به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی در حاشیه آئین گشایش نخستین نمایشگاه فارس در یک نگاه در جمع خبرنگاران گفت : ستاد سوغات زیارتی در مشهد مقدس تشکیل شده است که طی آن از تمامی استان ها درخواست کردیم بسته های سوغات زیارتی و گردشگری تعریف کرده و برای این ستاد ارسال کند.
به گفته وی 500 بسته آماده و در مرحله اول به بازار زیارتی مشهد مقدس تزریق شد.
معاون صنایع دستی کشور با بیان اینکه با این اقدام بازار از دسته رفته سوغات زیارتی را بدست خواهیم آورد افزود: سوغات زیارتی برای شهرهای قم و شیراز متناسب و به صورت خاص و ویژه در حال طراحی و آماده سازی است .
وی با مثبت ارزیابی کردن برگزاری نمایشگاه فارس در یک نگاه گفت : اصولاً برپایی نمایشگاه های از این دست ظرفیت های نهفته در اقصی نقاط استان را به نمایش می گذارد و برای گردشگران داخلی و خارجی جالب و دیدنی است .
نامورمطلق افزود : انتظار داریم در چنین نمایشگاه هایی شهرستان های مختلف استان کارهای اصیل تری در معرض دید عموم قرار دهند و محصولات ارائه شده به سمت معرفی نشانه های جغرافیایی – بومی و منطقه ای هر شهرستان برود .
وی گفت فارس مهمترین خاستگاه تنوع و تعدد آثار طبیعی – تاریخی و صنایع دستی است اما در نمایشگاه های مرتبطت با حوزه صنایع دستی از این تنوع کاسته شده است و یک همگرایی شدید شاهدیم .
معون صنایع دستی کشور با اشاره به تنوع محصولات و تولیدات دست ساز هنرمندان استان فارس افزود : می طلبد در هر سشهرستان از استان فارس بازارچه های دائمی صنایع دستی راه اندازی شود .
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در حال حاضر 350 هزار هنرمند صنایع دستی شناسایی شده اند افزود : 70 هزار نفر از این هنرمندان بیمه هستند و 35 هزار نفر نیز در انتظار بیمه به سر می برند .
نامورمطلق اضافه کرد : هم اکنون نیاز به ساختارهای بزرگ برای کارهای بزرگ هستیم و ساختارهای قدیمی برای نیاز های جدید کافی نیست به طوری که بسیاری از طرح های ما در زمینه صنایع دستی ناکام ماند ه است .
به گفته وی ، اقتصاد مقاومتی نیاز به ساختار مقاومتی دارد واقتصاد خلاق به ساختار خلاق و ایده های خوب در ساختارهای معیوب از بین می رود .
طی این مراسم هادی پژوهش جهرمی معاون سیاسی و امنیتی استان فارس نیز با بیان اینکه نمایشگاه فارس در یک نگاه معرف توانمندی ها و ظرفیت های استان است افزود : در حال حاضر که استان فارس با کمبود آب و خشک سالی مواجه است و مهاجرت از روستاها و شهرها به کلانشهرها صورت می گیرد بهترین گزینه برای رونق اقتصادی توسعه صنایع دستی است .
وی بر لزوم احیای هنرهای سنتی و صنایع دستی استان تاکید کرد و گفت : فارس خاستگاه صنایع دستی است و معتقدیم باید این هنرهای بومی در استان احیاء و رونق بگیرد .
پژوهش جهرمی افزود : به طور حتم در بین عشایر و شهرهای کوچک صنایع دستی متروک و منسوخ شده ای وجود دارد که بهاید هرچه سریعتر شناسایی و احیاء شوند .
بنابراین گزارش نخستین نمایشگاه فارس در یک نگاه روز گذشته در ارگ کریم خانی گشایش یافت .
گفتنی است این نمایشگاه تا روز دوم مهرماه برپا است .
انتهای پیام/