به گزارش واحد خبر پایگاههای ثبت جهانی استان اصفهان \"فریبا خطا بخش\" افزود:خوشبختانه عملیات مرمت ایوان ستون دار کاخ عالی قاپو روبه پایان است وتاکنون از 18 ستون این کاخ 17 ستون مرمت واستحکام بخشی شده است.
وی اظهار داشت : برای مرمت آخرین ستون ایوان عالی قاپو 500 میلیون ریال اختصاص داده شد وتا یک ماه دیگر مرمت این قسمت به پایان می رسد.
فریبا خطابخش گفت:بعد از مرمت ستون های کاخ عالی قاپو مهم ترین پروژه مجموعه تاریخی میدان امام ،گنبد مسجد امام است که تاکنون پنج ترک آن مرمت شده و شش ترک دیگر نیز بااعتبارات سال 94 مرمت خواهد شد.
وی اعتبار مورد نیاز برای تامین شش ترک را یک میلیارد و200میلیون تومان اعلام کرد وافزود: هنوز اعتبارات پایگاه جهانی میدان امام تامین نشده است و تا پایان آبان ماه ،تخصیص پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه میدان امام در بهترین موقعیت جغرافیایی و در مطلوبترین وضعیت شهرسازی قرار دارد، افزود : میدان امام به صورت فضایی از پیش طراحی شده بنا شده که هر قسمت از این میدان با تفکرات دقیق معمارانه و با ترکیب های هندسی به صورت منحصربه فرد پس از 400 سال همچنان مهمترین مرکز تبادل اقتصادی ومذهبی و تجمع شهر اصفهان است.
مدیر پایگاه جهانی میدان امام افزود: در چهار طرف این میدان تاریخی نیز ،چهار عنصر معماری نفیس و ارزشمند به دستور شاه عباس پی ریزی و ساخته شده که هریک در نوع خود شاهکارهای بی بدیل است.
وی همچنین کاخ عالی قاپو رایکی از مهمترین بناها ومعماری های نفیس اصفهان دانست وگفت: این کاخ در واقع در ورودی دولتخانه صفوی بوده است ،که در ضلع غربی میدان نقش جهان و روبروی مسجد شیخ لطف الله واقع شده است که ارتفاع آن 48 متر است و 6 طبقه دارد که با راه پله های مارپیچ می توان به آنها رسید.
یکی از دلایلی که باعث شده عمارت باشکوه عالی قاپو در زمره آثار نفیس عصر صفوی قرار گیرد، آثار مینیاتوریست معروف عصر صفوی 'رضا عباسی 'است.
همچنین گچبری های بسیار زیبا و نفیس آخرین طبقه کاخ عالی قاپو است که به آن «اتاق موسیقی» یا «اتاق صوت» نیز می گویند.
کاخ موزه عالی قاپو در تاریخ 15 دی ماه 1310به شماره 104 به ثبت ملی رسید.
انتهای پیام/