به گزارش روابط عمومی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد محسن ذاکری نیا در خصوص این بنای تاریخی گفت: باتوجه به سبک معماری ، بنا متعلق به دوره پهلوی و نام آن متاثر از نام مالک است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی این اداره کل سبک معماری، طاق و قوس هائی که در بنا وجود دارد و همجواری آن با قلعه محمدآباد را از ویژگیهای شاخص این بنای تاریخی دانست و عنوان کرد: بناهای اطراف این خانه همگی جدید سازند و این بنا تنها سازه ای است که شکل سنتی خویش را حفظ کرده است.
وی خاطرنشان ساخت: باتوجه به ارزش معماری بنا ضرورت دارد حداقل تا فاصله هفتاد متری اطراف بنا به عنوان حریم درجه یک درنظر گرفته شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: این بنا از جمله بناهای ارزشمند و مجاور قلعه محمدآباد بهاباد می باشد که پلان آن مستطیل شکل است و به نظر می رسد در دوران گذشته به صورت خانه ـ باغ بوده که پس از تخریب دیوارهای اطراف تنها کوشک آن باقی مانده است. بنا دارای چهار ورودی است که به صورت ایوان با پوشش طاق هلالی خودنمایی می کنند این ورودی ها به صورت صلیب در وسط بنا به یکدیگر می رسند. ظاهراً فضای وسط خانه حوضخانه ای بوده که درحال حاضر حوض آن تخریب شده است. گوشه راهروها چهار اتاق وجود دارد که ورودی آنها از درون راهروهای صلیبی شکل است. کف بنا با موزاییک فرش شده و فضای داخل راهروها پوشش کاه گل دارد و پوشش داخل اتاق ها با گچ پوشیده شده است. نمای داخل اتاقها هرکدام پنجره ای رو به حیاط و طاقچه هایی را تشکیل می دهد، همچنین داخل اتاق ضلع شرقی راه پله ای است که به پشت بام می رسد.
وی عنوان کرد: به دلیل اینکه بنا از جمله عناصر تشکیل دهنده بافت تاریخی یزد می باشد حریم آن از ضوابط عرصه بافت ثبتی تبعیت می کند.
گفتنی است این اثر تاریخی در شهریور ماه سال جاری به شماره سی و یک هزار و سیصد و ده در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/