تخریب مواریث فرهنگی ، تخریب بدون بازگشت است

در سمینار ایران، شهرها، مسیرها ،کاروانسرا پیرامون شهر بوشهر، جایگاه کاروانسراهای بوشهر و نقش آنها در توسعه بازرگانی و ایجاد راه های ارتباطی بحث و گفتگو شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر، ابراهیم فروزانی مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری بوشهر ضمن خوشامد به سه محقق ایتالیایی ،  جورجو دی جورجو ، الساندرو دچزارس  و لئوریا ولریا فرتی در خصوص اهمیت این نوع سمینارها گفت : در  این سمینارها می توان مسایل زیادی آموخت .
وی در ادامه گفت : من به عنوان یک شهر ساز و یک مسئول از این سمینار استفاده خوبی کردم و ایده های زیادی را در ذهنم پرورش دادم .

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهرافزود: برگزاری این سمینار از سوی دانشگاه خلیج فارس بوشهر اقدامی بسیار ارزشمند است که باید این روند تداوم داشته باشد . 

محمد ابراهیم فروزانی افزود: با توجه به ضرورت توجه به بافت تاریخی آشنایی دانشجویان این دانشگاه بویژه دانشجویان رشته معماری با موضوع های مرتبط با میراث فرهنگی دارای اهمیت فراوانی است و می توان در این سمینار ها با رویکردهای مختلف این مسایل را برسی کرد .

در ادامه سمینار الساندرو دچزارس گفت: در سفر چند روز گذشته وزیرعلوم دانشگاه و تحقیقات ایتالیا به ایران تفاهم نامه هایی در پنج زمینه با ایران منعقد شد که یکی ازان پنج محور معماری است.

وی ادامه داد: ایران در کشور ایتالیا از طریق سفرنامه و ادبیات شناخته شده است ، از این رو باید در متصل شدن ادبیات و معماری این دو کشور نیز تلاش کنیم.

دچزارس اضافه کرد: تفاهم نامه های علمی و فرهنگی منعقد شده بین ایران و ایتالیا پیوند این دوکشور بویژه در زمینه های علمی را مستحکم می کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در بررسی کاروانسراها باید نگرش گردشگری پایدار دربرابر صنعت پایدار وجود داشته باشد.

دچزارس یادآور شد: ایران به واسطه قدمت تاریخی خود  بناهای ارزشمندی بویژه کاروانسراهای قدیمی دارد که قابل بررسی و استفاده است .

وی یادآور شد: با توجه به اینکه دانشگاه خلیج فارس در آمایش سرزمینی استان بوشهر مشارکت دارد همه اساتید و دانشجویان این دانشگاه باید سعی کنند در برخورد با این موضوع مهم بورکراتیک نباشند.

لئوریا ولریا فرتی یکی از پژوهشگران ایتالیایی نیز  افزود: درچند سال گذشته ایران بعنوان یک کشور مشکل دار درغرب معرفی شده است ولی بدون شک با تغییرنگرش مثبتی که نسبت به ایران در غرب در حال شکل گیری است می توان به توسعه و رونق صنعت گردشگری این کشور امیدوار بود.

این محقق ایتالیایی بیان کرد: رونق گردشگری فرهنگی می تواند باعث توسعه و پویایی بافت های تاریخی ایران شود.
وی اظهارکرد: موضوع مهم در گردشگری ایران شناخته نشدن این کشور به طور کامل و صحیح است.

ولریا فرتی گفت: با توجه به اینکه تخریب میراث فرهنگی یک تخریب بدون بازگشت است حفظ و نگهداری آن از اهمیت زیادی دارد.

ولریا فرتی بیان کرد: چنانچه توریسم به نحو مطلوبی مدیریت نشود آسیب های جبران ناپذیری به بافت های تاریخی و فرهنگ یک کشور وارد می شود.

وی یادآور شد: میراث فرهنگی به تنهایی می تواند برای افراد قرار گرفته در حومه یک بافت تاریخی تولدی ثروت داشته باشد و این امر مستلزم مدیریت پویا است.

این نویسنده زن ایتالیایی همراه با دو نویسنده هم وطن خود به نام دکتر جورجو دی جورجو و دکتر الساندرو دچزارس برای حضور در سمینار 'ایران، شهرها، مسیرها، کاروانسراها' به بوشهر سفر کرده است.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394070852