به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ مسئول میراث فرهنگی خوسف در این جلسه گفت: حوزه صنایع دستی به دلیل ارتباط با هنرمندان و صنعتگران و نقش و اهمیت آن در اقتصاد و اشتغال زایی حوزه حساسی است که توجه و اهمیت بیشتری را می طلبد.
شناسایی افزود: هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی می توانند با تشکیل شرکت های تعاونی علاوه بر طرح و حل مشکلات خود از حقوق خود نیز دفاع کنند .
وی اخذ نشان و استاندارد ملی در رشته های صنایع دستی و احیاء رشته های صنایع دستی گیوه شاه زیله و پنبه مله در شهرستان را از اولویت های این نمایندگی برشمرد.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوسف گفت: نشان ملی آثار صنایع دستی، ازجمله حمایت هایی است که از سوی معاونت صنایع دستی کشور در راستای شناسایی آثار شاخص و فاخر مطابق با دستور العمل نشان مذکور همچون خلاقیت و نوآوری، عدم آلایندگی زیست محیطی تولیدات، اصالت جغرافیایی تولیدات و... صورت می پذیرد و آثاری که موفق به اخذ نشان ملی صنایع دستی می شوند، در جلسه داوری نشان مرغوبیت کالا که توسط یونسکو برگزار می شود شرکت داده می شوند.
شناسایی به دو مأموریت این سازمان در حوزه صنایع دستی اشاره و خاطر نشان کرد: یکی از این مأموریت ها احیا و حفاظت از آثار و هنرهای سنتی است و دیگری نیز آموزش و حمایت از تولید و فروش صنایع دستی است.
وی با اشاره به اینکه عملکرد بهتر توسعه اقتصادی کشورمان در بخش خدمات بیشتر از کشاورزی به اثبات رسیده است، تصریح کرد: صنعتگران صنایع دستی در دایره ترکیبی از تولید و خدمات قرار دارند که ارزش افزوده آن نیز از تمامی بخش ها بسیار بالا است .
در ادامه هنرمندان و صنعتگران حاضر در این جلسه در رشته های پارچه بافی، گلیم بافی، سفال گری، جاجیم بافی و گوهر تراشی ضمن طرح مشکلات خود در حوزه صنایع دستی، خواستار برگزاری این جلسات به صورت ماهانه و تداوم برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی در استان و تقویت اطلاع رسانی به موقع برای شرکت هنرمندان و صنعتگران در نمایشگاه ها شدند.
در ادامه جلسه پیشنهاداتی مورد تصویب و تاکید قرار گرفتند که از آن جمله می توان به راه اندازی وب سایت فروش محصولات صنایع دستی به صورت مرجع فروش در شهرستان و گزارش و بازخورد آن در جلسات بعدی، تعامل با تعاونی های فعال و نیمه فعال کشور به منظور معرفی محصولات و توانمندی های شهرستان، برنامه ریزی جهت ارتقاء کیفیت و ایجاد تنوع و نقشه های مبتکرانه با حفظ اصالت در محصولات، الزام به بسته بندی شکیل و زیبا در ارائه محصولات در نمایشگاه های داخل و خارج از استان، شناسنامه دار کردن محصولات و درج جزئیات مواد اولیه و ... بر روی شناسنامه محصول جهت آشنایی سایر اقشار جامعه و علاقه مندان و شفافیت در تولید محصولات با کیفیت و با اصالت، شرکت هدفمند در نمایشگاههای داخل و خارج استان و عرضه محصولات با بهترین کیفیت و بسته بندی، پیگیری جهت ثبت نشان ملی محصولات، ایجاد تعاونی با مشارکت هنرمندان شهرستان به منظور توسعه و هدف دار کردن هنر اصیل شهرستان، عدم مشارکت و تعامل با دلالان محصولات صنایع دستی، عدم خام فروشی محصولات و الزام به تکمیل محصولات مانند تولید کیف از جاجیم و ...اشاره کرد.
انتهای پیام/