به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، محمدرضا پوينده در سفر به سبزوار و بازديد از بناها و آثار تاريخي اين شهرستان با بیان اینکه تنها راه حفظ و نجات میراث فرهنگی تغییر کاربری و احیای بناهای تاریخی است افزود : صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی بناهای تاریخی را که در مالکیت میراث فرهنگی قرار دارند از طریق مزایده به چرخه اقتصادی بر می گرداند.
مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی ادامه داد: ایران با جاذبه های فراوان طبیعی، تاریخی و صنایع دستی از جایگاه بالایی در سطح جهان برخوردار است لذا احیا بناهای تاریخی و رونق صنایع دستی عامل پویایی اقتصاد و تحول پایدار کشور است.
وی با اشاره به اینکه گردشگری در زمره صنایع برتر کشور است لذا در طرح ها باید نگاه ملی به حوزه گردشگری داشت و برای توسعه صنعت گردشگری تلاش کرد تصریح كرد: شهرستان سبزوار با سابقه درخشان تمدنی، تاریخی و قدمت کهن از ظرفیت گردشگری خوبی بهره مند است.
وی اظهار داشت : دو اثر تاریخی کاروانسرای شاه عباسی بین راهی روستای مهر داورزن و کاروانسرای روستای زعفرانیه سبزوار توسط صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی و از طریق مزایده واگذار شده است.
وی تپه تاریخی دامغانی سبزوار را نیز برای توسعه گردشگری این منطقه مهم توصیف و بیان کرد: جاذبه های تاریخی و گردشگری فراوانی در این شهرستان وجود دارد که باید به مردم معرفی شوند.
وی یاد آورشد : صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی به عنوان موسسه غیرانتفاعی دولتی و با استناد ماده 114 برنامه چهارم توسعه در سال 1384 تشکیل شد و وظایف آن 'تشویق، هدایت و حمایت از فعالیتهای قانونی سرمایه گذاران، تعیین کاربری و اعطای مجوز بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط با احیا بناهای تاریخی جهت توسعه ظرفیتهای فنی و مهندسی در این زمینه و اعطای تسهیلات حمایتی به بهره برداران است.
انتهای پیام/