به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد؛در گالری چهارم موزه استاد بهزاد اثری به نام مولانا در ابعاد 7/55 ×7/ 41 سانتیمتر وجود دارد شامل تصویری از مولوی که برگرفته از برداشت حسین بهزاد از چهره و حالت این بزرگ مرد تاریخ ادبیات و عرفان ایران است ، مولانا در حالت تفکر و تعمق به تصویر درآمده است .
گویا نقاش در این اثر خواسته از طریق استفاده ازخطوط نرم ورنگ های لطیف حالات روحی وعقاید فلسفی وی را به ببینده انتقال دهد.این اثر نمونه دیگری از کارهای زیبای استاد حسین بهزاد می باشد که در آن هارمونی و هماهنگی رنگ ها به چشم می خورد. این هماهنگی از نظر دیداری و بصری ببینده را مجذوب کرده و احساس نظم و تعادل را در او ایجاد می کند.
مولانا در این تابلو در مرکز تصویر در حالی که کتابی در دست دارد و بر نقطه ای خیره شده و در حال تفکر است و همچنین بر روی زیراندازی از پوست گوسفند به رنگ خاکستری با رگه های سفید نشسته ، تصویر شده است.
لباس مولانا شامل قبایی به رنگ آبی است که این رنگ می تواند نمادی باشد از نیروی آسمانی و بیکرانی که می تواند مخاطبین خود را به تاملی درونی فرا خواند. عبایی کرم رنگ که رنگ کرم نمودی از دانش ، فهم انسانی ، روشنایی معنوی و نور الهی است که نقاش به بهترین وجه ، توانسته حالات معنوی مولانا را با این رنگ القا کند.
همچنین ردایی از پوست به رنگ نخودی با حاشیه ای از پوست به رنگ قهوه ای در تصویر دیده می شود که از شانه راست مولانا آویزان است . بر سر وی کلاهی به رنگ قهوه ای روشن که دور آن عمامه ای سفید بسته شده نمایان است . نهایتاً رنگ پس زمینه اثر کرم نخودی می باشد که تأمل برانگیز است و فضایی آرام ، معنوی و والا را تداعی می کند .
در این تابلو امضای استاد بهزاد به تاریخ 2/7/1336 پایین سمت چپ اثر دیده می شود.
گفتنی است در سال 1352 خورشیدی به مناسبت تجلیل از مولوی مقرر گردید تا تمبر یادبودی با نام ایشان تهیه شود بنابراین با توجه به ویژگی هایی که این اثر استاد حسین بهزاد مینیاتور داشت به عنوان گویاترین تصویر برای معرفی جلال الدین محمد ملقب به مولانا انتخاب شد و به چاپ رسید .
علاقمندان میتوانند همه روزه (بجز ایام سوگواری) از ساعت 9 تا 17:30 آثاری بسیار مشهور و ماندگار مانند چوگان بازی، مناظره شیرین و فرهاد، رمال، عقدکنان، سقای شل و... و چهره نگاریهای معروف بهزاد از حافظ، سعدی، خیام و عطار را در موزه بهزاد واقع در بخش مرکزی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد بازدید کنند.
انتهای پیام/