به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری یداله حیدری باباکمال سرپرست هیات باستان شناسی امروز \" دوشنبه \"با اعلام این خبر گفت: از شمال این تپه جاده آسفالته آغچه حصار – اغلان تپه می گذرد.
به گفته او خانه های مسکونی سمت شمال ،شمال غرب و شمال شرق و زمین های کشاورزی سمت جنوب و غرب تپه آسیب زیادی را به عرصه و حریم تپه وارد آورده است.حیدری باباکمال گفت :باتوجه به آنچه گفته شدتعیین عرصه وحریم تپه اغلان تپه آغچه حصار برای جلوگیری ازتخریب و حفظ تپه از آسیب های موجود لازم و ضروری به نظر می رسد .
او با اشاره به شروع گمانه زنی از سمت جنوب تپه تاکید کرد:این تپه از فرهنگ سفال خاکستری هزاره اول پیش از میلاد برخوردار است که با فرهنگ هزاره اول خوروین و تپه حصار دامغان قابل مقایسه است.
این باستان شناس همچنین از مشاهده سفالهای هزاره های سوم و چهارم پیش از میلاد برروی این تپه باستانی خبر داد.
او اهداف دیگر این گمانه زنی را مشخص کردن گستردگی این اثر تاریخی در ادوار گذشته و ارایه برنامه های باستان شناسی آتی اعلام کرد.
حیدری باباکمال گفت : به همین منظور کمانه زنی به ابعاد 1.5در 1متروبا درنظر داشتناصول سیستماتیک کاوش در تپه ایجادشدکه پس از انجام گمانه زنی و براساس نتایج حاصله خط عرصه تعیین خواهد شد.
این باستانشناس در گفت وگو با خبرنگار سایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری دررابطه با روش کاوش گفت : ابتداو پیش ازایجادگمانههابا تهیه عکس هوایی و بررسی وضعیت توپوگرافی تپه مطالعه شدو سپس با درنظر گرفتن جوانب تپه ،موقعیت وشواهد بصری عرصه ظاهری تپه گمانه ها در خارج ازعرصه با فاصله متناسب 5تا10متر ازعرصه ظاهری و حریم درجه 1 تپه و با فاصله طولی حدود 30 متر از یکدیگر انتخاب شده است.
گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم اغلان تپه که با مجوز رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از نیمه شهریور شروع شده است تانیمه مهر ماه سالجاری ادامه دارد.
گفتنی است اغلان تپه در یکی از روستاهای دهستان رامجین از بخش چهارباغ شهرستان ساوجبلاغ استان البرز قرار دارد که به شماره 10834 به ثبت ملی رسیده است.
انتهای پیام/