به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه؛علی فعله گری مدیر کل میراث فرهنگی این اداره کل با اعلام این خبر اظهار داشت: در راستای اقدامات حفاظتی از آثار تاریخی و پیش گیری از وقوع جرائم میراث ارزشمند فرهنگی و معنوی در استان کرمانشاه، یگان حفاظت این اداره کل با استفاده از توان اطلاع رسانی دوستداران میراث فرهنگی و تعامل با نیروی انتظامی همواره نقش مهمی در حفظ و صیانت از آثار تاریخی این دیار داشته است.
وی افزود: با همکاری های صورت گرفته با نیروی محترم انتظامی در آبان ماه سال جاری بالغ بر 190 قلم اشیاء تاریخی با ارزش در 4 رشته عملیات کشف و ضبط شده اند.
وی یاد آور شد: در این عملیات ها هفت نفر دستگیر و با تشکیل پرونده تحویل مقامات قضایی استان شده اند.
فعله گری در ادامه با اشاره به نقش یگان حفاظت این اداره کل در حفاظت از آثار تاریخی استان و مبارزه با قاچاقچیان اشیاء تاریخی، اظهار داشت: نقش خطیر حفاظت از آثار و ابنیه تاریخی به تنهایی از توان نیروهای یگان حفاظت این اداره کل خارج است و ضروریست که از ظرفیت های دوست داران میراث فرهنگی و نیروی توانمند انتظامی بیشترین استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه همه مردم در مقابل حفاظت از آثار تاریخی استان و نشانه های تمدنی این دیار باید احساس مسئولیت کنند، گفت: اداره کل میراث فرهنگی در این راه همه توان خود را بکار گرفته است.
همچنین سرهنگ بیداد فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، اظهار کرد: در طول 8 ماه گذشته بالغ بر 304 قلم شیء تاریخی از قاچاقچیان کشف و همچنین تعداد 6 باند حفاری غیر مجاز در سطح استان متلاشی شده است.
وی افزود: در این مدت 35 نفر در این خصوص دستگیر شده و با تشکیل پرونده تحویل مقامات قضایی شده اند.
وی در خاتمه تصریح کرد: بی شک با گستردگی شبکه دوست داران میراث فرهنگی در سطح استان و تدابیر ویژه فرماندهان انتظامی در برخورد مجدانه با غارتگران و قاچاقچیان میراث فرهنگی، قطعاً مجالی برای اقدامات ضد فرهنگی آنان نخواهد داد.
گفتنی است، در استان کرمانشاه چهار هزار اثر تاریخی و طبیعی شناخته شده وجود دارد که بیش از 2200 مورد آن به ثبت ملی رسیده است و کتیبه داریوش نیز در بیستون به ثبت جهانی رسیده است
انتهای پیام/