حمید ضیایی پرور- -«قطع درختان کاخ سعدآباد همزمان با تشدید آلودگی هوا»
- ۱۴ درخت کهنسال کاخ سعدآباد را شبانه سر بریدند
- قطع درختان کهنسال سعد آباد
-درختان سعدآباد یک شبه ناپدید شدند!
-با عاملان قطع درختان در کاخ سعد آباد برخورد قضایی می شود
با مطالعه این تیتر ها و خبرها و عکس هایی که رسانه های آنلاین برای انتشار این خبر انتخاب کرده اند به مخاطب اینچنین القا می شود که مجموعه درختان سر به فلک کشیده سعد آباد را در یک عملیات عمرانی گسترده سربریده و از محوطه خارج کرده اند و این اقدام تخلف بوده و شبانه انجام شده و درختان کهنسال بوده و با متخلفان هم برخورد قضایی می شود. در عکس هایی که در این ارتباط منتشر کرده اند یک فرد اره برقی به دست در حال قطع کردن درختی به قطر حداقل یک متر است و در عکس های دیگری نیز تنه های قطور درختان روی محوطه جنگلی دپو شده است.
بنده هم اگر این خبر و عکس ها را می دیدم خونم به جوش می آمد و بر عاملان این جنایت هولناک لعنت می فرستادم. اما اصل ماجرا چه بوده؟ 

در ضلع شمالی مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد محوطه ای وجود دارد که فضای باز است و سالها است بخش از آن به عنوان پارکینگ یگان حفاظت مجموعه استفاده می شود. بخش اعظم این محوطه تبدیل به محل دپوی زباله و نخاله  و وسایل اضافی ساختمانی مجموعه شده بود و در آن چندین درختچه خودرو عرعر سبز شده بود که به صورت نامتقارن دارای ارتفاعی تا حدود 2 متر و قطر حداکثر 10 سانتیمتر بود و تعداد آنها  8 تا بود. این درختچه ها در اصطلاح باغبانی جزو نباتات هرز و آفت زا به شمار می رود. با پاکسازی این محوطه قرار است  بر اساس طرحی کارشناسی و مصوب ،یک باغ ایرانی در آن محوطه ایجاد شود. نخاله ها جمع آوری و تخلیه شده و با پاکسازی و تسطیح محوطه از آسیب بیشتر ریشه های این درختچه ها به پی ساختمان تاریخی مجاور پیشگیری شد. برخی از این درختچه ها در فاصله 20 سانتی متری از پی ساختمان روییده بود.

مجموعه 110 هکتاری سعد آباد بیش از 30  هزار درخت شناسنامه دار و تاریخی دارد و یکی از اصلی ترین وظایف مدیریت این مجموعه ،نگهداری و آبیاری و حفاظت از این درختان است که شش های تهران محسوب شده و هویت شهر تهران به شمار می روند. القای برچیده شدن 8 درختچه خودرو عرعر به سربریدن شبانه درختان کهنسال سعد آباد در واقع مصداق همان ضرب المثل یک کلاغ چهل کلاغ است. 
البته حساسیت رسانه ها در مورد حفظ محیط زیست خیلی خوب است و واکنش نشان دادن  آنها به هر گونه خبری از این دست ستودنی است اما اگر خبر رسانه ها مصداق عینی و واقعی نداشته باشد مخاطب را در درجه اول به خود رسانه ها بی اعتماد می کند. درختان مجموعه سعد آباد سرجایشان هستند. ماهیانه 600 هزار گردشگر داخلی و خارجی از این مجموعه بازدید می کنند. همین امروز هم بازدید از سعدآباد جریان دارد. کاش رسانه های محترم به جای پشت میز نشینی و استفاده از عکس های آرشیوی قطع درختان تنومند کانادا، سری به این مجموعه می زدند و واقعیت را می نوشتند.
\n

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

انتهای پیام/

کد خبر 1394102213