داشته های فرهنگی خوزستان بیش از آنچه که معرفی شده است

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان گفت: داشته های فرهنگی و تاریخی خوزستان بسیار بیش از آنی است که معرفی شده است و این گستردگی تاحدی است که حتی نتواستیم این جاذبه‌ها را به مردم خوزستان معرفی کنیم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان؛ خسرونشان مدیرکل میراث فرهنگی در چهارمین جشنواره ملی گل نرگس بهبهان که به مناسبت فرارسیدن فصل برداشت گل نرگس در بهبهان برگزار شد با تقدیر از تمام کسانی که در برگزاری این جشنواره کمک کردند اظهار کرد: امیدوارم این مجموعه از جشنواره‌ها و با استمرار رویداد بزرگی در شهرستان و استان رقم بزنند و بتواند در معرفی داشته های خوزستان گامی موثر باشد.
وی افزود: خوزستان به عنوان بخشی از تمدن ایران، سرزمین شگفتی است و نخستین تمدن‌های بشر در آن شکل گرفته است و هر وجب آن میراثی است به این دلیل اهمیت این بخش از خاک ایران عزیز بسیار زیاد است و توجهات به این سرزمین زیادتر است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: چند روز پیش دوستی می گفت که اگر تمام باستان‌شناسان در خوزستان جمع شوند و تلاش کنند هنوز هم جای کار بسیاری در حوزه میراث فرهنگی باقی می ماند ،همه باستان شناسان ایران و جهان اذعان دارند که این مسئله نشان از داشته های عظیم خوزستان در بخش فرهنگ و تمدن دارد.
نشان با بیان این که کاوش‌های متعددی در حوزه باستان‌شناسی و میراث فرهنگی استان در حال انجام است گفت: خوزستان از لحاظ ثبت جهانی دارای سه پایگاه جهانی است. چغازنبیل نخستین اثر، آبشارهای شوشتر و محدوده وسیعی از شهر شوش و به مساحت هزار و 100هکتار دو اثر جهانی دیگر خوزستان است.
وی ادامه داد: همچنین در خوزستان پایگاه ملی نیز وجود دارد که مهم‌ترین آن ارجان بهبهان است. پایگاه ایذه نیز ظرفیت جهانی دارد. پایگاه‌های ما در خوزستان روز به روز در حال افزایش هستند کاوش‌های انجام می‌شود که گوشه‌های تاریک از تاریخ بشر را روشن می‌سازند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان تاکید کرد: کاوش های در حال انجام در پایگاه های ایذه(آیاپیر) و ارجان اوج داشته های این منطقه را به نمایش می گذارد و باید با پیشرفت این کاوش ها بخش هایی از نقاط تاریک موجود در این مناطق شناسایی و روشن شود تا بتوان برای معرفی و تشکیل پرونده های ثبت جهانی اقدام کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با بیان این که نتواستیم جاذبه‌های استان را معرفی کنیم عنوان کرد: در استان به جز جاذبه‌های تاریخی، جاذبه‌های طبیعی و گردشگری کم نظیری وجود دارد اما نتواستیم این ظرفیت را به قابلیت برسانیم و تحقق ببخشیم و نه به مردم ایران و جهان و حداقل به مردم خوزستان نیز نتواستیم معرفی کنیم.
نشان اظهار کرد: اکنون و در دوره جدید به این حوزه توجهی وجود دارد و در این بخش باید علاوه بر حوزه سخت‌افزاری به نرم‌افزاری نیز توجه شود باید به میراث فرهنگی به عنوان یک اصل برای توسعه توجه کرد. باید در کنار جاذبه‌های گردشگری، جاذبه‌های فرهنگی و فرصت‌های فرهنگی ایجاد شود. بهبهان تجربه خوبی برای جذب گردشگر آغاز کرده است.
وی خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم تا با تعریف رویدادهای فرهنگی مانند جشنواره ها و ... در مدت زمان کوتاهی بخش زیادی از توجهات را به این بخش از ایران زمین معطوف کنیم و در این راستا فعالیت های تعریف شده خود را اجرا کنیم تا بتوانیم بخشی از داشته های خوزستان را معرفی کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: افتخار خود می دانم که در کنار این جاذبه های بی نظیر سرمایه های مهم و مهمتر نیروی انسانی وجود دارد که شان بزرگ سرزمین خوزستان به شمار می آیند؛ خوزستان در کنار تمدن های بسیار غنی که در دل خاک خود جای داده است شخصیت های بزرگی را نیز در خود پرورانده که به داشتن آنها باید افتخار کرد.
نشان گفت: در گستره تاریخ و تمدن خوزستان شخصیت هایی وجود دارد که در حوزه ادب، تاریخ و تمدن استان نقش بسیار زیادی ایفا کرده اند و امروز افتخار همراهی یکی از این شخصیت های بزرگ را پیدا کرده ایم و آن هم نویسنده و مترجم بزرگ از نسل مترقی مترجمان ایران صفدر تقی زاده است.
وی در معرفی این شخصیت بزرگ فرهنگی خاطر نشان کرد: صفدر تقی زاده مترجم بخش رنسانس مجموعه کتاب های تاریخ ویل دورانت است که کتابی بی شک تاثیرگذار در بخش ادب و تاریخ به شمار می آید و به حضور در کنار این شخصیت بزرگ افتخار می کنم و از خداوند می خواهم سایه چنین انسان های بزرگی را از سر خوزستان کم نکند

انتهای پیام/

کد خبر 139411104