به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، یحیی رحمتی، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان گفت: در راستای غنیسازی اشیاء تاریخی- فرهنگی، تعداد204 قلم شیء \"تاریخی - فرهنگی\" ارزشمند به استان منتقل شده است.
رحمتی در مراسم رونمایی از 204 شیء تاریخی که از موزه ملی ایران به استان زنجان منتقل شده است، تصریح کرد: این آثار مبین تاریخ یک ملت است و مستنداتی از شکلگیری یک تمدن را ارائه می دهد.
وی افزود: از مجموع 204 قطعه اشیای تاریخی تعداد 80 قطعه از این آثار از جنس طلا هستند که مربوط به دورههای مختلف تاریخی همچون؛ هخامنشی، اسلامی و دورههای جدید همچون قاجار است که سبب بهروز شدن مخاطبان و ثابت نگه داشتن این مخاطبان میشود، زیرا این اشیاء و داستانها و قصههایی که در پس آن قرار دارد، سبب غنی شدن موزهها میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به اینکه موزه ایران باستان یکی از غنیترین مخازن تاریخی را در دنیا دارا است، به گونهای که مطالعه و بررسی همه این آثار نیازمند سالها زمان می باشد و این اشیاء با رایزنیهای کارشناسان مرتبط انتخاب شده و برخی از این اشیا ملی و برخی دیگر نیز متعلق به حوزه تاریخی استان زنجان هستند.
\"موزه های زنجان از یکنواختی خارج می شود\"
معاون میراثفرهنگی، استان زنجان نیز با بیان اینکه میراثفرهنگی از زیرساختهای مهم و تاثیرگذار در جامعه است که موجب رونق اقتصادی و اشتغالزایی نیز میشود. تصریح کرد: همچنین فرصت جذب گردشگر و ورود ارز به کشور از دیگر ویژگیهای وجود میراثفرهنگی است.
مهرداد عسگریان گفت: برای خارج کردن موزههای استان از یکنواختی، با هماهنگیهای انجام شده با موزه ملی که یکی از موزههای \"مادر\" جهان است، 204 شی تاریخی به استان منتقل شد که بخشی از این اشیاء از جنس طلا بوده و مربوط به دورههای تاریخی پیش از تاریخ، تاریخ و دوره اسلامی هستند.
وی ادامه داد: علاوه بر رونمایی این اشیاء تاریخی که از جنس سفال، کاشی و فلز هستند متذکر شد؛ در استان زنجان 1700 اثر تاریخی وجود دارد که نمونههایی از آن مانند گنبد سلطانیه ثبت جهانی شده و همچنین 711 اثر تاریخی استان ثبت ملی و 12 اثر به عنوان میراث معنوی ثبت شدهاند.
انتهای پیام/