تا کنون پنجاه مقاله و دویست چکیده مقاله در زمینه های ابعاد فرهنگی، تمدنی، میراثی، هستی شناختی، فلسفی و جهان شناختی مرگ و زندگی بر اساس محورهای همایش ملی \"مرگ و زندگی \"به دبیر خانه این همایش ارسال شده است . 
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری،علیرضا حسن زاده رییس پژوهشکده مردم شناسی ،امروز \" یکشنبه \"با اعلام این خبر تصریح کرد که این مقاله ها از طرف متخصصان حوزه هایی چون مردم شناسی ، باستان شناسی، ادبیات ، زبان شناسی، هنر، فلسفه ، عرفان ، دین و... ارسال شده اند .
او افزود:داوران مشغول بررسی مقالات رسیده به دبیرخانه هستند و تا پایان مهر ماه نتایج داوری اعلام خواهد شد .
رییس پژوهشکده مردم شناسی خاطر نشان کرد که مرکز اسناد فرهنگ آسیا ، پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ،مرکز مطالعات فرهنگ عامه سنجش افکار صدا و سیما پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را در برگزاری این همایش همراهی خواهند کرد .
به گفته رییس پژوهشکده مردم شناسی ، مهر ماه امسال از پوستر این همایش رونمایی خواهد شد  و همزمان کتاب های در حال انتشار همایش معرفی و زمان دقیق پانل ها و سخنرانی ها اعلام می شود.  
حسن زاده افزود: مرگ و زندگی در تمام جلوه های میراث فرهنگی و تمدنی حضور دارد و ابعاد مادی و غیر مادی فرهنگ را فرا می پوشانند و  آیین ها، بن مایه های هنرهای سنتی و ملی ، معماری و ... همگی بازتاب دهنده این دو مفهوم اند .
رییس پژوهشکده مردم شناسی تصریح کرد که برای نمونه وقتی ما در برابر جام مارلیک قرار می گیریم داستان چرخه مرگ و زندگی در بن مایه ای که بزکوهی را ترسیم کرده است در برابر ما قرار دارد .
او اظهار داشت: در نقش رستم مقبره های بر جامانده از پادشاهان ایرانی ، ما را با  مفهوم مرگ و زندگی و کشاکش آن در حیات انسان رو به رو می سازد وجنگ ها و نبردها به مثابه فراز و فرود مرگ و زندگی در اینجا پیداست .
حسن زاده با اشاره به اینکه ابعاد جهان شناختی و هستی شناختی مرگ در گورستان های قدیمی ایران دیده می شود اظها ر داشت : تخته فولاد ، خالد نبی و نقوشی که بر این گورها حک و نقش زده شده است همگی دارای معانی عمیق فرهنگی و تمدنی اند .
وی  خاطر نشان کرد به واقع در حالی که امروزه بحث میراث ناملموس در کشور مطرح شده است بررسی ابعاد هستی شناختی و فلسفی میراث فرهنگی اهمیتی دو چندان می یابد .
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139406016