به گزارش روابط عمومی ومرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، جلسه ای به منظور استفاده از ظرفیت های پارک علم و فناوری در استان در راستای ارتقای شاخص های توسعه گردشگری و بررسی تفاهم نامه منعقده فی مابین پارک علم و فناوری و این اداره کل صبح امروز برگزار شد.
معاون گردشگری استان در این جلسه راه اندازی پارک علم و فناوری را به عنوان یک فرصتی مناسب در استان به منظور تقویت و شکوفا کردن هرچه بیشتر صنعت گردشگری استان توصیف کرد و گفت: با طراحی و تهیه نرم افزار هوشمند گردشگری یا نرم افزارهای جامع اطلاعاتی و آماری با کمک پارک علم و فناوری استان و بارگذاری این نرم افزارها در موتورهای جستجوی اینترنتی چون google map , google earth یا گوشی های اندروید به جای پخش بروشور به عنوان روش های سنتی تبلیغاتی با هزینه های گزاف می توان به معرفی جاذبه های گردشگری استان در سطح ملی و بین المللی پرداخت.
قادر تقی زاده با بیان اینکه در حال حاضر 21 نقشه استان، 10 نقشه شهرستان و 10 نقشه مراکز شهرستان های استان با همکاری دانشگاه محقق اردبیلی درحال تهیه و تولید است، افزود: در این نقشه ها مختصات جغرافیایی و تمامی جاذبه های گردشگری و خدماتی چون جایگاه سوخت، مراکز تجاری، رستوران ها و مراکز اقامتی و ... گنجانده شده است که پس از اتمام علاوه بر اینکه در اختیار بخش خصوصی جهت تولید نقشه قرار خواهد گرفت در فضاهای مجازی نیز استفاده خواهد شد.
وی ارائه تسهیلاتی به شرکت های دانش بنیان و نوآور در صنعت گردشگری را به ویژه در عرصه بازاریابی و تبلیغات یادآور شد و گفت: راه اندازی کمیته راهبردی مشترک و حضور بخش خصوصی و جوامع و انجمن های صنفی تأسیسات گردشگری استان و انجمن صنفی راهنمایان گردشگری در این کمیته می توان به ایده های مناسبی دست یافت.
سرپرست پارک علم و فناوری استان نیز در ادامه این پارک را هماهنگ کننده دولت، دانشگاه و صنعت نامید و گفت: نقش دولت در این میان ایجاد بسترهای لازم و ظرفیت های قانونی برای اشتغالزایی است.
عبدالقیوم قلی پوری در مورد ارتباط ساختاری بسترها گفت: دانشگاه در حلقه اصلی قرار گرفته و درواقع پارک علم و فناوری به عنوان مرکز رشد نقش رابط حقیقی بین دانشگاه و صنعت که متشکل از شرکت ها هستند را ایفاء می کند.
وی در ادامه در مورد ارتباط کارکردی بسترها و حلقه های زنجیره تولید دانش بنیان سخن گفت و اظهار داشت: دانشگاه، تولید علم را به عنوان حلقه نخست بر عهده دارد، مرکز رشد، فناوری را، پارک، تجاری سازی را و شهرک صنعتی، تولید انبوه و مرکز آینده پژوهی، بازاریابی را به عنوان حلقه پنجم در زنجیره تولید دانش بنیان عهده دار است.
این مقام مسئول با بیان اینکه فناوری دارای سه مرحله خلاقیت، نوآوری و انتشارو پخش است که به یکدیگر پیوند دارند، تصریح کرد: مراکز رشد به عنوان بستر لازم برای فناوری، مأموریت تبدیل ایده به پدیده و ارائه خدمات و حمایت از ایده را برعهده دارند.
وی با اشاره به اینکه پس از فناوری و تبدیل ایده به یک پدیده، فرآیند تجاری سازی آغاز می شود، یادآور شد: تجاری سازی در واقع فرآیند تبدیل فناوری به محصول و یا خدماتی که به صورت موفق در بازار به فروش می رسد معنی می شود.
قلی پوری هدف از ایجاد پارک را کمک به افزایش ثروت در جامعه از طریق توسعه اقتصاد دانش محور، تجاری سازی و افزایش قدرت رقابت و رشد شرکت های متکی بر دانش و غیره عنوان و بیان کرد: پارک علم و فناوری به عنوان نقش تسهیل کننده و حمایت کننده با تشکیل کمیته تخصصی علمی، نیروهای تمام دانشگاه ها و سازمان ها را به منظور متمرکز شدن بر روی پروژه و رسیدن به یک نتیجه مطلوب گرد هم می آورد.
وی اضافه کرد: علاوه بر کمیته تخصصی علمی، با تشکیل کمیته راهبردی مشترک متشکل از اعضای پارک علم و فناوری و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان می توان در مورد پروژه های حوزه سه گانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و سرمایه گذاری همکاری کرد.
معاون گردشگری نیز در پایان با بیان اینکه در اولین فرصت نسبت به راه اندازی کمیته راهبردی مشترک با پارک علم و فناوری اقدام خواهیم کرد، خاطر نشان کرد: در جلسات بعدی به طور قطع از حضور بخش خصوصی و جوامع و انجمن های صنفی تأسیسات گردشگری استان و انجمن صنفی راهنمایان گردشگری به منظور مشارکت آنان در این کمیته راهبردی مشترک و رسیدن به نتایج کاربردی تر استفاده خواهیم کرد.
انتهای پیام/