مرمت ایوان شمالی مسجد جامع قزوین آغاز شد

به منظور حفظ و نگهداری از بناهای ارزشمند تاریخی – مذهبی ، طرح مرمت و بهسازی بخش هایی از ایوان شمالی مسجد جامع عتیق قزوین به همت میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین؛ محمد علی حضرتی مدیر کل میراث فرهنگی این اداره کل با اعلام این خبر گفت : مسجد جامع عتیق یا کبیر که در حاشیه غربی خیابان شهدا (سپه ) و مرکز بافت تاریخی شهر قزوین واقع شده از جمله بناهای عظیم و باشکوه تاریخی – مذهبی و یکی از کهن ترین و کم نظیرترین مساجد چهار ایوانی ایران به شمار می رود که شکوه هنر و معماری ادوار مختلف تاریخی را می توان در آن مشاهده کرد. این اثر منحصر به فرد جایگاه ویژه ای در نزد مردم شهر قزوین و گردشگران داخلی و خارجی دارد و حفظ این اثر در برابر خطرات ناشی از آسیب های جدی امری بسیار ضروری است .
حضرتی در خصوص روند اجرای طرح مرمت و بازسازی ایوان شمالی مسجد جامع اظهار داشت : عملیات اجرای طرح احیاء و مرمت بخش های مختلف از بنای مسجد جامع با تامین هزینه از محل اعتبارات ملی و با نظارت کارشناسان مرمت میراث فرهنگی از اوایل تیرماه سال جاری آغاز و مرمت ایوان جنوبی این بنای تاریخی شامل مرمت پیشانی و رسمی بندی زیر ایوان به همراه نازک کاری جلوخان مسجد صورت گرفت که در ادامه این طرح ، مرمت بخش هایی از ایوان شمالی مسجد نیز از اوایل دی ماه سال جاری در دستور کار تیم فنی این اداره کل قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: بند کشی آجرهای این ایوان که در اثر آتش سوزی مناره غربی و پرتاب آب برای مهار آتش دچار آسیب جدی شده و بارندگی های پس از آن که آسیب وارده را افزایش داده بود ، نیازمند مرمتی اساسی است .
حضرتی در خصوص اقدامات ضروری طرح مرمت و بهسازی ایوان شمالی ابراز داشت : مرمت و بازسازی کاشی کاری و روغن کاری گلدسته ضلع شرق ، مرمت و بازسازی آجرکاری و پوسته آجری ایوان و بازسازی بندکشی و بندهای مُهری از جمله اقداماتی است که در پروژه مرمتی ایوان شمالی انجام می شود.
شایان ذکر است، مسجد جامع عتیق قزوین یکی از کهن ترین مساجد چهار ایوانی ایران با شماره ثبت 121 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .در این مسجد آثار معماری بسیاری از ادوار تاریخی در وسعتی معادل 12500 متر مربع وجود دارد و قدیمی ترین قسمت موجود آن به سال 192 به دستور هارون الرشید بنا شده که در عصر سلجوقی ، صفوی و قاجار الحاقاتی به آن گردیده است و شش کتیبه گچبری مقصوره خمار تاشی آن شهرتی جهانی دارد.

انتهای پیام/

کد خبر 1394111013