به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری فارس دکتر مصیب امیری در نشست تخصصی با نمایندگان و مسئولین ادارات میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان های استان فارس گفت : تیمچه صرافیان روز شنبه 7 آذرماه و با حضور دکتر نامور مطلق معاون هنرهای سنتی کشور افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید .
به گفته وی چنین اقدامی در جهت توسعه و ترویج صنایع دستی استان و همچنین معرفی و شناسایی صنایع دستی و بومی فارس به گردشگران می باشد .
دکتر امیری اضافه کرد : با برنامه ریزی های به عمل آمده علاوه بر نمایشگاه های تخصصی و فصلی و سراسری صنایع دستی که در طول سال در استان برگزار می شود مقرر شده فضاهای تاریخی و اماکن گردشگری شاخص فارس نیز در اختیار هنرمندان صنایع دستی قرار گیرد .
به گفته وی در حال حاضر ارگ کریم خانی در شیراز از فردا میزبان هنرمندان صنایع دستی خواهد شد .
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس در ادامه با اشاره به اینکه چنین نمایشگاهی در دیگر اماکن تاریخی سراسر استان نیز بر پا خواهد شد گفت : معرفی و شناسایی درست محصولات و تولیدات دست ساز هنرمندان استان با توجه به تعدد و تنوع این تولیدات در اولویت است و بهترین مکان برای معرفی این محصولات که مستقیماً با گردشگران نیز در ارتباط هستند اماکن تاریخی شاخص هر شهرستان است .
امیری ادامه داد : از فردا تا 6 آذرماه در ارگ کریم خانی 15 هنرمند صنایع دستی و هنرهای سنتی استان به نمایش و عرضه تولیدات خود خواهند پرداخت که طبق پیش بینی های صورت گرفته این برنامه به صورت دوره ای برگزار می شود .
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگر ی فارس اضافه کرد : در ارگ کریم خانی هنرهایی چون خاتم ، چرم ، نگارگری ، مقرنس ، گره چینی ، کاشی هفت رنگ و دست بافت های داری در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت .
دکتر امیری در بخش دیگری از سخنانش به ضرورت تشکیل انجمن های میراث فرهنگی در شهرستان های فارس تاکید کرد و گفت : خوشبختانه با پی گیری های به عمل آمده این انجمن ها در شهرستان های استان با هدف حفاظت و حراست آثار تاریخی راه اندازی شده است .
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس همچنین اشاره کرد : انجمن های میراث فرهنگی بازوان توانمندی برای ادارات کل میراث فرهنگی محسوب می شوند و باید فعال تر شوند .
دکتر امیری در ادامه این نشست به افزایش نرخ بلیط اماکن تاریخی ، موزه های استانی از فردا اشاره کرد و گفت : نرخ بلیط تمامی اماکن تاریخی و موزه های کشور و به طبع آن استان فارس از اول آذر ماه 50 درصد افزایش خواهد یافت که این افزایش قیمت در از فردا در سراسر استان اعمال خواهد شد .
امیری افزود : طبق بخشنامه موجود و مصوبه شورای عالی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور بازدید های دانش آموزان و دانشجویان ( به صورت گروهی به همراه معلمان –سرپرستان ) با معرفی نامه از مراجع ذیربط به صورت نیم بهاء می باشد و بازدید های بازنشستگان ( به همراه یک نفر از اعضای خانواده ) با ارائه کارت شناسایی (شخصاً ) یا معرفی نامه از مراجع ذیربط به صورت نیم بها می باشد و افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) ، سازمان بهزیستی کشور ، آزادگان ، جانبازان ، خانوده های شهدا و بسیجیان با ارائه کارت شناسایی (شخصاً) یا معرفی نامه از مراجع ذیربط به صورت نیم بها می باشد .
وی ادامه داد : تمامی بازدید های رایگان و نیم بها در ایام تعطیلات رسمی سالانه ، نوروز ( از تاریخ 25 اسفند لغایت 15 فروردین ) ، پنج شنبه و جمعه های هر هفته لغو می گردد .
امیری در ادامه گفت : از فردا مبلغ ورودی بازدیدکنندگان داخلی در اماکن درجه یک مانند مجموعه جهانی تخت جمشید ، پاسارگاد ، موزه تخت جمشید ، مجموعه تاریخی فرهنگی حافظ ، سعدی ، ارگ کریم خانی ، نقش رستم و مجموعه بیشاپور 3 هزار تومان می باشد . همچنین نرخ بلیط این اماکن برای بازدید کنندگان خارجی 20 هزار تومان است .
به گفته وی نرخ بلیط برای بازدید کنندگان داخلی در اماکن درجه 2 شامل موزه حمام وکیل ، موزه پارس ، تنگ چوگان و آتشکده و قلعه دختر فیروز آباد 2 هزار و 500 تومان شده و برای گردشگران خارجی این مبلغ به 15 هزار تومان رسیده است .
وی همچنین گفت : مبلغ ورودی بازدید کنندگان داخلی از موزه سنگ هفت تنان ، نقش رجب ، موزه های بیشاپور ، نی ریز ، کازرون و لارستان که اماکن درجه 3 محسوب می شوند به 2 هزار تومان رسیده است و بازدید کنندگان خارجی برای ورود به این اماکن مبلغ 8 هزار تومان پرداخت خواهند کرد .
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس در ادامه به برگزاری دومین جشنواره خوراک های سنتی استان فارس اشاره کرد و گفت : این جشنواره 25 تا 30 آذر ماه در باغ جنت شیراز برگزار خواهد شد .
به گفته وی نزدیک به 60 غرفه نمایشگاهی به معرفی و عرضه خوراک های سنتی استان شامل شیرینی جات ، دسرهای بومی ، نوشیدنی های سنتی ، دم نوش ها ، آش های سنتی ، نان های محلی و دیگر غذاهای سنتی و محلی استان می پردازند .
وی همچنین افزود : طبق پیش بینی های به عمل آمده از برنامه های جنبی این جشنوراه برگزاری نشست های تخصصی و معرفی خوراک های سنتی که در فهرست ملی به ثبت رسیده اند همچنین اجرای موسیقی آئینی می باشد .
گفتنی است در نشست تخصصی نمایندگان و مسئولین ادارات میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان های فارس مشکلات و موانع پیش روی این نمایندگی ها مورد بررسی قرار گرفت .
انتهای پیام/