به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران دلاوربزرگ نیا با بیان اینکه این تعداد خانه مشارکتی از سالهای گذشته اقدامات مرمتی، بازسازی و احیاء آنها آغاز شده است، اظهارداشت: سه خانه مشارکتی اقدامات مرمتی و احیاء آن تمام و مابقی در حال اجرا است.
وی در تعریف خانه های مشارکتی، اظهار داشت: خانه های مشارکتی به خانه های گفته می شود که با رضایت مالک در فهرست ملی به ثبت برسد و با این اقدام تفاهمنامه ای بین مالکین با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نسبت به هزینه ها، مرمت و احیاء آن برنامه ریزی انجام می شود.
وی در خصوص هزینه مرمت، بازسازی و احیاء خانه های مشارکتی استان، تصریح کرد: برای مرمت و احیاء خانه های مشارکتی 50 درصد هزینه با دولت و مابقی با مالکین خانه هاست که برخی از مالکین مشارکت و بعضی بدلیل نبود توان مالی به میزان تعیین شده، موافقت نمی کنند.
بزرگ نیا در خصوص حمایت دولت و تخصیص اعتبار برای خانه های مشارکتی، گفت: دولت هر سال برای مرمت، بازسازی و احیاء خانه های مشارکتی با توجه به برآورد هزینه، حجم و متراژ بنا از 30 تا 100 میلیون تومان اعتبار در نظر می گیرد.
نجات بخشی و جلوگیری بنا از تخریب
معاون میراث فرهنگی مازندران نیز هدف از اجرای مرمت و احیاء خانه های مشارکتی را نجات بخشی و جلوگیری بنا از تخریب و حوادث ناگوار عنوان کرد.
مهدی ایزدی با اعلام اینکه خانه های مشارکتی دارای مالک خصوصی است، تصریح کرد: نقش اساسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حفاظت، مرمت، احیاء و پرداخت هزینه های آن است.
ایزدی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فقط بناهایی که ثبت در فهرست ملی باشند هزینه مرمت، احیاء و بازسازی را پرداخت می کند، گفت: بر اساس قوانین محاسبات هزینه مرمت و احیاء خانه های مشارکتی و بناهایی که در فهرست ملی ثبت شده است، سازمان میراث فرهنگی پرداخت می کند.
وی مشکلات خانه های مشارکتی را وجود ورثه و مالکین بسیارعنوان کرد و افزود: برای مرمت و احیاء خانه های مشارکتی برخی مالکین موافق و برخی مخالف هستند.
ایزدی از مالکین بخش خصوصی خواستار انعقاد قرارداد تفاهمنامه مرمت و احیاء با سازمان میراث فرهنگی شد و گفت: کاربری و مالکیت خانه های مشارکتی با مالکین و سازمان میراث فرهنگی دربحث مرمت، بازسازی، کمک، حمایت، حفاظت و بهره مندی مالک از اعتبارات دولتی نقش بسزایی را ایفا می کند.
وی در خصوص فروش خانه های مشارکتی توسط مالکین آنها، اظهارداشت: اکثر ساختمان ها، تپه ها و آثار های تاریخی ثبت شده قابل خرید و فروش هستند البته با همان کاربری و تخریب و دخل و تصرف ممنوع و مرمت و بازسازی بنا با نظارت سازمان میراث فرهنگی امکانپذیر است.
ایزدی بیان کرد: تغییر کاربری خانه های مشارکتی در محدوده بافت تاریخی می تواند بعنوان تجاری، فضاهای فرهنگی، موزه ، برگزاری نمایشگاه، گالری عکس با تایید طرح توسط سازمان استفاده شود.
احیاء و مرمت موزه مکرمه
مهدی ایزدی در خصوص احیاء و مرمت خانه بانو مکرمه قنبری در هریکنده بابل، گفت: موزه مکرمه که بعنوان یک خانه معاصر است و با نقاشی یک مادر با عشق و علاقه دست نوشته ها و آثار خود را بر روی ظروف و دیوار به تصویر و نمایش گذاشته است، در حال احیاء و مرمت است.
وی با بیان اینکه موزه مکرمه در حال مرمت و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران پیگیر پرونده ثبتی آن است، اظهارداشت: در آینده نزدیک موزه مکرمه مادر نقاش احیاء خواهد شد.
ایزدی در خصوص تخصیص اعتبار موزه مکرمه قنبری، تصریح کرد: در سال جاری حدود 60 میلیون تومان اعتبار برای احیاء آن در نظر گرفته شد تا علاقمندان به نقاشی این بانو بتوانند از این موزه دیدن کنند.
انتهای پیام/