نشست تدوین برنامه ششم توسعه در حوزه صنایع دستی برگزار شد

نشست تدوین برنامه ششم توسعه در حوزه صنایع دستی به ریاست بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان و حضور معاونین این معاونت ، جمعی از مدیران مربوطه از ارگان های مختلف و نیز چند تولید کننده بخش خصوصیصبح امروز در سالن فجر سازمان برگزار شد.
به گزارش مرکزروابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ در این نشست حوزه های مختلف معاونت صنایع دستی از جمله حوزه بازرگانی، توسعه و ترویج ، آموزش و حمایت از تولیدبه ارائه برنامه های خود در راستای تدوین برنامه ششم توسعه پرداختند.
میرزالو معاون توسعه و ترویج صنایع دستی در ادامه این نشست گفت: معافیت ارزش افزوده در حوزه صنایع دستی، بیمه های تامین اجتماعی صنعتگران، کسانی که بالای 50 سال سن دارند و پیشکسوت صنایع دستی هستند از دریافت این بیمه ها محرومند، استفاده نکردن از بخش یارانه ها برای توسعه صنایع دستی از جمله مشکلات مهمی است که حوزه تولید را تحت تاثیر قرار میدهد که باید در برنامه ششم توسعه مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
وی ادامه داد: تعریف ارزش افزوده ، ساماندهی کارگاه های تولیدی و تولید صنایع دستی از پیشنهاداتی است که می تواند در توسعه تولید صنایع دستی کمک کننده باشد.
وی تاکید کرد: توسعه روستاهای هدف صنایع دستی، تقویت سرمایه گذاری در صنایع دستی برای توسعه آن و افزایش سفارش پذیری در حوزه تولید، افزایش سطح دانش تولید کنندگان، تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای معقول تر شدن قیمت تمام شدهو جلوگیری از قیمت مازاد و ارتقا کیفیت محصولات، به روز رسانی دستگاه های تولیدی از جممله دستگاه های نساجیو نیز توسعه تشکل های مرتبط می تواند در رشد و شکوفایی صنایع دستی در برنامه ششم توسعه یاری رسان باشد.
معصومه ترکمانیان معاون دفتر توسعه آموزش و حمایت از تولید نیز در بخش دیگری از این نشست افزود: توسعه آموزش های مرتبط و کارشناسی شده در حوزه صنایع دستی بسیار مورد اهمیت است، همچنین برگزاری اقدامات موازی از سوی دیگر ارگان ها از جمله برگزاری دوره های آموزشی کارشناسی نشده، نمایشگاه های فاقد استانداردهای اصولی در حوزه صنایع دستی از آسیب هایی هستند که حوزه تولید، آموزش و فروش صنایع دستی را تهدید می کند که لزوم توجه به آن بیش از پیش احساس می شود.
در ادامه این نشست پویا محمودیان مدیر کل دفتر صادرات معاونت صنایع دستی گفت: خوشبختانه در حوزه صادرات اقدامات کمک کننده ای صورت گرفته از جمله اینکه در حوزه صادرات صنایع دستی در سال 93 36 درصد رشد داشتیم و در 6 ماه اول سال 94 نیز با 13 درصد رشد فروش مواجه بودیم که رشد مناسبی را در پیش گرفته است.و امیدواریم با اقدامات حمایتی در این حوزه به جایگاه واقعی خود در حوزه صادرات صنایع دستی دست یابیم.
وی تاکید کرد: در سیستم فروش داخلی به دلیل خرده فروشی ها اعلام اعداد و ارقام دقیق کمی سخت صورت می گیرد که در این راستا در تلاش هستیم تا این خلا نیز تا حد امکان مرتفع شود.
وی در پایان یادآور شد: مشوق های صادراتی، توسعه پایانه های صنایع دستی، تقویت و ساماندهی تولید، توسعه بازاریابی و فروش، جلوگیری از قاچاق صنایع دستی، مطالعات بازار، و نیز ارائه تسهیلات به فعالین صنایع دستی از جمله اموری است که درخواست داریم در برنامه ششم توسعه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1394072714