برنامه هاي در دست اقدام معاونت ميراث فرهنگي سیستان و بلوچستان تبیین شد

با افزایش تعداد آثار ثبت شده درفهرست  میراث جهانی یونسکو، در زمینه افزایش جلب توجه عمومی و تخصصی به حوزه میراث و كمك به جذب گردشگران داخلی و خارجی باید گام های برنامه ریزی شده ای برداشته شود.
به گزارش روابط عمومي ميراث فرهنگي ،صنايع دستي وگردشگري سيستان وبلوچستان؛  شكيبی سرپرست معاونت ميراث فرهنگي این اداره كل فعالیتهاي اين معاونت را در زمینه های میراث تاریخی، طبیعی و میراث ناملموس، حوزه های مربوط به باستان شناسی از قبیل تعیین حریم، کاوش و بررسی آثار و محوطه های باستانی، مستندسازی بناها و بافت های تاریخی، مرمت آثار منقول و غیرمنقول و تمامی اقدامات مربوط به امور موزه ها  تشريح کرد.
افشين شكيبی خاطر نشان كرد: این معاونت در نظر دارد با افزایش تعداد آثار ثبت شده درفهرست  میراث جهانی یونسکو، در زمینه افزایش جلب توجه عمومی و تخصصی به حوزه میراث و كمك به جذب گردشگران داخلی و خارجی گام بردارد. 
وي با اشاره به ثبت شهر سوخته به عنوان هفدهمین اثر ايران در فهرست میراث جهانی در سال گذشته بعنوان يك اتفاق مهم گفت:  در این راستا با مطالعه روی آثار تاریخی، طبیعی و میراث ناملموس موجود در استان و بررسی شاخصه های ثبت جهانی ٍآثاري مانند آسبادهای سیستان و قلعه بمپور در حوزه بلوچستان واجد ارزش ثبت شناسایی شده و اقدامات اولیه در این خصوص آغاز شده است همچنین با توجه به اینکه ، برداشت و نقشه برداری قلعه بمپور قبلا به انجام رسیده بود در گام بعدی فعالیت تعیین حریم قلعه در شناسایی عرصه و حریم این اثر منحصر به فرد در دستور کار قرار گرفت.
سرپرست معاونت ميراث فرهنگي استان در خصوص آسبادهای سیستان  عنوان کرد: مستندسازی دقیق اسبادهای منطقه حوضدار، زهک و هیرمند انجام شده و در ادامه برای بررسی سیر تحول آسبادهای سیستان، بررسی هایی در مورد آسبادهای استان های خراسان جنوبی و خراسان رضوی و همچنین آسبادهای موجود در هرات افغانستان انجام می شود.
همچنين در جلسه ای که با حضور دکتر طالبیان معاونت میراث فرهنگی کشور و عزیزی مدیر امور پایگاهها برگزار شد مجوز تاسیس پایگاه های قلعه بمپور و آسبادها صادر شد.
شكيبی تاكيد کرد: در رابطه با موضوع باستان شناسی، اولویت بندی معاونت میراث فرهنگی در وهله نخست تعیین حریم آثار و محوطه های تاریخی و در گام بعدی انجام بررسی های طبقه بندی شده و پس از آن کاوش های باستان شناسی براساس طرح های علمی در دستور کار قرار دارد. فعال کردن محوطه های باستان شناسی در تمامی شهرستان های استان ازدیگر برنامه های مد نظر است که طبق مطالعات انجام شده در سال های آتی محقق می شود.در سال جاری براساس اعتبارات موجود علاوه بر کاوش های پیش بینی شده در شهر سوخته، در محوطه باستانی دمب کوه و چگردک با همکاری هیئت های حفاری متخصص، آغاز به کار می شود.
وي در زمینه امور مربوط به موزه ها گفت:  برنامه ریزی شده است که در هر شهر استان دست کم یک موزه فعال ایجاد شود. در این راستا سعی می شود راه اندازی موزه های جدید در شهرهایی که فاقد موزه هستند در اولویت قرار گیرد. در زمينه حوزه مرمت و احیا بناها و بافت ها نیز براساس برنامه ریزی های انجام شده در حال پیگیری است. در حال حاضر کارگاه دهانه غلامان و قلعه اسب سوران فعال بوده و سایر کارگاه های شهرستان های استان نیز به زودی آغاز به کار می کنند.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394051327