به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران مدیر کل میراث فرهنگی مازندران در صفحه نخستین این کتاب با اشاره به سرزمین کهن مازندران گفت:راز و رمزهای خطه درخشان و غنی از سنت های دیرین و هنرهای اصیل اهالی خوش ذوق و خلاق تبرستان با به کارگیری داشته های عظیم در جریان زندگی روزمره آثاری بدیع و هنرهای نفیسی را برای ما به یادگار گذاشته اند که امروزه به عنوان صنایع دستی از آن نام می بریم.
در ادامه مطلب از قول دلاور بزرگ نیا نقل شده است:هنرهای سنتی امروز مازندران نشانه هایی از شکوه و جلال کهن است که امروز یکبار دیگر به همت هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی چراغ پر فروغ 53 رشته روشن است و استادکاران و کارشناسان بی ادعا در تکاپوی زنده نگه داشتن و استمرار این مسیر هستند.
در بخش های دیگر این کتاب گلیمچه متکازین ،جاجیم ،گلیم ،گلیج و نمد ،دست بافته هایی چون حوله ،دستمال سفره،قلاب بافی ،چهارتکه دوزی ،پوشاک سنتی و چرم معرفی و کاربردهای تلفیقی این هنر صنعت اصیل با طراحی مدرن نیز به نمایش گذاشته شده است.
در بخش دیگر این کتاب نیز هنرهای چوبی چون لاک تراشی،معرق و منبت چوب ،خراطی ارسی سازی گره چینی ،مشبک چوب نیز به عنوان رشته های بومی استان و ساخت مصنوعات مختلف از مواد اولیه ارزان و رایج در استان است.
کوب بافی نیز از دیگر رشته های صنایع دستی است که به عنوان یک هنر رایج در مناطق مرکزی و غربی استان است و با مواد اولیه ساده و گیاهی چون گاله و واش محصولاتی چون زیرانداز،پرده ،سفره حصیری و انواع سبد و ظروف تهیه می شود از دید نویسندگان این کتاب دور نمانده است.
نگارگری ،تذهیب و قلم زنی نیز از دیگر رشته های صنایع دستی رایج در استان مازندران به همراه رشته اصیل و سنتی سفالگری با عکسهایی از آتار رمضان علی چینی ساز و آثار سرامیک با لعاب و طراحی جدید جهت معرفی علاقمندان معرفی شده است.
این کتاب به همت معاونت صنایع دستی مازندران و نمونه عکسهایی از هنرمندان شاخص و صاحب نام استان به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/