تپه 6 هزار ساله لپویی کاوش می شود

معاون میراث فرهنگی فارس از کاوش تپه تاریخی لپویی با قدمت بیش از 6 هزار سال در این استان خبر داد . 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس ابراهیم قزلباش گفت : كاوش تپه لپويي به سرپرستي دكتر كاميار عبدي با هدف پاسخگويي به برخي پرسش¬هاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي حوزه رودخانه كُر در بازه زماني هزاره چهارم پیش از میلاد  ، (دوره روستانشيني پاياني) از نيمه دوم مرداد آغاز شده  و تا پايان نيمه نخست شهريور ماه ادامه خواهد داشت. 

به گفته وی ، تپه لپويي كه در 30 كیلومتری شمال شيراز و در بخش غربي رودخانه كر قرار دارد يكي از مهمترين محوطه هاي باستاني فارس است كه نخستين بار در بررسي هاي باستان شناسي سامنر شناسايي شد و در بردارنده مواد فرهنگي از هزاره چهارم قبل از میلاد ( 6 هزار سال قبل ) است. 

قزلباش ادامه داد : نام ''دوره لپويي'' بر يك بازه زماني مهم در فارس يعني 3800 پیش از میلاد تا 3300 پیش از میلاد اطلاق شد. اين دوره درست همزمان است با دوره روستانشيني پاياني كه تحولات آن در گذر از دوره روستانشيني به شهرنشيني و پيدايش حكومت ها براي پژوهشگران اهميت زيادي دارد و كاوش اين تپه در راستاي درك و پاسخگويي به پرسش هايي پيرامون چنين موضوعاتي است.

وی در ادامه گفت : دگرگوني هاي جمعيتي و اجتماعي سبب شكل گيري طبقات و پيدايش حكومت ها و ورود به دوره تمدن مي شود. اين تپه داراي بلنداي كمي از بستر زمين هاي اطراف است و خوشبختانه دستبرد كمتري بوسيله قاچاقچيان در اين تپه انجام شده است. اميد و توقع مي رود با همكاري پژوهشكده باستان شناسي و دانشگاه آزاد مرودشت و مسوولان محلي بتوانيم گامي تازه در پژوهش هاي باستان-شناسي فارس بويژه در دوره پيش از تاريخ بر داريم و آگاهي هاي خود را از جوامع باستاني فارس افزايش دهيم.

معاون میراث فرهنگی فارس در ادامه گفت : همچنين تلاش خواهد شد با انجام تعيين عرصه و حريم تپه از آن حفاظت و مراقبت بيشتري شود زيرا تهديدهاي زيادي چون خطر گسترش جاده آسفالت، پاكسازي تپه بوسيله كشاورزان و ... وجود دارد. 

انتهای پیام/

کد خبر 139405303