در راستاي برگزاري همايش ملي نساجي سنتي در يزد، نشست تخصصي با حضور معاون صنايع دستي استان، اساتيد دانشگاه، پژوهشگران و توليدکنندگان گروه نساجي در دفتر معاونت صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد، محمدرضا دهقان مهرجردي معاون صنایع دستی استان یزد در اين نشست عنوان کرد: با توجه به اینکه سال 1394 به عنوان سال نساجي سنتي و سال 1395 به عنوان سال خوش آمد به يزد نام گذاري شده است، برگزاري همايش ملي نساجي سنتي فرصتي است تا با انجام اقداماتي اساسي در راستاي ارتقاي هرچه بيشتر گروه هاي نساجي سنتي استان از قبيل دارايي بافي، کاربافي، احرامي بافي، ترمه بافي و زري بافي و .... قدم برداريم.
معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي يزد راه اندازي کارگاه هاي آموزشي کاربافي در شهرستان هاي استان (ميبد، يزد، اردکان و ...)، شناسايي کارگاه هاي غيرفعال و تلاش در جهت فعال کردن آنها، همکاري هنرمندان بافنده پارچه هاي فاخر با اداره کل در خصوص راه اندازي دستگاه هاي زري بافي، احياي دستگاه احرامي بافي و طراحي دستگاه دارايي بافي به گونه اي که بتوان به عنوان يکي از رشته هاي مشاغل خانگي از آن نام برد را از جمله فعاليت هاي انجام شده در اين زمينه عنوان کرد.
در ادامه نشست خجسته و طباطبايي از اساتيد دانشگاه پيشنهاداتي از قبيل تقويت پايه هاي هنر از دوران کودکي ، حمايت و پشتيباني از اساتيد پيشکسوت اين رشته و برگزاري دوره هاي آموزشي در راستاي انتقال تجارب اين هنرمندان به نسل هاي آينده، استفاده از ظرفيت هاي دانشجويان در جهت تحقيق و ارائه پايان نامه در خصوص رشته هاي نساجي سنتي استان بيان کردند.
صديقه رمضانخاني از پژوهشگران حوزه صنايع دستي و مولف کتاب هنر نساجي سنتي يزد هم در این نشست به بيان پيشينه و قدمت اين هنر به منظور ارتباط بيشتر با دانشگاه ها و دانشجويان پرداخت و برگزاري سلسله مباحث آموزشي و نشست هاي تخصصي را مؤثر دانست.
انتهای پیام/