به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان ،بهمن نامور مطلق روز شنبه در کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان در رشت افزود: اگر برنامه های پسا تحریم بر اساس اقتصاد مقاومتی ترسیم نشود، راه به خطا رفته ایم.
وی ادامه داد: در آستانه دوره پسا تحریم قرار داریم و اقتصاد مقاومتی آینده کشور را رقم می زند و بر این اساس، می بایست شاخص برنامه ها بر اساس اقتصاد مقاومتی ترسیم شود.
نامور مطلق اظهار کرد: رشد هر کدام از سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رشد دو حوزه دیگر را رقم می زند و امروز ، زمان آن است که به نگاه کیفی توجه شود.
وی تصریح کرد: کیفیت گردشگری از میراث فرهنگی، صنایع دستی و هنرهای بومی گرفته می شود و جای بسی خرسندی است که خودآگاهی ایجاد شده در زمینه صنایع دستی در کشور بی سابقه است.
نامور مطلق اضافه کرد: در بند 51 ابلاغیه برنامه ششم توسعه؛ برحمایت از صنایع دستی و صیانت از میراث فرهنگی تاکید شده است.
وی ادامه داد: به تدریج در حال ورود به دوره نرم افزاری تاریخ بشری هستیم و صنایع دستی ، صنایع آینده بشری را رقم می زند و باید طراحی جدید صورت گرفته و همه فضاهای شهری، آموزشی، تربیتی، اداری و گردشگری به طراحی مناسب بومی مزین شود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: متاسفانه این سازمان، میلیاردها ریال بدلیل خریدهای پیشین از هنرمندان و پرداخت نکردن هزینه خرید به آنان بدهکار است که ردیفی برای پرداخت آن نداریم.
نامور مطلق بیان کرد: حمایت از صنایع دستی، حمایت از هویت است و مسوولان می بایست در این زمینه به خودآگاهی برسند.
وی صنایع دستی گیلان را رو به ارتقاء توصیف کرد و افزود: امیدواریم در دوره جدید، گیلان با جهش و خیزش مناسب سهم خویش را کسب کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه استان از هر نظر مظلوم واقع شده، بیان کرد: کسب و کار با تاکید بر صنایع دستی و هنرهای سنتی، تنها راه برون رفت از بیکاری در گیلان است.
حجت شعبانپور افزود: تعامل بانک های عامل ، حمایت بیمه ای ، دغدغه فروش و پیگیری بازارچه های صنایع دستی از مهمترین دغدغه های هنرمندان صنایع دستی کشور است.
وی منطقه آزاد انزلی را فرصتی مغتنم برای بهره گیری در راستای توسعه صنایع دستی و هنرهای سنتی گیلان دانست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این نشست، بر لزوم حمایت از بیمه هنرمندان تاکید کرد و افزود: ساماندهی بازارچه های دایمی صنایع دستی از موارد در حال پیگیری در استان است و تاکنون چهار بازارچه صنایع دستی در استان فعال است.
رضا علیزاده برندسازی را یکی از راه های توسعه صنایع دستی در استان دانست و گفت: برند هر شهرستان در استان بر اساس صنایع دستی بارز آن تعریف می شود.
وی همچنین توسعه صنایع دستی در استان را مستلزم تعامل همه دستگاه های اجرایی ذکر و اضافه کرد: تاکنون تفاهمنامه های متعددی با نهادها و سازمانهای مختلف همچون فنی و حرفه ای، اداره کل امور زندان ها، تعاون، صنعت ، معدن ، تجارت و ... بسته شده است.
از 90 رشته صنایع دستی گیلان، 64 رشته فعال است و تاکنون شش هزار و 200هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی استان بیمه شده اند.
رشتی دوزی ، لباس محلی ، چادرشب بافی ، خراطی ، چوب تراشی ، گره چینی ، نازک کاری ، منبت و معرق چوب ، کدوی منقوش ، حصیربافی ، بامبوبافی ، مرواربافی ، سفالگری ، کاشی معرق ، مینای خانه بندی ، چلنگری ، قلمزنی ، گلیم بافی ، جاجیم بافی ، شال بافی ، نمد مالی ، جوراب بافی ، عروسک بافی ، قلاب بافی و ... برخی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان است.
\n
انتهای پیام/