به گزارش روابط عمومی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد محمدمهدی شرافت با اشاره به اینکه تلاش ما بر این است که تا آنجا که می توانیم به حفاظت از بافت ها و عرصه های تاریخی بپردازیم اظهار داشت: باید محوطه ها و بافت های تاریخی ارج نهاده شود، چرا که اینها سرمایه های ارزشمندی است که فرهنگ و هویت ما را در ادوار و قرون متمادی نشان داده و از پیشینه و تمدن ما سخن می گوید.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد افزود: تاکنون 1588 اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده که 39 مورد آن در سال جاری به این فهرست اضافه شده است.
وی با بیان اینکه توسعه صنعت هتلداری از زیرساخت های مهم صنعت گردشگری محسوب می شود تصریح کرد: هم اکنون در استان تعداد 70 هتل، هتل ـ آپارتمان و مهمانسرا با ظرفیت 1529 اتاق و 3839 تخت و همچنین 59 دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در استان فعال می باشند که این آمار نسبت به دو سال گذشته در خصوص هتلها حدود 32 درصد افزایش و در مورد دفاتر بالغ بر 20 درصد افزایش پیدا کرده است.
این مقام مسئول عنوان کرد: انجمن ها و تشکل های غیردولتی در حفظ مواریث فرهنگی نقش مهمی را ایفا می کنند ولی در سالهای گذشته انجمن ها و تشکل ها به حاشیه رفتند و فعالیت چندانی نداشتند که خوشبختانه هم اکنون در استان یزد تعداد 26 انجمن در حال کار هستند.
وی اظهار داشت: استان یزد هم اکنون حدود سیصد راهنما، دارای کارت راهنمای گردشگری می باشند. همچنین در سال جاری دوره های آموزشی راهنمایان گردشگری، هتلداری، میزبانی و تشریفات، نظام پذیرایی، الگوهای رفتاری و آداب معاشرت و ... از جمله آموزشهای تخصصی بود که در سال جاری برگزار شد و بالغ بر هزار نفر در شش ماهه اول امسال در این دوره ها شرکت کرده و گواهی نامه مربوطه را دریافت کردند.
این مقام مسئول از صنایع دستی استان به عنوان محصول مشترک خلاقیت و مهارت هنرمندان یاد کرد و گفت: هنرجویان استان در نه مرکز آموزشی و در رشته های مختلف نظیر زیورآلات سنتی، کاربافی، گلیم بافی، سفالگری، حصیربافی، نمدمالی، تراش سنگ و ... آموزش دیدند و برای بیش از هشتصد هنرجو گواهی نامه صادر گردید که در مقایسه با دو سال گذشته با رشد دوازده درصدی روبرو هستیم.
وی افزود: صنایع دستی در همه دوران مایه مباهات و افتخار بوده وهر یک از آنها نماد میراث فرهنگی و هنری است که خاطراتی از گذشته بشر را ترسیم می کند.
انتهای پیام/