پرونده ثبت جهاني قنوات جوپار و بم در حال تكميل و مستند سازي است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی کرمان؛ محمود وفايي مدير كل ميراث فرهنگي این اداره کل با اشاره به سفر اخير ارزياب يونسكو و معاون ميراث فرهنگي كشور به استان كرمان افزود: اين سفر در راستاي ارزيابي قنوات شهرهاي جوپار و بم صورت گرفت.وي با اشاره به اينكه در سفر سه روزه \"يامائوچي كازويا\" به استان كرمان قنوات گوهرريز (جوپار) و اكبرآباد و قاسم آباد ( بم )مورد بازديد و بررسي قرار گرفت، اظهار داشت: خوشبختانه در اين سفر ارزياب يونسكو از وضعيت قنوات شهرهاي جوپار و بم ابراز رضايت و خرسندي كرد.
مدير كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان كرمان در ادامه بيان داشت: قنات گوهرريز يكي از فعالترين قنوات جوپار است كه در دوره صفويه حفر شده و جمعا با 3 هزار و 556 متر طول با 129 حلقه چاه و در شش رشته با دبي آب 60 ليتر در ثانيه حدود 330 هكتار اراضي آن منطقه را آبياري مي كند.
وي بيان كرد: عميق ترين مادر چاه در رشته تله سفيد جوپار در عمق 24/50 متر قرار دارد و آب خروجي از مظهر قنات از طريق شش مقسم به نسبت مالكيت در بين مالكين تقسيم مي شود از اينرو به قنات 6 مقسم مشهور است.
مدير كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان كرمان در خصوص قنوات اكبرآباد و قاسم آباد بم نيز خاطرنشان كرد: اين قنوات جزو قديمی ترين و منحصربفردترين قنوات شهر بم هستند كه آب بسياري از نخلستانهاي اين شهر را تامين مي كنند.
انتهای پیام/