ساخت ویلا در محوطه تاریخی عصر آهن

بخش هایی از محوطه تاریخی زال تپه متعلق به عصر آهن و اسلامی میانی مورد تعرض قرار گرفته و در آن باغ و ویلا ساخته شده است .
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ مهناز طاهری سرپرست گمانه زنی زال تپه با اعلام این خبر تصریح کرد: یافته های فرهنگی به دست آمده در طی عملیات گمانه زنی زال تپه شهرستان فردیس استان البرز وجود استقرار در دو دوره، آهن و اسلامی میانی در این محوطه را به اثبات رساند.
وی افزود: بخش هایی از این تپه تاریخی توسط مالکین پیرامون تپه ،متصرفین و متعرضین به بهانه ساخت باغ و ویلا مورد دخل و تصرف قرار گرفته بود از این رو تعیین عرصه و پیشنهاد حریم در این محوطه تاریخی در دستور کار میراث فرهنگی استان البرز قرار گرفت .
طاهری خاطر نشان کرد: براساس نیاز در محوطه هجده گمانه حفر شد و هیات باستان شناسی به مدت یک ماه به گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنها حریم اثر در محوطه پرداخت. 
وی افزود: بررسی ها حاکی از این است که عرصه واقعی تپه بیش از عرصه ظاهری آن است.
طاهری گفت: یافته های فرهنگی نشان از وجود و استقرار دو دوره ،آهن و اسلامی میانی در این محوطه است.
سر پرست گمانه زنی زال تپه تصریح کرد :بخش هایی از این تپه تاریخی توسط مالکین پیرامون تپه ،متصرفین ،متعرضین به بهانه ساخت باغ و ویلا مورد دخل و تصرفقرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد:به همین دلیل اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان البرز بطور جدی پیگیر تامین اعتبار برای ساماندهی و تعیین عرصه این اثر بود تا سرانجام این اعتبار از محل اعتبارات استانی محقق شد. 
طاهری اظهار داشت: پس از اتمام گمانه زنی ، مراحل نقشه برداری ، نشانه گذاری و نصب تابلو انجام شد .
وی در ادامه تصریح کرد: تدوین گزارش گمانه زنی و تعیین حریم زال تپه در دست اقدام است که پس از آن در شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز مورد بررسی قرار گرفته و برای ارزیابی به پژوهشگاه و پس از تایید برای بررسی و تصویب عرصه و حریم تپه به معاونت میراث فرهنگی سازمان ارسال می شود. 
این باستان شناس در ادامه گفت: آثار برجای مانده از قرون گذشته به شکل موزون و هماهنگ با اقلیم و محیط اطراف خود پیوند خورده و از منظر زیبایی شناختی ، مردم شناسی و تاریخی به صورت فرهنگی شاخص و ارزشمند به شمارمی آیند. 
سرپرست گمانه زنی زال تپه افزود: متاسفانه امروزه این آثار ارزشمند و بی بدیل ، درمعـرض آسیب، خـطر، وبی مهری قرار گرفته اند و یکی از این آثار، زال تپه شهرستان فردیس(به شماره ثبت ملی 10304) است.
گفتنی است، این باستان شناس با بیان اینکه در چند سال اخیر برنامه تعیین عرصه و حرایم محوطه ها و بناهای تاریخی از طرف سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است اظهار امیدواری کرد این برنامه برای صیانت و حفاظت قانونی از آثار مورد توجه ویژه قرار گیرد.
یادآور می شود، عملیات گمانه زنی زال تپه شهرستان فردیس استان البرز که از 15 اردیبهشت ماه با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شروع شده بود به پایان رسید.

انتهای پیام/

کد خبر 1394051213