به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بدون اشاره به امار حفاریهای غیر مجاز در این استان، گفت: افزایش حفاریهای غیرمجاز در این استان نگران کننده است.
محمود باقری اظهار داشت: تجاوز به میراث فرهنگی در این استان فضای نامطلوبی دارد که البته با کمک دادگستری ما بخشی از این مشکلات را برطرف میکنیم.
وی از کمبود نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و عنوان کرد: تمام مناطق این استان تنها با ۳۵ پرسنل حفاظت و نگهداری میشوند که البته به دلیل نبود وسیله نقلیه لازم با ماشین شخصی خود در روز بیش از ۷۰ کیلومتر را عبور و مرور میکنند.
باقری ابراز کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ تاریخی دارای یک پیشینه خوب بوده بطوری که دارای ۲ هزار اثر تاریخی است که از این تعداد ۷۰۰ اثر ثبت ملی شده است.
وی قدیمیترین آثار تاریخی این استان را پایههای پل پاتاوه مربوط به دوره هخامنشی عنوان کرد و افزود: اشیاء متعددی مربوط به دوران نوسنگی در این استان پیدا شده که هم اکنون در موزهها نگهداری می شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: طبق بررسیها انجام شده در گذشته در این استان ۸ جاده به سمت تخت جمشید و شوش وجود داشته است.
باقری با اشاره به اینکه انجمنهای میراث فرهنگی نهادی غیر انتفاعی و وابسته به میراث فرهنگی است، گفت: این انجمنها بر حسب ضرورت در مرکز استان، شهرستانها، بخشها و روستاها تشکیل میشود.
وی هدف از ایجاد انجمنهای میراث فرهنگی را جلب حمایت مادی و معنوی و مشارکت همه جانبه مردم در زمینه حفط، پژوهش و احیا آثار تاریخی عنوان کرد و افزود: تشویق و ترغیب مردم برای حفاظت از آثار تاریخی و جلوگیری از حفاریهای غیر مجاز از جمله مهمترین اولویتهای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است.
\n
انتهای پیام/