احمد محسنپور، نوازنده کمانچه و آهنگساز و نواپرداز مازنی که سهمی جدی در معرفی موسیقی منطقه مازندران داشت صبح چهارشنبه ۳۰ دی ماه وبر اثر سرطان ریه در زادگاهش دار فانی را وداع گفت.محسن پور، نقشی ارزنده در احیاء و معرفی موسیقی منطقه مازندران در داخل و خارج از ایران ایفا کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران خاموشی استاد احمد محسن پور، بنیانگذار فرهنگخانه مازندران، سرپرست گروه موسیقی شواش، آهنگ ساز، موسیقیدان و نوازنده برجسته کمانچه و از ارکان بی بدیل موسیقی مازندران را ضایعه ای برای فرهنگ و هنر مازندران توصیف کرد وافزود: زنده یاد محسن پور با تاسیس فرهنگخانه مازندران و دعوت از برجسته ترین اساتید، موسیقی دانان و هنرمندان موسیقی کشور، به تشکیل کلاس های آموزش موسیقی ردیفی و قومی همت گماشت که حاصل آن تربیت شاگردان فراوان در حوزه موسیقی بود.
دلاوربزرگ نیا افزود: نگاه پژوهشی محسن پور به مقوله موسیقی قومی موجب شد تا این هنرمند در بیش از نیم قرن فعالیت خود برای ماندگاری و ترویج موسیقی بومی این دیار اثار ارزشمندی از خود به جای گذارد.
وی افزود:آلبومهاي «ابر بيته هوار ـ 13۶۴»، «اِفتاب ته (تيغ آفتاب) ـ 13۶۸»، «بهار مونا ـ 1369»، «مازروني حال ـ 136۶»، «اساره سو ـ 13۷۰»، «شوار ـ 1370»، «بهارانه ـ 13۷۳»، «ماه تَتي ـ 13۷۸»، «دودوك تيكا ـ 13۷۹»، «گِل گِلون ـ 1382»، «طالب زهره ـ 1383»، «لالاییهاي و نوازشهاي مادرانه (مهر خونش) ـ 1387»، «تبري (تكنوازي كمانچه) ـ 1385»، «چلچلاي سفري ـ 1387»، «روجا (اشعار مازندراني نيما يوشيج) ـ 1388»، «مَم زمون«1389» و... تنها بخش صوتي فعاليتهاي استاد را در بر ميگيرد و به يقين بررسي كامل آلبومهاي تصويري، كنسرتها، سرودهها و كارهاي پژوهشي او و گروهش فراتر از این هاست.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران ادامه داد: ثبت و ضبط نغمات، آموزش موسیقی بومی و بیش از سه دهه فعالیت مستمر در حفظ و اشاعه ی موسیقی مازندران استاد محسن پور را به میراثی معنوی و ماندگار بدل کرده است و اثار برجای مانده از ایشان، به عنوان گنجینه ای هنری در تاریخ مازندران ماندگار خواهد بود.
محسن پور در سال 53 ـ 1352 عضو گروه محلي راديو ساري شد و در سال 1354 به ارکستر ملی فرهنگ و هنر مازندران پیوست. سپس در سال 1356 سرپرست گروه موسيقي محلي ادارهي فرهنگ و هنر آن زمان شد كه سرپرستياش را تا سال 1357 ادامه داد.
او در سال 1364 ، تصميم به تاسيس فرهنگخانهي مازندران گرفت، تا بتواند به آموزش و اشاعهي موسیقی و همچنين پژوهش دربارهي موسیقی مازندران و حفظ و نشر آن بپردازد؛ تصميمي كه پس از اجرايي شدن آن، نه تنها مردم مازندران، بلكه همهي مردم ايران را تا سالها وامدار خود ساخت.
فرهنگخانهي مازندران و البته استاد احمدمحسنپور نقش ويژهاي در احياي موسيقي مازندراني ايفا كرده است، به طوري كه تاکنون صدها ساعت از موسیقی نواحی مختلف مازندران زير نظر او گردآوری شده است و البته اين تنها گوشهاي از فعاليتهاي اين مركز است.
این هنرمند که دارای نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود یکی از حافظان موسیقی قومی شمال البرز محسوب می شد.
سال ۱۳۹۲ و در جشن چهاردهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی ایران از این هنرمند پیشکسوت نواحی تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/