به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ محسن زینی وند سرپرست گروه باستان شناسی با اعلام این مطلب از پایان یافتن عملیات گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه حسین آباد ماهدشت شهرستان کرج خبر داد.
وی گفت: برنامه گمانه زنی از طرف اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز باهدف جلوگیری از تخریبهای احتمالی مالکین زمین های اطراف و همچنین حفظ حرمت و صیانت این محوطه پیش از تاریخی در دستور کار قرار گرفت.
این باستان شناس خاطرنشان ساخت: متاسفانه بخشی از عرصه این محوطه مهم، پیش از انقلاب تخریب شده و ساخت و سازهایی در کنار آن صورت گرفته است.
زینی وند گفت: بر اساس یافته های فرهنگی، استقرار گرو ه های انسانی در این محل از جمله نخستین استقرارهایی است که در شمال فلات مرکزی به صورت یک جانشین در دشت ها صورت گرفته است.
به گفته وی این محوطه دارای بقایای فرهنگی است که از استقرار روستایی بزرگ در طول هزاره ششم و پنجم پیش از میلاد حکایت می کند.
این باستان شناس افزود: نکته مهم تر اینکه بر اساس گمانه زنی مشخص شد که وسعت این محوطه در طول دوره سیلک 2 یا فرهنگ چشمه علی 5 هکتار بوده و یکی از بزرگترین روستاهای این دوره در منطقه بشمار می رفته است.
زینی وند تاکید کرد: هیات باستان شناسی در جریان عملیات گمانه زنی تعداد قابل توجهی از آثار مربوط به جنبه های اجتماعی و اقتصادی هزاره ششم و پنجم پیش از میلاد را کشف کرد.
گفتنی است، محوطه تاریخی تپه حسین آباد ماهدشت شهرستان کرج در سال 1382 به شماره 10305 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
یادآور می شود، مجوز برنامه گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این محوطه باستانی را رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر کرده بود.
انتهای پیام/