نشست مشترک مدیران میراث فرهنگی استان با فرمانداران و مدیران شهرستانهای غرب استان در راستای گسترش گردشگری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره امور فرهنگی و روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، نشست مشترک مدیر کل و جمعی از مدیران میراث فرهنگی استان با حضور فرمانداران، شهرداران، بخشداران، دهیاران، روساو اعضای شوراهای اسلامی هفت شهرستان غرب استان در شهرستان چادگان در راستای هم اندیشی برای توسعه گردشگری پایدار در غرب استان برگزار گردید. دراین نشست که با حضور مدیران ارشد شهرستانهای چادگان، فریدن، فریدونشهر، بوئین میاندشت، خوانسار ،گلپایگان و تیران همراه بود، فریدون اله یاری مدیر کل میراث فرهنگی استان در طی سخنانی ضمن تشکر از حضور مدیران شهرستانهای غرب استان در این نشست عنوان کرد : امروزه گردشگری یک مزیت مهم برای توسعه اقتصادی و فرهنگی ایران به شمار می رود. بدون شک با وجود بیش از یک میلیون جاذبه فرهنگی در کنار جاذبه های متعدد طبیعی دارای ظرفیتهای فراوانی در راستای توسعه گردشگری در ایران هستیم، لکن هنور تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
اله یاری افزود : معتقدیم اقتصاد سالم و پاکیزه امروزه در گردشگری نهفته است و اگر ما به داشته های خود در حوزه فرهنگ و طبیعت خصوصا درغرب استان بنگریم در می یابیم که هنوز از ظرفیتهای استان آن طور که شایسته است در زمینه توسعه گردشگری استفاده ننموده ایم. آمارها نشان می دهد که گردشگری می تواند تاثیرات شگرفی در حوزه اقتصاد داشته باشد، لذا بدنبال توسعه گردشگری پایدار درغرب استان با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود آن هستیم.وی تاکید کرد : در حال حاضر استقبال گردشگران از مناطق غربی استان بصورت مقطعی است و عمدتا برخی گردشگران بصورت گذری از این منطقه عبور می نمایند و برخی دیگر نیز صرفا در مناطق محدودی از غرب استان همانند دهکده تفریحی زاینده رود در شهرستان چادگان اقامت می کنند، با این وصف معتقدیم ظرفیتهای این بخش از استان محدود به این موارد نیست، لذا در کنار گردشگران داخلی خصوصا گردشگران داخل استان به حضور گردشگران از اقصی نقاط کشور و بویژه به حضور گردشگران خارجی در غرب استان می اندیشیم .
مدیرکل میراث فرهنگی استان دربخش دیگری از سخنانش افزود: امروز بدنبال تعریف چند شیوه نوین برای توسعه گردشگری پایدار در غرب استان هستیم. در وهله اول معتقدیم باید رویدادهای فرهنگی شاخصی برای توسعه گردشگری غرب استان تعریف نموده و در کنار آن با برگزاری جشنواره های فرهنگی در سطح منطقه ای، استانی و حتی ملی در غرب استان، از یکسو پیوندهای فرهنگی میان شهرستانهای غرب استان را بیش از پیش مستحکم سازیم و از سوی دیگراز طریق این رویدادها به جذب گردشگر فرهنگی بپردازیم. سپس در وهله دوم با شناسائی شهرها و روستاهای هدف گردشگری در منطقه، ابتدا به آموزش تمامی علاقه مندان در غرب استان پرداخته و با تشویق اهالی این مناطق به سرمایه گذاریهای کوچک و زود بازده همانند تاسیس اقامتگاههای بوم گردی در این مناطق به گسترش گردشگری در تمامی مناطق غرب استان بپردازیم و از این طریق به توسعه اقتصادی غرب استان همت نمائیم .
اله یاری در ادامه سخنانش به ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره ها و همایشهای علمی و فرهنگی با رویکرد گردشگری در غرب استان اشاره نمود و عنوان کرد : همگی ما دراین نشست در راستای هم اندیشی در این زمینه گرد هم آمده ایم و حضور مدیران شهرستانهای غرب استان در حقیقت اولین گام در این راستا می باشد. امیدوارم در سالهای آتی به ترتیب، در هر یک از شهرستانهای غرب استان بر اساس برنامه ریزیهای دبیرخانه دائمی، شاهد برگزاری همایشها و جشنواره های علمی و فرهنگی باشیم. وی تصریح نمود : در غرب استان ما در گام بعدی به دنبال تعریف مسیرهای گردشگری\" بین استانی\" در فلات مرکزی ایران با همکاری استانهای هم جوار در آینده می باشیم که این نکته کمک شایان توجهی به حضور گردشگر و همچنین افزایش ماندگاری آنان در استان خواهد داشت .
در این نشست حبیب اله معتمدی فرماندار چادگان و میزبان اولین جشنواره و همایش گردشگری غرب استان نیز در طی سخنانی ضمن خیر مقدم به حاضرین عنوان نمود : حضور مدیرکل ومدیران میراث فرهنگی استان درمنطقه غرب و گردهمائی مدیران شهرستانهای این منطقه در نشست هم اندیشی، نشان دهنده عزم جدی همگی برای توسعه گردشگری درمحور غرب استان است.
وی افزود: معتقدیم با توجه به بروز خشکسالی های پی در پی و با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از حیات اقتصادی مردم غرب استان به کشاروزی وابسته است،امروزه با توسعه گردشگری می توانیم فعالیت اقتصادی مناسبی را جایگزین کشاورزی برای مردم منطقه داشته باشیم. در ادامه این نشست فرمانداران و مسئولین شهرستانهای غرب استان نقطه نظرات خود را در راستای توسعه گردشگری و برگزاری جشنواره های فرهنگی بیان نمودند.
در پایان این نشست مقرر گردید دبیر خانه دائم رویدادهای فرهنگی و گردشگری غرب استان با نظارت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان و با مشارکت مستقیم همه شهرستانها در آینده نزدیک تشکیل و تا پیش از پایان تابستان سال جاری برنامه ریزی لازم جهت برگزاری اولین همایش علمی و کلاسهای آموزشی گردشگری خصوصا در حوزه بوم گردی در غرب استان برگزار شود.
شایان ذکر است شهرستان چادگان بعنوان اولین شهرستان جهت برگزاری همایش علمی و آموزش گردشگری غرب استان در تابستان سال جاری برگزیده شد.
انتهای پیام/