تهیه بسته پیشنهادی با 1020پروژه برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی

در بسته پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، یکهزار و 20 پروژه با اعتباری معادل 23 هزار میلیارد تومان در بخشهای تخصصی سازمان تعیین شده است، این یک بسته کامل و جامع در حوزه سرمایه گذاری است که سرمایه گذاران داخلی و خارجی را با پیشنهادها و اولویت های ما آشنا می کند.

به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست رسانه‌ای که به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار برگزار شد، گفت: شما تلاش کردید تا بیشترین سهم را در اطلاع رسانی سیاستها و برنامه های سازمان داشته باشید، هر چند در این فرآیند با توجه به رویکرد رسانه خود اقدام به انعکاس اخبار و رویدادها کردید و ممکن است بین دیدگاه شخصی شما و رسانه‌ای که در آن مشغول به فعالیت هستید اختلاف نظر به وجود آمده باشد.

وی ادامه داد: شما مجبور هستید سیاست‌های رسانه متبوع خود را دنبال کنید و این یک نگاه رسانه‌ای است، تلاش ما بر این بوده است که کار اطلاع رسانی با کمک شبکه‌ای که در داخل سازمان وجود دارد به نحو احسن انجام شود، ما بر روی کمک شما خبرنگاران به عنوان یار و یاور خودمان در حوزه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حساب گسترده ای باز کرده ایم.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی تاکنون با مجموعه رسانه‌ای کشور ارتباط خوبی داشته است و این امکان و بستر برای بهبود شرایط وجود دارد، این سازمان به نسبت بسیاری از دستگاههای دولتی از نظر انتقال اخبار و اطلاعات به رسانه ها، رتبه قابل قبولی دارد و شاید بتوان گفت سازمان میراث فرهنگی جزء 5 دستگاه برتر در حوزه ارتباط با رسانه‌ها بوده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تبریک روز خبرنگار و تاکید بر اینکه روال ارتباط مثبت و سازنده با رسانه‌ها باید ادامه داشته باشد، گفت: امیدوارم رسیدگی به مسائل  و مشکلات مربوط به اصحاب رسانه معطوف به این چند روز نباشد و نظام اجرایی کشور با درک صحیح از اهمیت و حساسیت این بخش، از فعالین این حوزه حمایت کند.
سلطانی‌فر تاکید کرد: از خبرنگاران هم انتظار می رود با افزایش سطح کیفی و اطلاعات خود در این حوزه، آنطور که باید و شایسته است در سطح خبرنگاران حرفه ای دنیا به ایفای نقش و رسالت خود بپردازند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به برنامه‌های سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: ما از حدود یک سال قبل با کمک و همکاری معاونین و مدیران سازمان، با درک  جدی و صحیح از شرایطی که در کشور وجود داشت، با استفاده از مبانی اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده است، خودمان را برای یک شرایط ویژه آماده کردیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی اضافه کرد: به رغم اینکه در یک سال گذشته ما در روند مذاکرات سخت و پیچیده ای قرار داشتیم خودمان را برای شرایط سخت تر آماده می کردیم، شرایطی که ممکن بود به توافق نرسیم و مشکلات بیشتری داشته باشیم، ما تلاش کردیم با درک صحیح از وضعیت مالی کشور، پیچیدگی ها و مشکلات، خودمان را برای شرایط دشوارتر آماده کنیم.

وی ادامه داد: امروز شرایط جدیدی در کشور ما حاکم است چراکه در یکی از مهمترین کشمکش‌های سیاسی با طرفهای غربی پس از 22 ماه به یک موفقیت بزرگ رسیدیم که با تکمیل مراحل مختلف آن، هم حقوق هسته ای ما توسط مراجع رسمی بین المللی و کشورهای غربی به رسمیت شناخته می شود  و هم پایه های تحریم های ناعادلانه فرو می ریزد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: شرایط ویژه ای که در کشور به وجود می آید، فرصتی  است که با اتخاذ سیاست های درست و دقیق از منابع موجود بهره لازم را ببریم  و با سرعت در مسیر توسعه اقتصادی کشور گام برداریم.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه، سیاست دولت، در شرایط اقتصادی جدید، پیگیری برخی رویکردهای غلط گذشته نیست، ادامه داد: قرار نیست که سیاست های غلط واردات بی رویه و عدم حمایت از تولیدات داخلی تکرار شود، این موضوع بارها مطرح شده است که اصول و مبانی اقتصاد مقاومتی به عنوان چارچوب اصلی کار دولت مورد اتفاده قرار گیرد و از ظرفیتهای اقتصادی کشور در جهت تقویت اقتصاد داخلی در مقابل فشارهای داخلی و خارجی بهره گیری شود، تا اگر در آینده مشکلی به وجود آمد، آمادگی کامل برای مواجهه با آن را داشته باشیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: این فرصتی است که سیاستهای اقتصادی کشور با توجه به سیاستهای خوب دولت در مسیر درست قرار گیرد، یکی از مسیرهای خوبی که در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد، گردشگری است، چراکه این حوزه پس از فرو ریختن تحریم ها، رونق بسیار زیادی خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه دروازه های جدیدی به روی بخش گردشگری باز خواهد شد، تصریح کرد: ما شاهد حضور گسترده سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخش گردشگری خواهیم بود و روند ورود گردشگران خارجی به کشور افزایش قابل توجهی می یابد، ما باید خودمان را برای این شرایط جدید آماده کنیم.

معاون رئیس جمهور اضافه کرد: به رغم محدودیت هایی که در حوزه زیرساختها و تاسیسات گردشگری وجود دارد، با این وضعیت و فضای جدید باید شرایط پررونق گردشگری را مدیریت کنیم تا ظرف 3 تا 5 سال آینده خودمان را به شرایط طبیعی برسانیم.

سلطانی فر گفت: اولین کار این بود که در فضای پس از تحریم‌ها با یک ادبیات مشخص با سرمایه گذاران داخلی و خارجی ارتباط برقرار کنیم و پیشنهادهای خودمان را به صورت شفاف به آنها ارائه دهیم، به همین دلیل مجموعه سازمان میراث فرهنگی در هر سه بخش، یک بسته سرمایه گذاری پیشنهادی را آماده کرده اند که این بسته در حال چاپ است و به دو زبان عربی و انگلیسی هم ترجمه خواهد شد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: در این بسته پیشنهادی هزار و 20 پروژه با اعتباری معاول 23 هزار میلیارد تومان در بخشهای تخصصی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تعیین شده است، این یک بسته کامل و جامع در حوزه سرمایه گذاری است که سرمایه گذاران داخلی و خارجی را با پیشنهادها و اولویت های ما آشنا می کند.

معاون رئیس جمهور اضافه کرد: در این بسته، موقعیت، امکانات، اعتبار و شرایط این پروژه‌ها مشخص شده است، چندین هتل 3،4و5 ستاره، برخی مناطق نمونه گردشگری که توجیه اقتصادی دارند، احیا، مرمت و بازسازی اماکن تاریخی و تعدادی بازارچه‌های صنایع دستی از جمله پروژه‌هایی است که از سوی سازمان میراث فرهنگی به سرمایه گذاران پیشنهاد شده است.

وی با اشاره به اینکه با اطلاعاتی که در این بسته پیشنهادی آمده است، هر سرمایه گذاری می تواند حوزه فعالیت خود را مشخص کند، ادامه داد: پس از اینکه پروژه‌ها در فضای پس از تحریم مشخص شد باید برای فراهم کردن شرایط گرفتن مجوز در کوتاهترین زمان ممکن اقدمات لازم انجام شود تا سرمایه گذاران در سیستم اداری دچار مشکل نشوند، در همین راستا هماهنگی های لازم با ستاد جذب سرمایه گذاری خارجی که در استانداری ها فعال شده است صورت گرفته و در داخل سازمان میراث فرهنگی هم مجموعه ای که زیر نظر معاونت برنامه ریزی و سرمایه گذاری فعالیت می کنند، موضوع تسهیل و حل مشکلات صدور مجوز برای سرمایه گذاران را پیگیری می کنند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: در فضای جدید کشور که شرایط رشد و توسعه فراهم شده است ما به فضای رسانه‌ای مطلوب نیاز داریم، چراکه ممکن است موانع، مشکلات و تنگناهایی در نظام اجرایی کشور به وجود آید و سرمایه گذاران با مشکلاتی مواجه شوند، اما نباید از کاه کوه بسازیم و فضای امید کشور را به ناامیدی تغییر دهیم.

رئیس سازمان  میراث فرهنگی اضافه کرد: در کل فضای عمومی کشور ما به دنبال ایجاد شرایطی برای تامین معیشت مردم ، ایجاد رفاه وحل مشکلات مردم هستیم تا مردم به آنچه که مستحق آن هستند دست پیدا کنند، چراکه مردم ما در شرایطی که فشارها و محدودیت‌ها در کشور وجود داشت، با عزت و کرامت پای نظام جمهوری اسلامی ایران ایستادند، در فضای جدید مجموعه دولت تلاش می کنند شرایطی را به وجود بیاورند که سطح رفاه مردم افزایش پیدا کند، مشکلات معیشت حل شود، تورم بیش از پیش کنترل شود، رونق اقتصادی به وجود بیاید و سرمایه گذاری گسترش یابد.

سلطانی‌فر تاکید کرد: اگر بخواهیم به رشد سالیانه 7 تا 8 درصدی که در سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است دست پیدا کنیم، باید با استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی، شرایطی را به وجود آوریم که این رشد اقتصادی تحقق پیدا کند و کشور از این مشکلات رها شود.

وی با اشاره به دستاوردهای هفته‌ها و ماه‌های اخیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اضافه کرد: مهمترین موضوعات در بخش گردشگری در چند محور، تسهیلات صدور ویزا، مراکز اقامتی و هتل‌ها، حمل و نقل ریلی، دریایی، هوایی و زمینی، آموزش نیروی انسانی گسترده ، افزایش شبکه دفاتر اطلاع رسانی و اصلاح ساختار داخلی سازمان در این حوزه،  باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات که در حوزه صدور ویزا در اوایل هفته جاری به انجام رسید، افزایش زمان ویزای فرودگاهی از 15 روز به 30 روز است، این موضوع یکی از مهمترین درخواستهای شبکه فعال گردشگری کشور بود، همچنین وزارت امور خارجه موظف شد با فراهم کردن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، با همکاری دستگاههای مربوطه و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ظرف یک سال آینده شرایط لازم را برای صدور ویزای الکترونیک فراهم کند.

معاون رئیس جمهور افزود: ما امیدواریم با اراده دولت و تلاش وزارت امور خارجه تا سال آینده شرایط لازم برای صدور ویزای الکتروکی آماده شود، این در حالی است که ویزای فرودگاهی که به چند فرودگاه خاص محدود بود در تمامی فرودگاههایی که به عنوان مرز بین المللی تلقی می شود، صادر خواهد شد.

سلطانی‌فر با اشاره به سفر اخیر وزیر گردشگری و میراث فرهنگی عراق به کشورمان، تصریح کرد: در حال حاضر بخش اعظمی از تردد گردشگران کشور ما با عراق صورت می گیرد، به طوریکه بیش از 4 میلیون نفر از اتباع دو کشور بین ایران و عراق تردد می کنند که مسائل و مشکلات مختلفی برای زوار این دو کشور به وجود می آید، با این ارتباطات و اسنادی که به امضاء رسید امیدواریم این مشکلات برطرف شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: در بهمن ماه سال گذشته یک سند همکاری در این حوزه بین عراق و ایران به امضاء رسید که عملیاتی کردن این سند نیاز به برگزاری جلسات تخصصی و شفاف سازی تمام جزئیات داشت.

وی گفت: براساس این تفاهم، موانع و مشکلات احتمالی  از زمانی که گردشگران عراقی تقاضای ویزا می دهند مورد بررسی قرار گرفت و برای حل هر کدان از آنها برنامه ویژه ای در نظر گرفته شد، تسهیلاتی برای ورود گردشگران به صورت گروهی داده خواهد شد تا زوار و گردشگران عراقی نسبت به سفرهای دسته جمعی تشویق و ترغیب شوند.

معاون رئیس جمهور همچنین به توافقات صورت گرفته بین ایران و عراق در حوزه میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: مرمت و بازسازی اماکن تاریخی ، همکاری بین موزه‌ای و آموزش نیروی انسانی در کمیته کاری بین دو کشور بررسی شد و در پایان این نشست یک سند همکاری مبادله شد.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394051431