به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان؛ هفتمین نشست رسانه ای این اداره کل با حضور مشتاق گوهری مدیرکل میراث فرهنگی، سرگرد اکوان فرمانده یگان حفاظت از آثار، کلانوری رییس حراست ودانشور مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ایرانشهر در جمع اصحاب رسانه های جمعی و فعالین عرصه اطلاع رسانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست مشتاق گوهری ضمن تشکر از همراهی و همدلی اصحاب رسانه در پوشش اخبار، اطلاع رسانی به موقع و معرفی چهره ای واقعی از استان در خصوص اهمیت سایت ها، محوطه ها و آثار تاریخی مواردی را بیان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت های بسیاری از داشته های تاریخی بسیار مهم در گوشه گوشه ی خود می باشد که هر کدام نیز از منظر باستان شناسی و شناخت هویت و گذشته این مرز و بوم با اهمیت هستند.
وی تاکید کرد: علیرغم تلاش شبانه روزی مراقبین آثار باستانی زیر مجموعه یگان حفاظت،متاسفانه بدلیل وسعت زیاد استان، پراکندگی محوطه های باستانی و تعداد آثار تاریخی بعضا شاهد بروز حوادث ناگوار در برخی از این سایت ها هستیم. از آن جمله حفاری غیرمجاز تعدادی از نا اهلان و غارت گران فرهنگی در شهریور ماه سال جاری که در محوطه باستانی در جلگه چاه هاشم وتپه چگردک رخ داد.
مشتاق گوهری همچنین اظهار داشت: مراقبین یگان به محض بررسی و مشاهده حفاری ،گزارش های لازم را ارائه و فعالیتهای حراستی و پیگیری های حقوقی موضوع رابه موقع انجام دادند که خوشبختانه با تلاش همکاران محترم تمام عوامل این حادثه تاسف برانگیز شناسایی و تحویل مقامات امنیتی و قضایی جهت پیگیری مجازات گردیدند
سرگرد اکوان فرمانده نیروهای حفاظتی از آثار میراث فرهنگی استان نیز ضمن تشکر از حمایت مدیر کل استان گفت :مراقبین آثار تاریخی تمام تلاش خود را برای حفاظت از این محوطه ها علیرغم مشکلات گفته شده انجام می دهند وی افزود از بزرگواران رسانه نیز درخواست داریم ضمن اطلاع رسانی به موقع فرهنگ سازی نمایند تا حساسیت موضوع برای مردم مشخص گردد و خود مراقب تاریخ منطقه باشند .
مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان در ادامه نشست ضمن پاسخگویی به سوالات خبرنگاران اظهار داشت آگاهی بخشی به مردم در این زمینه بسیار تاثیرگذار است که این نیزوظیفه رسانه ها می باشد کشور ما متجاوز از 1000000 اثر تاریخی دارد که امکانات و نیروهای مراقب به هیچ وجه متناسب با این حجم آثار جهت حفاظت نیست .بنابراین مردم باید اطلاع یابند که برای جلوگیری از این دست اقدامات توسط تعدادی افراد نا اهل با میراث فرهنگی همکاری نمایند از مسئولین نیز تقاضا داریم با توجه به معظلات موجود همراهی لازم را با ما داشته باشد و در زمینه تامین اعتبارات پژوهشی همکاری نمایند زیرا لازمه آگاهی مردم مطالعه نتایج حاصل از کاوش و پژوهش ها در منطقه است.
مدیر کل میراث فرهنگی در پایان از فصل جدید کاوش های باستان شناسی در سایت جهانی شهر سوخته با حضور سجادی به زودی خبر داد .
این محوطه با شماره 22708 در مورخ 27/12/86 در فهرست ملی آثار کشور به ثبت رسیده و بررسی های اولیه نشان می دهد دارای آثاری از هزاره دوم و سوم قبل از میلاد است.
انتهای پیام/