تعریف مشوق برای بهره برداران مناطق کم برخوردار، می تواند به کمک صندوق احیا بیاید

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: اگر شرایط واگذاری اماکن و بناهای تاریخی در مناطق حاشیه ای و استان هایی که کمتر تاکنون به لحاظ گردشگری معرفی شده اند، تسهیل شود به راحتی شاهد جهشی بزرگ در این حوزه خواهیم بود.
به گزارش روابط عمومی صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی (صابتا)؛ عبدالمالک شنبه زاده مدیر کل میراث فرهنگی ایلام با اشاره به تفاوت فاحش بین استان های مختلف کشور در حوزه گردشگری و بهره برداری از بافت ها و بناهای تاریخی گفت: هم اکنون یک مشکل در قوانین ما برای واگذاری بناها و بافت های تاریخی وجود دارد و آن هم این است که شهرهایی نظیر اصفهان یا شیراز با شهرهایی مانند ایلام و دیگر مناطق دورافتاده و کمتر شناخته شده کشور مساوی دیده می شوند.
وی ادامه داد: ما معتقدیم که باید با بازنگری در قوانین و آئین نامه های واگذاری بناهای تاریخی تغییری به نفع مناطق کم برخوردار ایجاد شود و برای بهره برداران از اماکن تاریخی این مناطق تسهیلات و تخفیف های خاصی به عنوان مشوق تعریف شود.
این مقام مسئول افزود: بهره برداران هنوز رغبت کافی و لازم را برای سرمایه گذاری در این مناطق ندارند و از منظر اقتصادی هم شاید حق با آنها باشد. چرا که ما در این مناطق نه زیرساخت قابل توجهی داریم و نه شناخت عمومی نسبت به آن وجود دارد که بتواند به مقصد گردشگری و تولید ارزش اقتصادی تبدیل شود.
شنبه زاده تصریح کرد: صندوق احیا در دوره جدید کار خود تحرک قابل توجهی داشته و معلوم است که مدیر عامل این مجموعه به طور جدی به دنبال تحول در این عرصه است. اما برخی قوانین هم باید در این راستا اصلاح شوند تا این تلاش ها بتوانند در درازمدت منتهی به نتایج سود بخش برای میراث فرهنگی و اقتصاد کشور شوند.
شنبه زاده در پایان تاکید کرد: تعریف و تعیین برخی تسهیلات و منابع مالی به صورت وام و یا دیگر مشوق ها برای بهره برداران در مناطق کم برخوردار می تواند کمک بسیار بزرگی به صندوق احیا در مسیر موفقیت باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1394110418