محمدتقی رهنمایی استاد گردشگری با بیان این مطلب در گفتگو با میراث آریا(chtn) افزود: اصل اول توسعه گردشگری در هر کشور، وجود امنیت است، امنیت مقولهای است که در دو بعد عمومی و اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد و آنچه در ارتباط با مقوله گردشگری اهمیت دارد، امنیت عمومی کشورهاست.
وی با اشاره به جاذبههای فرهنگی، تاریخی و طبیعی ترکیه، تصریح کرد: ترکیه مفصل ارتباط بین فرهنگ شرق و غرب است و گردشگران بسیاری از تمامی نقاط جهان برای بازدید از این جاذبهها به این کشور سفر می کردند.
رهنمایی تصریح کرد: ترکیه همانند ایران کشوری است با اقوام متعدد، با این تفاوت که اقوامی که در ایران زندگی می کنند و به 21 گویش مختلف سخن می گویند، در کنار باور داشتن به قومیت خود، به ایرانی بودن افتخار می کنند، اما در ترکیه موضوع قومیت به این شکل نیست، سردمداران این کشور می خواهند کردها و ترکمنها را هم ترک کنند، این زیاده طلبی ها و تعصب ترکی، دلیل مهمی برای مقاومت سایر اقوام و ایجاد تنش و درگیری در این کشور است، موضوعی که امنیت گردشگران را هم به خطر می اندازد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد؛ ترکیه در دوران گذار بحرانی قرار دارد و حکومت این کشور درصدد برگرداندن نشانه های عثمانی و تمرکز قدرت در یک جناح است، موضوعی که حتی مقاومت ترکها را هم به دنبال داشته است، موضوع این است که ترکیه سازگاری لازم برای پذیرش اقلیت های قومی را ندارد.
وی گفت: درگیری های قومی که امروز به شکل بسیار بارز و گسترده در ترکیه مشاهده می کنیم، امنیت این کشور را با خطر جدی مواجه کرده است، این در حالی است که ناامنی، مهمترین آسیب و دلیل برای عدم توسعه گردشگری تلقی می شود به شکلی که حتی پرتاب یک ترقه کوچک، نگرانی و دغدغه مردمی که برای تفریح و گذراندن اوقات سفر کرده اند، را به دنبال دارد.
رهنمایی در ادامه با تاکید بر اینکه ترکیه با وجود فضای امنیتی فعلی و حضور دائمی نیروهای نظامی در شهرها، مقصد مناسبی برای گردشگری نیست، گفت: آلمانیها و روسها بیشترین گردشگران ترکیه را تشکیل می دادند، اما در چند ماه اخیر با توجه به مسائلی که بین دو دولت ترکیه و روسیه به وجود آمد، بیشتر گردشگران روس، ترکیه را از لیست مقاصد سفر خود حذف کردند و آلمانی ها هم به دلیل اینکه ملت محافظه کاری هستند از سفر به ترکیه صرف نظر کرده اند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: هرچند تمام این مسائل و موضوعات اعم از ناامنی و درگیری برای سفر نکردن به ترکیه کافی است، اما موضوع مهمی که نباید از آن به سادگی گذشت، نگاه منفی ترکها به ایرانیها است، مردم ما باید این را بدانند که اگر در ترکیه رفتار خوبی با آنها می شود و خوشرویی می بینند، دلیل آن پول است نه هیچ چیز دیگر، این یک موضوع ریشهای است، ترکها با ایرانیها میانه خوبی ندارند و اگر شما پول نداشته باشید در این کشور روی خوش نمی بینید.
انتهای پیام/