احیاء مجموعه باستاني ارسلان جاذب در سنگ بست فریمان آغاز شد

مجموعه باستانی ارسلان جاذب سنگ بست فریمان که کهن ترین آثار تاریخی دوران اسلامی خراسان با قدمت یکهزار و یکصد ساله به حساب مي آيد مرمت و احياء خواهد شد.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، حسن گياهي رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان فريمانبا اعلام اين خبر گفت: اين مجموعه باستاني از مهمترین آثار تاریخی کشور است که به سبب دارا بودن شاخص های مهندسی ، معماری و قدمت همواره مورد توجه خاص گردشگران خارجی خصوصا گردشگران اروپائی  قراردارد.
گیاهی افزود: در ماه هاي اخیر شاهد حضور گردشگراني از کشورهای یونان، فرانسه، سوئیس، دانمارک، ایتالیا و ...  در محوطه باستانی سنگ بست بودیم که در برنامه سفر خود همواره این منطقه تاریخی  را به عنوان یک مقصد مهم گردشگری انتخاب می کنند.
وی افزود: این مجوعه که شامل مقبره و میل ارسلان جاذب، بقایای معماری بناهای عام المنفعه دوره غزنوی و بقایای شهر تاریخی سنگ بست است به عنوان تنها آثار بازمانده از دوره غزنویان تلقی می شود که دارای ویژگی های مهندسی و تزئینات آجرکاری و نقاشی هاي زیبایی است.
وي گفت:  بر همين اساس احیاء این آثار باارزش فرهنگی - تاریخی در راستای بند 50 سیاست های ابلاغی برنامه ششم توسعه از سوی مقام معظم رهبری و با هدف جذب گردشگران خارجی، معرفی پتانسیل های گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان ، حفظ و نگهداری از آثار باارزش فرهنگی و تاریخی و کمک به توسعه اقتصادی – فرهنگی شهرستان  فریمان آغاز شده است.
 وی افزود: براي احیاء این مجموعه مهم تاریخی تاکنون اقداماتی چون استقرار نگهبانی، ساماندهی محوطه مجموعه، ساماندهی فضای داخلی میل و مقبره ارسلان، نصب تابلو های معرفی به دو زبان فارسی و انگلیسی، انجام مطالعات ژئوالکتریک، پاکسازی الحاقات غیر اصولی از مجموعه، اصلاح سیستم روشنايی، چاپ بروشور معرفی به دو زبان، نصب درهای استاندارد برای میل و مقبره، برگزای دو جلسه بررسی و شناخت ویژگی های معماری و مهندسی این ابنیه در محل با حضور کارشناسان و متخصصین  و... انجام شده است.
به گفته گياهي، اقداماتی چون آبرسانی، نقشه برداری، اسکن لیزر،رفع خطر از ابنیه، تعیین حریم، مرمت اصولی، تهیه و نصب تابلوهای معرفی حاشیه جاده، استقرار کانکس سرویس بهداشتی و.. از ديگر اقداماتي است كه در آينده صورت خواهد گرفت.
وي هم چنين،  حضور دوباره پروفسور شاه کرمی رئیس گروه ژئوتکنیک دانشگاه امیر کبیر تهران و متخصص سازه و زمین لرزه در دو هفته اخیر در محل مجموعه را مهم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به شناخت پرفسور شاه کرمی از مهندسی مجموعه و پیگیری های وي  و معاونت میراث فرهنگی استان، علاوه بر توسعه گردشگري خارجی و ارائه خدمات به گردشگران خارجی و داخلی هدف مهم دیگر اداره میراث فرهنگی شهرستان از احیاء این آثار آماده سازی آن برای ثبت در فهرست آثار جهانی يونسكو مي باشد.
گياهي گفت: خوشبختانه با مقاله منتشر شده از سوی دانشمندان ایتالیایی که در کشور ایتالیا به چاپ رسیده و شناخت نسبی یونسکو از این ابنیه، زمینه برای ثبت جهانی اين مجموعه باستاني فراهم شده است.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394050639