پایان مرمت جام‌های سفالی  کلیسای وانک اصفهان

عملیات مرمت صراحی ها و جامهای سفالی لعابدار ضلع شمالی ساختمان کتابخانه کلیسای وانک اصفهان به پایان رسید.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی  پایگاههای ثبت جهانی میراث فرهنگی استان اصفهان \"فریدون اله یاری\" افزود: صراحی ها ، لبه بام و ستونهای ضلع شمالی کتابخانه کلیسای وانک دچارآسیب دیدگی شدید و ترک خوردگی شده بود که مرمت و بازسازی  شد.

وی اظهار داشت : در اجرای این عملیات 84 صراحی تک رنگ در لبه تخت بام و 45 عدد صراحی زمینه سفید افشان آبی رنگ در سطح شیب دار لبه بام و شش جام بزرگ سفالی بر روی ستونها  بازسازی  شد.

وی تصریح کرد: علاوه بر بازسازی صراحی ها ، مرمت لبه بام و شش ستون هشت ضلعی آجری لبه بام نیز استحکام بخشی و بازسازی شد.

به گفته وی، با اتصلات فلزی کلیه سازه ها اعم از ستون ها، سفالها و جامها به یکدیگر متصل شدند.

وی مرمت و بازسازی این قسمت از کلیسای تاریخی وانک را با اعتباری بالغ بر 560 میلیون ریال ذکرکرد.

\"مریم دلگشا عبدالملکی \"پیمانکار این پروژه نیز گفت: بیشترین آسیب پذیری در قسمت محل اتصال نصب صراحی ها بود به همین دلیل صراحی ها متفاوت از نصب اصلی اجرا شد.

وی رنگ لعاب صراحی ها را جهت اجرا بسیار مهم ذکرکرد و گفت: برای اجرای آن  بیش از 20 مرتبه تست لعاب در کارگاه سفالگردی استاد سهیلی در شهرضا گرفته شد.
کلیسای وانک یا آمنا پرکیج نام کلیسایی است در محله جلفای اصفهان. این کلیسا از کلیساهای تاریخی ارمنیان اصفهان است و در زمان شاه عباس دوم ساخته شده‌است. وانک در زبان ارمنی به معنی کلیسای جامع است.

ارامنه بعد از کوچ بزرگ یعنی در سال ۱۶۰۵ به دستور شاه عباس دوم به اصفهان آورده شدند. آنها از بدو ورود شروع به ساختن محل زندگی کردند و در وهله ی اول کلیساها را بنا کردند.
پرونده کلیسا وانک جهت ثبت جهانی و ارسال  در دست اقدام است.



انتهای پیام/

کد خبر 139409305