن جمله می توان سبک سازی، ایزوله و آجر فرش بام، بدنه سازی، کف سازی، استحکام بخشی و بازسازی بخشهای فروریخته را نام برد.
وی در ادامه اظهارات خود عنوان نمود : در همین راستا و در جهت احیاء آن در سال 1390 تصمیم به احیاء و زنده سازی این بازار نمودیم. با توجه به وجود مشکلات متعدد در راستای احیاء بازار نایین و رفع مشکلات آن طرحی با عنوان ایجاد بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی در بازار تاریخی نایین تهیه و از همان سال اجرا گردیده، چنانکه در حال حاضر 12 باب مغازه در بازار مرمت، بازسازی و احیا گردیده و از طرفی هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی در این بخش مشغول به فعالیت هستند.
تاریخ ساخت اولیه این بازار متعلق به دوران ایلخانان بوده و ورودی اصلی بازار تاریخی نایین به عنوان یکی از دروازه های ورودی شهر نایین و معروف به دروازه چهل دختران می باشد که پس از عبور از خندق اصلی شهر و پل متحرک امکان وارد شدن به بازار فراهم می شد.
این بازار تاریخی به شماره 1564مورخ 24/5/56  در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394050625