صنعتگران،سکان دار هویت و ترسیم کننده فرهنگ مملکت هستند

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان در همایش تجلیل از تشکل های فعال صنایع دستی که در کرمانشاه برگزار شد گفت: حوزه تولید نیازمند یک نهضت طراحی است تا بتواند پاسخگوی نیازهای جوانان امروزی باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه؛ بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان افزود: فراموش کرده ایم صنایع دستی باید در زندگی روزمره مردم جریان داشته باشد، و با رضایت و خرسندی خریداری شود. کالاهای چینی هم ارزان تر هستند و هم کاربردی تر، به همین سبب پنچ درصد گردش مالی سوغات در خراسان سهم کشور ایران است و مابقی به محصولات کشورهای دیگر تعلق دارد.
وی عنوان کرد: اداره طراحی را در معاونت صنایع دستی راه اندازی کرده ایم اما در نهایت این صنعتگران هستند که باید به طراحی توجه کرده و کالایی را عرضه کنند که هم ریشه در تاریخ چندهزارساله ما داشته باشد و هم با نوآوری، در زندگی مردم نفوذ کند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: اکنون در یکی از مقاطع سرنوشت ساز کشور به سر می بریم. برنامه شششم توسعه، اقتصاد مقاومتی و پساتحریم اگر هم افزایی نداشته باشند قطعا\" به خطا می روند که وابستگی مجدد به کشورهای خارجی، واردات بی رویه و ضربه زدن به فرهنگ کشور را به دنبال خواهد داشت.
نامور مطلق افزود: یکی از راه هایی که در دوران پساتحریم مانع تسلط فرهنگ غربی می شود، بها دادن به فرهنگ کشور است، از طرفی ما نیازمند تعامل با دنیا هستیم اما این تعامل نباید موجب از دست رفتن هویت ما گردد.
وی تصریح کرد: همه وابستگی ها از وابستگی به فرهنگ آغاز می شود و صنعتگران، سکان دار هویت و ترسیم کننده فرهنگ مملکت هستند. بنابراین باید جایگاه مناسبی در برنامه پساتحریم برای شما درنظر گرفته شود.
این مقام مسئول خاطرنشان ساخت: نیازمند ده هزار میلیارد ریال اعتبار برای راه اندازی موتور خاموش شده صنایع دستی هستیم. درهمین راستا می بایست حمایت های تازه تری در قالب تسهیلات ویژه از صنعتگران بعمل آید، و آن زمان است که دولت به شما صنعتگران نیاز دارد و نه شما به دولت.
نامور مطلق تأکید کرد: صدا و سیما وظیفه دارد برای صنایع دستی تبلیغ کند و شهرداری هم می بایست بازارچه های را مختص صنعتگران احداث کند و دولت هم توجه کافی به موضوع صنایع دستی داشته باشد، دراین صورت است که می توان بازارهای داخلی و خارجی را فتح کرد.
همچنین در بخش دیگری از  این همایش علی فعله گری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه، ضمن خیر مقدم به مهمانان و صنعت گران، اظهار داشت: حمایت از صنعت گران جزو اولویت های کاری سازمان و اداره کل است و در این راستا همواره تلاش ما بر این بوده است تا بیشترین حمایت ها را از صنعت گران به عمل آوریم.
وی افزود: اهدای وام های کم بهره، برگزاری نمایشگاه های متعدد، اعزام صنعت گران به نمایشگاه های کشوری و بین المللی و ... از جمله این حمایت ها بوده است.
فعله گری، قرار گرفتن صنعت گران در غالب تعاونی ها و تشکل های مربوطه را یکی از راه کارهای مهم توسعه صنایع دستی عنوان کرد و گفت: صنعت گران در غالب تعاونی ها و تشکل ها می توانند ضمن برخورداری از امکانات تسهیلاتی بهتر، شرایط بازاریابی و فروش بهتر محصولات صنایع دستی را فراهم کنند.
گفتنی است، در این همایش از 113 تشکل فعال صنایع دستی استان کرمانشاه تجلیل به عمل آمد.
همچنین، از سه دست آورد و ابتکار نوین در حوزه صنایع دستی شامل دستگاه نخ ریسی نیمه اتوماتیک، بسته بندی نوین صنایع دستی و بازی شترنج کوردینه توسط بهمن نامور مطلق رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1394060412