بازارچه های صنایع دستی دروازه حمایتی برای اشتغال خانگی در دوران پساتحریم است

 

معاون امورحقوقی، مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: ایجاد بازارچه های صنایع دستی دروازه ای حمایتی برای صنعتگران و اشتغال خانگی و ارزان در دوران پساتحریم است.

اسدالله درویش امیری در آئین گشایش بازارچه دائمی تولید، فروش و پایانه صادرات صنایع دستی در اراک افزود: از 450 رشته تخصصی شناخته شده صنایع دستی در دنیا ، 350 رشته در ایران وجود دارد و باید با برنامه های هدفمند و حمایت های موثر در تولید و بازاریابی، بهره کیفی را در دوران پساتحریم از صنایع دستی در ترمیم اقتصادی ایران برد.

وی اظهار کرد: تنوع محصولات صنایع دستی در ایران در شرایط است که اصالت مواد اولیه و سازگار با حیط زیست با استعداد و مهارت هنری صنعتگر همراه است و می تواند بازار خوبی را در درآمدزایی و اشتغال ایجاد کند.

معاون امورحقوقی، مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اظهار کرد: این سازمان متشکل از سه حلقه و بخش پیوست شده است که مفاهیم رشد و تعالی هنر دستی را در کنار گردشگری و داشتای بکر فرهنگی با هم دارد.

وی گفت: گردشگری نقش مستقیم در اقتصاد کشور دارد و قانون گذار که صنایع دستی را کنار میراث فرهنگی و گردشگری قرار داده به پیوستگی این سه بخش به خوبی واقف بوده است.

درویش امیری توضیح داد: وجود طیف بزرگی از آثار تاریخی و جاذبه های مختلف درصورتی که بازدید کننده و گردشگر نداشته باشد اثرگذاری در اقتصاد ندارد و ارزش و جایگاه آن با گذر زمان کمرنگ می شود و بایدبا برنامه های کارآمد شرایطی مهیا کرد که گردشگران داخلی و خارجی با انگیزه های مختلف از جمله صنایع دستی و میراث کهن و تجارب طبیعت گردی ، گردش اقتصادی هر تکه از ایران و معیشت خانوارها را متحول کنند.

وی گفت: صنایع دستی بخشی از هویت فرهنگی ایران است و با تولید کیفی و بر مبنای ذائقه خریداران باید این بعد از حوزه فرهنگ در کنار میراث فرهنگی به شایستگی بدرخشد و به حساب آید.

درویش امیری، با بیان اینکه صنایع دستی فعالیت اقتصادی، صنعتی، هنری و اشتغالزایی در کشور است، گفت: سرمایه گذاری در این بخش عین فایده است چرا که مواد اولیه آن سهل و ارزان به دست می آیدو فعالیت تولیدی پاک و سازگار با طبیعت محسوب می شود.

وی اظهار کرد: صنایع دستی تراوش ذهن هنرمند، فرهنگ، تاریخ و هنر است که در دستان هنرمند نقش می بندد.

درویش امیری، با بیان ویژگی های بازارچه صنایع دستی گفت: هرچند بازارچه های صنایع دستی کوچک و به ظاهر محدود هستند ولی کارهای بزرگی در آن ها انجام می شود و می توانند کانون فعال اشتغالزایی باشند.

وی افزود: در سال های اخیر به مجموعه صنایع دستی بی مهری شده و باید با استفاده از ظرفیت و توانمندی هر منطقه بستر رشد و توسعه هنر های سنتی و دستی بومی را مهیا کرد.

وی اظهار کرد: صنایع دستی از ظهور بشر تاکنون همراه ما بوده و برخی نادر، کمیاب و حتی نایاب هستند و بخشی از صنایع دستی در حال انقراض هستند که با سیاست گذاری هدفمند و علمی این حوزه احیا و به عرصه تولید و رقابت بازگردانده می شود.

معاون امورحقوقی، مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: هرچه در عرصه صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری سرمایه گذاری انجام شود، بذری برای اقتصادی پایدار خواهد بود.

درویش امیری افزود: فراگیری صنایع دستی باعث شده تا هنرهای زیبا به خانه مردم وارد شود و این مهم در سلامت بصری و روانی اشخاص سهم بسزایی دارد.

وی گفت: صنایع دستی از باورهای مردم ناشی شده و زیربنای هنر فرهنگ، تاریخ و مذهب است و این حوزه ریشه در تاریخ و تمدن ما دارد که باید بیش از پیش بارور شود.

وی افزود: بازارچه های صنایع دستی در تمامی استان های کشور دایر شده و هدف از این طرح نمایش، فروش و سهولت دسترسی علاقه مندان به مصنوعات دستی است.

انتهای پیام/

کد خبر 139411248