به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گلستان؛ ابراهیم کریمی با اعلام این مطلب افزود: به جهت اهمیت گردشگری درکشور وتوجه به مشکلات سالهای آتی دربحران آب وکشاورزی که درگذشته به عنوان محور توسعه کشور محسوب می شد، با توجه به چشم انداز آینده بحث گردشگری به عنوان اولویت های اصلی توسعه کشور و استان گذاشته شده و امروزه همه استانها تلاش خود را براین موضوع معطوف داشته اند که بتوانند درحوزه گردشگری دغدغه ها وکمبودهای خود را درمباحث توسعه جبران کنند.
وی درادامه گفت: بسیاری از استانهایی که درسالهای گذشته درصدر ورود گردشگر به استان بودند درعید 94 استانهای دیگری جایگزین آنها شدند، امسال استانهایی همچون زنجان، همدان، آذربایجان غربی وشرقی و کردستان ، ظرفیت های جذب گردشگر را درکشور از استانهایی مثل خراسان رضوی، فارس ربودند وآنها با افزایش گردشگر مواجه شدند که این نشاندهنده این است که این استانها محور اساسی خودرا این مهم و درراستای حمایت های استانی و ملی قراردادند.
کریمی همچنین اذعان داشت: استان گلستان با توجه به ظرفیت های بسیار زیاد درحوزه ها ی مختلف گردشگری، میراث فرهنگی وصنایع دستی ظرفیت های بسیار چشم نواز دارد ولی متاسفانه از این ظرفیت ها استفاده لازم صورت نگرفته است.
وی خاطر نشان کرد: در سال 94 استان گلستان حدود 304 هزار نفر مسافر عبوری داشته و 975 هزار نفر دربندر ترکمن بازدید کننده داشتیم که 300 هزار تومان هم دراقتصاد بندرترکمن تاثیر نداشته و عدم وجود زیرساخت دریا وعدم امکانات لازم در ماندگاری مسافران تاثیر گذار بوده است.
مدیر کل میراث فرهنگی گلستان در ادامه برج های بلند زیارت وناهارخوران گرگان را دور از تصور مسافران و دلیل عدم جذب گردشگر عنوان کرد و افزود: بسیاری مهمانان ارشد ورودی به استان ومسئولان کلان گردشگری عنوان می کنند قابلیت هایی که دراستان گلستان (دریا ،دشت، بیابان جنگل، کلکسیون اقوام و....)درهیچ جای کشور پیدا نمی شود ولی متاسفانه از ظرفیت های موجود استفاده لازم نشده است.
وی خاطر نشان کرد: امروز با نگاهی که درکلان استان وجود دارد و دستورویژه ا ی که استاندار به توسعه گردشگری دادند، گردشگری به سمتی می رود که عقب ماندگی خود را جبران کند.
کریمی درادامه به برنامه های متنوعی که جهت ماندگاری مسافر درنظر گرفته شده اشاره داشت و گفت: یکی از موضوعات اصلی واساسی بحث آشوراده است که درسفر ریاست محترم جمهور تاکیدا روی این موضوع اشاره شده در دستور کار است.
وی به ابعاد پنهان این پروژه و تلاشهایی که در راستای عملیاتی نشدن این پروژه دراستان انجام می شود اشاره داشت و افزود: هم استانی ها ودستگاه های نظارتی و بازرسی متفق القولند تا آشوراده با رعایت الزامات زیست محیطی وجوانب قانونی به پیش رود.
کریمی تصریح کرد: با همه این موضوعات آشوراده روندی به خود گرفته که امیدواریم تا پایان امسال طرح آن نهایی شده وبتوان از این ظرفیت استفاده لازم را برد.
آشوراده یکی از بزرگترین پروژه هایی است که سبب ماندگاری مسافر درگلستان می شود
مدیر کل میراث فرهنگی گلستان، دیوار دفاعی گرگان راپروژه دوم عنوان کرد وگفت: این دیوار 200 کیلومتر طول دارد وبسیاری از شهرستان ها درمسیر این دیوار هستند.
وی خاطر نشان کرد: این پروژه بزرگ که افتخار ایران است، درزیر خاک مدفون بود ودر بایگانی پرونده های سازمان قرار داشت و امروز خوشبختانه تمام تلاش استان براین است که این پروژه بزرگ روزی از دل خاک بیرون بیاید.
کریمی اذعان داشت: بحث دیوار دفاعی گرگان ،با حضور معاون اول رییس جمهور، رییس سازمان و رییس سازمان حفاظت محیط زیست وتعدادی از اعضای دولت ، طرح موضوع شده و ردیف ملی خواهد گرفت.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به اینکه بناست بخشی از این دیوار احیا شود، امید می رود که این دیوار بتواند اثرگذاری خود را درجذب گردشگر خارجی و نه فقط داخلی ایفا کند.
مدیر کل میراث فرهنگی این اداره کل درادامه بحث موزه روستایی که یکی از بزرگترین برنامه های استان است را مطرح کرد وگفت: ، تنها موزه روستایی کشور درگیلان 200هکتار وسعت دارد که 6 میلییون بازدید کننده را درسال گذشته به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: موزه روستایی میراث گلستان درجنگل قرق دروسعت 700 هکتاری با حضور معاون اول رییس جمهور کلنگ زده شدو عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
کریمی افزود: این موزه از منابع استانی یک میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده وکارگاه آن شروع به کار نموده است وامیدواریم این موزه بتواند نقش خود را درجذب گردشگر ایفا کند.
وی یکی از موضوعاتی را که درموزه روستایی دنبال می شود را بحث اقوام دانست که به عنوان نماد وحدت گلستان وجشنواره وحدت دراین موزه درنظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: امید می رود همه اقوام ظرفیت های خودرا در این موزه به نمایش گذاشته وتمام مراسمات، بازی های بومی ومحلی،سنت ها وتولیدات خود را در معرض دید وفروش علاقمندان بگذارند .
کریمی پروژه دیگری را که درماندگاری مسافر به عنوان پروژه بزرگ دنبال می شود، ژئوپارک برشمرد وگفت: این پروژه درمحدوده رامیان وآزادشهر اتفاق خواهد افتاد که بحث مطالعات آن امسال پیش بینی شده و این موضوع در وسعت بسیاری درحال مطالعه است،که پس از اتمام مطالعات وارد فاز اجرایی می شود.
وی در ادامه موزه باستان شناسی گنبد را بزرگترین موزه باستان شناسی شمال وشمال شرق کشور دانست و افزود: این موزه درپارک داریوش گنبد در وسعت 2 هکتاری در هفته های آینده با حضور مقامات کشوری واستانی کلنگ آن به زمین خواهد خورد وعملیات اجرایی آن شروع می شود.
کریمی پیش بینی اعتبارات استانی این موزه را در سالجاری 700 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: امید می رود این موزه باستان شناسی که شامل آزمایشگاه ، پژوهشگاه و... است بتواند درماندگاری مسافر نقش ایجاد کند.
وی همچنین ایجاد بازارچه های صنایع دستی را نیز برنامه جدی سازمان یاد کرد، که با همکاری فرمانداران وشهرداران استان امیدمی رود بتوان بازارچه ها و خانه های صنایع دستی را دراستان کلید بزنیم.
وی پارک ملی گلستان را به عنوان یکی از پروژه های تاثیر گذار عنوان کرد که یک میلیارد و پانصد میلیون تومان اعتبار دارد وپروژه های دردست اقدام آن تمام شده و تنها پروژه بزرگ درآن، ساخت برجی است جهت بازدید حیات وحش تا گردشگران بتوانند هم حیات وحش را ببینند وهم درشب رصد ستاره ها راداشته باشند.
کریمی موارد مذکور را در بحث های حاکمیتی دانست که میراث فرهنگی با حمایت های ارزشمند استاندار محترم پیگیر اجرای آنهاست وخاطر نشان کرد: دربخش خصوصی نیز اتفاقات خوبی درحال رقم خوردن است و چند پروژه سرمایه گذاری خارجی ازجمله سرمایه گذار عمانی دربندرگز، ترک ها وچینی ها درساحل بندرترکمن درحال اجراست که طی بازدید صورت گرفته تمام تغییر تحولات زمین انجام شده وتامین اعتبار وتسهیلات صورت شده وعملیات اجرایی آنها ازماه های آینده آغاز می شود.
وی در ادامه گفت: شهرستان علی آباد تلاش بی وقفه ای را درگردشگری دنبال می کند وتا چند سال آینده علی آباد قطب گردشگری استان می شود وگوی سبقت را ازگرگان خواهد ربود وما حمایت های لازم را از شهرستان هایی که ظرفیت های خودرا شکوفا کنند به عمل می آوریم.
وی اذعان داشت: تله کابین علی آباد دردوسه ماه اخیر به مرحله اقدام رسیده وطی ما ه های آینده با همراهی وحمایت منابع طبیعی ومحیط زیست کار خودرا شروع می کند.
کریمی درادامه شهرستان آزادشهر را یکی از سه شهرستانی عنوان کرد که درنظر است درسالجاری آغاز عملیات اجرایی داشته باشیم و امیدواریم با حمایت فرمانداروشهردارو شورای شهر این موضوع به سرانجام برسد.
وی خاطر نشان کرد: با ظرفیت های خوبی که درآزادشهر وجود دارد و به دلیل مسیر ارتباطی که به خراسان رضوی وسمنان دارد، ارزش خوبی برای هرسرمایه گذاری گردشگری دارد.
وی پروژه های اقامتی وهتل را در شهرستان آزادشهر به اندازه کافی دانست و آزادشهر را با توجه به ظرفیت هتل هایی که دارد، پایلوت اقامتی استان عنوان کرد و افزود: با توجه به جمع بندی برای ارتقای این هتلها باید اقدام کردو 5 هتل در دست اقدام دراین شهرستان، تسهیلات آن نهایی شده و امروز هیچ مرکز پذیرایی وهتل دراین شهرستان بلاتکلیف نیست.
کریمی یاداورشد: در راستای مباحث اعتباری گردشگری امسال با همراهی فرماندار ومسئولین ،یک میلیارد تومان اعتبار گردشگری برای این شهرستان پیش بینی شده، که درپروژه های پارک نوده خاندوز، زیتون تپه و محور خوش ییلاق ونگین شهر لحاظ خواهد شد.
وی درادامه فارسیان آزادشهررا یک نقطه قوت استان دانست و گفت: بعد ازعملیات خوب بنیاد مسکن دراین منطقه، از مدیر اجرایی ماسوله و مشاور معاون رییس جمهور دعوت شد و این منطقه را مساعد برای تبدیل شدن به ماسوله دوم وپیگیری تخصیص ها هنوان کردند تا از ظرفیت فارسیان استفاده شود.
کریمی همچنین خاطر نشان کرد: به دستور استاندار نیز تشکلیل کارگروه ویژه فارسیان داده شده و تلاش می شود با حضور دستگاه های زیربط تمام عملیات اجرایی فارسیان ، متمرکزو هماهنگ با دستگاه ها اجرایی پیگیر ی شود.
وی همچنین از برنامه ریزی جهت ایجاد بازارچه صنایع دستی وخانه صنایع دستی در آزادشهر یاد کرد و اظهار امیدواری کرد: فعالیت های حوزه گردشگری، میراث فرهنگی، صنایع دستی در ازادشهر به عنوان شهرستان دارای ظرفیت و قابلیت مطلوب دنبال شده و به سرانجام برسد.
انتهای پیام/