موفقیت تشکلهای گردشگری به اهداف سازمان میراث فرهنگی در این حوزه کمک می کند.
به گزارش میراث آریا(chtn) در نشست هم اندیشی فصلی مجمع هماهنگی تشکلهای ملی گردشگری که در هتل هما برگزار شد، جمشید حمزه زاده دبیر مجمع هماهنگی تشکل های گردشگری و رییس جامعه هتلداران ایران گفت: این مجمع از سال 93 به منظور انسجام بخشی به حرکت تشکل های گردشگری و در راستای دفاع از منافع صنف و توسعه گردشگری تشکیل آغاز به کار کرده است.
وی افزود: تشکل هایی مانند اتحادیه هتلداران تهران، جامعه تورگردانان ایران، اتحادیه مهمانپذیرها، انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، کانون صنفی راهنمایان سراسر کشور، کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی و اتحادیه سفره خانه های سنتی از اعضای این مجمع هستند.
حوزه زاده تصریح کرد: به اعتقاد ما هرچقدر تشکل های گردشگری موفق شوند به اهداف سازمان میراث فرهنگی کمک میکند. جهت گیری ما این است که با تمامی سازمانها و نهادها جلسات مختلف داشته باشیم. به همین دلیل حداقل ۵ جلسه با نمایندگان مجلس داشته ایم.
حمزهزاده گفت: براساس آیین نامه ایجاد، اصلاح و تکمیل و نظارت بر تاسیسات گردشگری سازمان موظف بود در مدت ۶ ماه پس از تصویب این آییننامه پیش نویس نحوه تشکیل و فعالیت تشکلهای صنفی تاسیسات گردشگری را آماده کند اما از سال ۸۴ تاکنون در این کار کوتاهی شده است.
وی بر این نکته تاکید داشت که باید در تدوین این آیین نامه، نظر همه تشکلها گرفته شود و این طور نباشد که پس از تصویب این آیین نامه معضل جدیدی برای تشکل های گردشگری به وجود آید.
حمزهزاده ادامه داد: هر یک از دوستان و تشکلهای گردشگری اکنون از وزارتخانههای متعددی مجوز گرفتهاند همین پراکندگی مشکل به وجود آورده است معتقدیم در تمام دنیا سازمانهای گردشگری اختیاراتی را بر مبنای قوانین به تشکلها تبدیل می کنند اما در ایران از بدو تاسیس سازمان میراث فرهنگی هیچ اختیاری به تشکلهای گردشگری تصویب نشده است و همیشه جو بی اعتمادی بین تشکلها وجود داشته است. این دستورالعمل میبایست حتما اختیاراتی به تشکلها بدهد که بیشتر از شرایط فعلی آن ها باشد.
حمزهزاده با انتقاد از فصلی بودن سفر در ایران گفت: در راستای خروج از این فصلی بودن با ارائه پکیجها باید فعالیت کرد. هنوز سفر محدود به چند استان شده است در صورتی که میتوان سفر را در بین استان ها توزیع کرد.
همچنین در این نشست محمدعلی فرخمهر، رییس جامعه هتلداران تهران با تاکید بر لزوم ایجاد تشکلی منسجم مثل نظامهای صنفی اظهار کرد: ما حدود 25 سال است که در کنار هم هستیم و از سفره همدیگر نان میخوریم، اما انسجامی وجود ندارد و این آییننامه باید سریعتر تعیین تکلیف شود تا انسجام اتفاق افتد.
محسن اسلامی، رییس هیات مدیره انجمن موسسات و مراکز آموزشی نیز به طرحی برای تشکیل سازمان نظام میراث فرهنگی و گردشگری که پنج سال برای مطالعه و تهیه آن وقت صرف شده اشاره کرد و افزود: این طرح مانند سازمان نظام پزشکی است که میتواند به تشکلها جایگاه گستردهتری دهد، ما حتی آمادگی داریم این طرح را به شکل لایحه برای ارائه به مجلس آماده کنیم.
انتهای پیام/