به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام، عبدالمالک شنبه زاده افزود: پرونده ثبت جهانی این آیین به عنوان یک میراث معنوی باید با همکاری دو کشور ایران و عراق انجام شود و استان های ایلام و خوزستان در این زمینه نقش محوری دارند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مرز بین المللی مهرانT مهمترین، نزدیک ترین و امن ترین گذرگاه تردد عتبات عالیات است و بیشترین حجم تردد زائران نیز از این مرز انجام می شود، استان ایلام آمادگی هر گونه همکاری برای تهیه پرونده ثبت جهانی پیاده روی اربعین در زمینه جمع آوری آمار، اطلاعات، تصاویر و مستندات را دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: پیشنهاد ثبت جهانی پیاده روی اربعین آذرماه سال گذشته از طرف اداره کل میراث فرهنگی ایلام به سازمان میراث فرهنگی ارایه و خوشبختانه مورد موافقت و استقبال مسوولان قرار گرفت.
شنبه زاده افزود: سال گذشته، دکتر سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی دستورات لازم برای اجرایی شدن این پیشنهاد را به معاون میراث فرهنگی سازمان صادر کردند و هم اکنون خوشبختانه در آخرین نشست هیات دولت مطرح شده و اجرایی شدن آن در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سال گذشته در پی برگزاری آیین پیاده روی اربعین با حضور 20 میلیون نفر در کربلای معلی از ادیان مختلف، این پیشنهاد از طرف ایلام مطرح شد.
وی اظهار کرد: به نظر تحلیلگران، برگزاری این مراسم پرشکوه پیام های متعددی برای گروه های تکفیری و ضدشیعه و همچنین کشورهای مخالف انقلاب اسلامی دارد که ضرورت تلاش برای ثبت آن در فهرست میراث معنوی جهانی را دو چندان می کند.
انتهای پیام/