گرجیها از دیرباز با فرهنگ غنی ایران آشنا بودند و اگر من در یونسکو اختیاری داشتم کل ایران را در فهرست یونسکو به ثبت می رساندم، ایران یکی از گهوارههای تمدن دنیاست و این موضوعی است که مخالفان این کشور هم به آن اذعان دارند.
به گزارش میراث آریا(chtn) گوباز سایند کیدزه نایب رئیس مجلس و رئیس گروه دوستی مجلس گرجستان که در راس هیاتی پارلمانی به کشورمان سفر کرده است در دیدار با مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، موفقیت دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را تبریک گفت و افزود: توافق وین برای تمام دنیا سودمند خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه کشور گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا تلاش می کند، یادآور شد: این تلاش ما برای پیوستن به اتحادیه اروپا باعث از یاد بردن تاریخ و فرهنگمان نخواهد شد، گرجستان بنا دارد تا با همه کشورهای دنیا روابط حسنه داشته باشد، اما چند کشور هستند که ما می خواهیم روابط خاصی با آنها داشته باشیم که یکی از این کشورها ایران است، چراکه ایران و گرجستان سابقه تاریخی مشترک دارند و به ندرت کشوری وجود دارد که اینگونه رابطه تاریخی با گرجستان داشته باشد.
نایب رئیس مجلس گرجستان با بیان اینکه تعیین مرز فرهنگی ایران و گرجستان مشکل است، یادآور شد: گرجیها از دیرباز با فرهنگ غنی ایران آشنا بودند و اگر من در یونسکو اختیاری داشتم کل ایران را در فهرست یونسکو به ثبت می رساندم، ایران یکی از گهوارههای تمدن دنیاست و این موضوعی است که مخالفان این کشور هم به آن اذعان دارند.
وی تصریح کرد: ایران در حوزه جذب گردشگر آینده روشنی دارد و به ویژه پس از توافق وین، روند تعامل و همکاری این کشور با دنیا توسعه پیدا خواهد کرد.
نایب رئیس مجلس گرجستان ادامه داد: ما در دنیا با فقر فرهنگی مواجه هستیم و در این زمینه ایران می تواند یک صادرکننده فرهنگ به دنیا باشد، جمهوری اسلامی ایران و گرجستان در 30 قرن گذشته رابطه و تعامل مثبتی داشته اند و زمان آن فرارسیده است تا این روابط بازسازی شود.
وی با اشاره به اینکه ترجمه های بسیاری از کتابهای فارسی و ادبیات ایران در گرجستان انجام می شود، افزود: فعالیت های بسیاری در حوزه توسعه همکاریها می توان انجام داد، یکی از اقداماتی که گرجستان در این حوزه صورت داده است، افتتاح مرکز فرهنگی ایران است که در مراحل اجرایی آن به زودی آغاز می شود.
سایند کیدزه همچنین تبادل تاریخ شناسان را یکی دیگر از زمینه های همکاری بین دو کشور دانست و افزود: انجام کارهای تحقیقاتی و علمی و تبادل اسناد تاریخی به منظور تحقیق و پژوهش می تواند به عنوان زمینه همکاری مشترک مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: پیشینیان ما پایه و ساختار خوبی برای معرفی الگوی مثبت به دنیا در اختیار ما قرار داده اند و ما می توانیم همکاری فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و کشور مسیحی گرجستان را به عنوان یک الگوی موفق به دنیا معرفی کنیم.
نایب رئیس مجلس گرجستان با اشاره به اینکه هر دو کشور مخالفانی در دنیا دارند، اضافه کرد: توسعه همکاری ها برای هر دو کشور مفید و سودمند است.
انتهای پیام/