به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان، «مهوش كمالي» اظهار داشت: یکی از سالنهای مجموعه باغ موزه علم و صنعت(واقع در كارخانه پنبه پاك كني) به این منظور پیشبینی شده و در حال حاضر نیز در حال مرمت و ساماندهی است.
وی گفت: اين سالن جهت استقرار هنرمندان صنایع دستی غرفه بندی ميشود و به صورت بازارچه تولید و عرضه و فضای نمایشگاهي مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
وي هدف از راه اندازی خانه صنایع دستی را حمایت از تولیدکنندگان و هنرمندان صنایع دستی، اشتغالزايي و متمرکز كردن هنرمندان در یک مکان عنوان كرد.
كمالي با قدرداني از مدير كل جهاد كشاورزي استان و شهرستان گرمسار، گفت: مکان باغ موزه علم و صنعت توسط اداره جهاد كشاورزي در اختیار اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفته است.
بافته های داری، سراجی سنتی، مرواربافی، رودوزی سنتی، سفالگری، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی از رشته های فعال صنایع دستی شهرستان گرمسار است.
ضلع غربی میدان معلم شهرستان گرمسار بنایی قدیمی با عنوان کارخانه پنبه پاک کنی قرار دارد که این مجموعه بسیار زیبا در دو طبقه و با پلان مستطيل شکل ساخته شده است.
مصالح تشكيل دهنده اصلي در انبارها خشت و گل است كه يك رديف آجر، نماي خارجي ستونهاي آن را شامل مي شود که در نگاه اول به نظر كاروانسرايي درون شهري ميرسد كه بعدها تغيير كاربري پيدا كرده اما از همان ابتدا به عنوان انبار پنبه ساخته شده است و الگوي ساخت آن از پلان كاروانسراهاي اين منطقه نشات گرفته است.
مجموعه كارخانه پنبه پاك كني و انبار پنبه، به شماره ٥٦٤١ در تاريخ٢٥/١٢/٨٠ در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است. قدمت اين مجموعه به اوايل دوره پهلوي بر ميشود.
كارخانه پنبه پاك كني پس از انجام مرمت توسط اداره كل ميراث فرهنگي استان سمنان به باغ موزه صنعت گرمسار تبديل شد.انتهای پیام/