طبیعت صنایع دستی ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی است

نشست مشترک معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری و کارشناسان آن حوزه و رییس و معاونین دانشگاه هنر تهران ظهر روز گذشته( 13 دی ماه )درسازمان میراث فرهنگی برگزار شد .
به گزارش میراث آریا( CHTN)؛ با پیگیری معاونت صنایع دستی سازمان به منظور ارتقاء و بهبود کیفیت و به روز رسانی مقوله طراحی در هنر و صنایع دستی، نشست مشترکی باحضور کارشناسان دانشگاه هنر برای برنامه ریزی و انجام کار مشترک وگروهی و اموزش طراحی نوین به هنرمندان عرصه صنایع دستی برگزار شد.
بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان در این جلسه گفت: انجام جلسات فراوان درون دستگاهها سبب شده تا افراد همچنین نهادها درون گرا شوند واز طرفی فاصله ها بیشتر شود واز نظرات هم کمتر استفاده می کنند، باوجود اینکه انجام اینگونه جلسات بین سازمانی هنوز در ایران بدرستی جا نیفتاده این ما هستیم که باید این موضوع را گسترش وترویج کنیم.
وی افزود: طبیعت کار ما در معاونت صنایع دستی سازمان ایجاب می کند تا با دانشگاههایی که در حوزه هنر و بصورت تخصصی هنر و صنایع دستی فعالیت می کنند بیشتر ارتباط داشته باشیم .
ما معتقدیم اگر بخواهیم یک دانشگاه مولف داشته باشیم یا کار تالیفی انجام دهیم ارتباط با یک دانشگاه مولف لازم است ..
میرزا لو مدیر کل تولید معاونت صنایع دستی نیزدر ادامه ضمن تشکر از حضور میهمانان دانشگاه هنر گفت : در صنایع دستی دونوع مجوز صادر می کنیم یکی برای افرادی که انفرادی کار می کنند و یکی هم برای کارگاههای گروهی این مجوز ها در 18 گروه، 155 رشته و 140 زیر مجموعه صادر می شود و آمار کلی که ما در زیر مجموعه صنایع دستی داریم تا کنون در حدود 255075 شغل انفرادی و 13175 پروانه فعالیت کارگاهی است.
از بین مجوزهای انفرادی بیشترین اشتغال در رتبه نخست بافته های داری ، رتبه دوم صنایع چوبی، سوم پوشاک سنتی و چهارم رومیزی های سنتی را شامل می شود بیشترین علاقه مندی را کسانی که دارندکه فعالیت صنایع دستی را بصورت گروهی و کارگاهی انجام می دهند به این ترتیب رتبه اول را صنایع چوبی با 5136 مجوز، رتبه دوم فلزی، رتبه سوم کاشی و سفال و رتبه چهارم را بافته های داری به خود اختصاص داده اند.
ویبا اشاره بر تغییراتی که در حوزه فعالیت های معاونت صنایع دستی در حال وقوع است تاکید کرد: با توجه به تغییراتی که در حال انجام است، امید وارم فارغ التحصیلانی وارد عرصه شوند که کابردی تر به تولید محصولات صنایع دستی و توسعه آن بپردازند .
ترکمانیان سرپرست اداره توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی نیز در ادامه گفت : علاوه بر اموزش که بخشی از فعالیت حوزه توسعه وترویج است، فعالیتهایی در حوزه پژوهش داریم، اموزش ها در چهار دسته برنامه ریزی شده است، اموزش های کوتاه مدت ویژه شاغلین و آموزش هنرمندان و کارشناسان و نیز آموزش متوسطه در آموزش پرورش و اموزشهای موردی که انجام ان لازم باشد.
وی افزود: چیزی که بیشترین اهمیت را دارد اموزش های شغل محور هستند که باید در این بخش نیز فعالیت های خود را افزایش دهیم و امید واریم بتوانیم برای جامعه صنعتگران صنایع دستی کاری کنیم و انها را متحد و منتفع سازیم.
ترکمانیان یادآور شد: در بخش تولید محصول کارشناسانی که انتظار داریم از دانشگاه به جامعه تحویل داده نشده و ما به عنوان کسانی که دوره دانشگاهی را گذرانده و سپس وارد جامعه شده اند،به این نتیجه رسیده ایم که دانشگاه از شرایط و نیازهای جامعه واقعی مغفول است.
پویامحمودیان مدیر کل بازرگانی حوزه صنایع دستی گفت : سال 1393 را با امار 36 درصد رشد در زمینه در امد زایی و صادرات صنایع دستی پشت سر گذاشتیم و از انجا که در سبد کالاهای غیر نفتی سهم داریم در مقایسه با سایر صنایع که رشد بیشتر از 19 درصد نداشته اند امار کار کرد خوبی داریم که نشان می دهد بازار های خارجی ما جایی است که می شود روی ان برنامه ریزی وسیاست گذاری کرد و اگر بازارهایی را که برای توریستها تعریف شده را مقایسه کنیم می بینیم اقبال ما در بازار های داخلی بیشتر بوده است با 145درصد رشد در 7 ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل و همینطور 19 درصد رشد در بحث صادرات در حالی که صادرات نفتی ما در هفته اول سال 94 هفت ونیم درصد رشد منفی را نشان می داد آمار بسیار خوبی است، صنایع دستی ویژگی قابل رقابت کشور محسوب می شود.
نامورمطلق همچنین در ادامه یادآور شد: ما در سامانه هنرمندانمان 370000 نفر را ثبت کرده ایم و افرادی را که ثبت نکرده ایم تخمین می زنیم یک میلیون نفر باشند.
وی تاکید کرد: تنوع صنایع دستی ما حتی بیشتر از هند و چین است و در حوزه اکادمیک بیشترین کارها را کرده ایم و به لطف مراکز اموزش عالی کشورمان این امکان برایمان فراهم شده و به همین جهت اینده خوبی را در این عر صه پیش بینی میکنیم اما بعضا تحولات سیاسی بازار هایمان را نا امن کرده چیزی که دیده اید یا داریم می بینیم. امار رشد صنایع دستی در داخل و عرصه های بین المللی موجب دلگرمی و بیانگر اینده خوب است و امیدواریم در این راه دانشگاهها به ما کمک کنند .

انتهای پیام/

کد خبر 1394101426