کتابچه منم پهلوان نامدار بمناسبت دوازده مرداد  روز فرهنگ پهلوانی و زورخانه ای منتشر شد.


به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی , صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی با همت حوزه مطالعات مردم شناسی و توسعه گردشگری استان همزمان با دوازدهم مرداد ماه که در تقویم رسمی کشور روز  فرهنگ پهلوانی و زورخانه ای  نامگذاری شده  است , کتابچه  \" منم پهلوان نامدار \"  منتشر شد.

حسن سپهرفر کارشناس ارشد پژوهش های مردم شناسی و حوزه توسعه گردشگری استان در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی  اعلام کرد : پس از چند ماه کار و پژوهش میدانی و مطالعات کتابچه ای این مجموعه کوتاه بعنوان\" منم پهلوان نامدار\"  در 1000 نسخه بصورت رنگی چاپ شده است که ضمن ذکرآئین های پهلوانی به کشتی های سنتی مردم روستاهای آذربایجان غربی در قالب \" توی گولشی و آشیرما \" پرداخته است .

وی همچنین تصریح کرد : با نگاهی به ادبیات مردم شناختی و فرهنگ عامه مردم، یکی از دلگرمی های مردان در حفظ هویت های فرهنگی و سرگرمی هایی در این ارتباط می توان به  ورزش های سنتی  مردمی با رویکرد  تداوم در وفاق های اجتماعی  و جمع گرایی و آموزه های ایرانی- اسلامی بوده است. 

کارشناس ارشد پژوهش های مردم شناسی استان برگزاری کشتی های سنتی در مجالس عروسی را یکی از سنت های قدیم پهلوانی در حوزه آذربایجان غربی عنوان کرد و افزود : این مراسم تا سه روز به طول انجامیده و برای انجام آن تنی چند از مردان روستایی توان بازو، در میدان گاه روستا گرد هم می آیند. ساز و دهل توسط نوازندگان محلی با ریتم و مقامی به نام  « گیریشلَمهَ » نواخته می شود تا دو پهلوان بدن خود را گرم کنند، سپس گروهی از مردان دست در دست هم داده و شروع به رقص های محلی  ( یاللی / جُلمان ) می کنند و دو کشتی گیر وارد میدان وی شوند. 

سپهرفر دو هدف را بمنظور تحقق اهداف متصور در چشم انداز آینده ترسیم و چهره ورزش ها و بازی های سنتی عنوان کرده و ادامه داد : اول حفظ، احیا ، توسعه و ترویج ورز شهای سنتی، دوم تصور بخشی از توان توسعه توریسم ورزشی استان  در ایجاد انگیزه های نشاط و شادی و اهداف اقتصادی و... نکته مهم در این مقوله  و در راستای توسعه و ترویج ورزش های سنتی و  بازی های بومی رویکرد توسعه گردشگری آن است؛ پتانسیلی كه  از جنبه های مردم شناختی آن ، هم می توان با ترکیب جنبه های فرهنگی  و حضور مردم عادی موجبات ترویج اش را مهیا نمود،  و هم می تواند در توسعه  زمینه های اقتصاد گردشگری مؤثر واقع شود.

 وی در آخر اضافه نمود:    نکته مهم در چنین میراث های ماندگار، داشته های فرهنگی با بُرد میراث مادی و معنوی آن است که می توان  از نگاه میراث معنوی ناملموس،  ضمن ثبت آن در فهرست آثار ملی  که  شاکله هویت فرهنگی ما را می سازد، از سویی ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، روان شناختی و مهمتر از همه  توسعه گردشگری ورزش ها و بازی های بومی را مورد توجه قرار داد.


انتهای پیام/

کد خبر 1394051310