به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان؛ دکتر بهمن نامور مطلق با حضور در دانشگاه گیلان با رئیس و مدیران دانشگاه دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست رضا علیزاده مدیرکل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان ضمن مثبت ارزیابی نمودن همکاری فی مابین ، امضای تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه گیلان و این اداره کل را موجب تخصصی شدن نگاه به صنعت گردشگری و صنایع دستی در استان خواند و افزود: مراکز دانشگاهی می توانند بستر مناسبی را برای احیای میراث کهن این دیار و رونق گردشگری در شاخه های تخصصی فراهم آورد.
وی ساخت دانشکده گردشگری را زمینه ای مساعد برای علاقمندان و فعالین حوزه های گردشگری دانست تا در جهت کسب دانش فنی و تخصصی و نیز ایجاد مهارتهای شغلی و اشتغال زایی گام بردارند.
این مسئول درخصوص ورود رشته صنایع دستی به گیلان اذعان داشت: صنایع دستی بعنوان بخشی از هویت سرزمینی باید همواره مورد توجه قرار گیرد و علمی نمودن آن از طریق آموزش آکادمیک موجب تعدد بیشتر هنرمندان متخصص و جوان خواهد شد.
در ادامه دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان در خصوص کلیات بخش های مختلف دانشگاه گیلان، برنامه های پیش رو و همچنین توانمندی های موجود در این مرکز آموزشی ارائه کرد.
و ی با بیان اینکه ساخت دانشگده گردشگری کشور در گیلان موجب رونق این صنعت در استان می شود؛خواستار حمایت سازمان میراث فرهنگی از اجرای طرح جامع گردشگری استان، تکمیل مسجد دانشگاه و همچنین کمک به بازسازی ساختمان بنیاد نخبگان استان گیلان شد.همچنین دکتر سید ضیاء الدین میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در خصوص آمادگی دانشگاه گیلان جهت توسعه همکاری های علمی و پژوهشی با سازمان میراث فرهنگی نکاتی را بیان کرد و در خصوص تشکیل کارگروه های تخصصی مربوطه در سه حوزه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و همچنین گردشگری توضیحاتی ارائه کرد.
در ادامه دکتر بهمن نامور مطلق معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه گیلان، لزوم حرکت صنایع دستی به سمت دانش بنیان شدن را متذکر شد.وی با اشاره به اینکه صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران در روزگاران کهن از دانش روز و طرح های متناسب با موقعیت طبیعی، اجتماعی و سیاسی بهره مند بوده ؛این امر را موجب انعکاس حقایق دوران مختلف و دستاوردهای آن زمان در آینه صنایع دستی خواند.
نامور مطلق توجه به صنایع دستی را توجه به هویت دیرینه نیاکانمان دانست و بر اهمیت همکاری نزدیک دانشگاه ها با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای توسعه همه جانبه ی صنایع دستی و هنرهای سنتی بر اساس دانش روز و همچنین زیبایی شناسی جامعه مدرن تاکید کرد.
وی در ادامه به اهمیت بالای حفظ معماری و هنر سنتی شهرها در ساخت بناهای جدید اشاره کرد و خواستار آسیب شناسی گردشگری در استان گیلان توسط دانشگاه گیلان شد.در ادامه دکتر فرید نجفی مدیر ارتباط با جامعه دانشگاه، از آماده شدن طرح جامع گردشگری استان گیلان در فاز مطالعاتی خبر داد و اعلام کرد طرح اجرایی آن نیز در دانشگاه در حال تدوین بوده که به زودی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تقدیم خواهد شد.
در پایان نشست معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از روند تکمیل و ساخت مسجد دانشگاه در مسجد باقرالعلوم(ع) دانشگاه گیلان بازدید کرد.
\n
انتهای پیام/