او افزود: منابع روایی ما در پیش از اسلام و پس از آن در تفکر فلسفه عرفانی اسلامی ابن سینا ،فارابی، سهروردی و ملاصدرا نشان می دهد در تمامی اندیشه ها توجه به زندگی ، مرگ ، بدن ، نفس و روح مطرح بوده است .
به گفته حسن زاده ، فجایع طبیعی و انسانی همچون زلزله سیل، جنگ ، خشکسالی و ...یا گفتمان های روشنفکرانه و انقلابی با تمرکز بر مرگ مقدس و شهادت ، فرهنگ زیارت و... بر اهمیت گشایش نگاهی که ما ان رامردم شناسی مرگ می نامیم دلالت می کند .
او با بیان اینکه پژوهشکده مردم شناسی در طول فعالیت خود سعی کرده با محوریت پژوهش ادبیات مرجع را تولید کند ،گفت: به عنوان نمونه :کتاب \"زن و فرهنگ\" با همکاری میر شکرایی با 50مقاله و 1200صفحه متن پژوهشی که بنیان های انسان شناسی جنسیت را تقویت کرد منتشر شد .
حسن زاده در بخش دیگری از سخنانش گفت :از 250مقاله ارایه شده به همایش 130مقاله پذیرفته شده است.
وی با اشاره به همایش های برگزار شده توسط این پژوهشکده گفت : در این همایش با یک تلاش جمعی 7کتاب در حوزه مردم شناسی مرگ و زندگی به چاپ رسیده و 3 عنوان کتاب نیز در آینده به چاپ خواهد رسید.
به گفته او ، در میان مراکز علوم اجتماعی کشور پژوهشکده مردم شناسی گام های بلندی برداشته و به نوع خود در تولید ادبیات تألیفی و پژوهشی پیشرو است.
برگزاری نمایشگاه مرگ و زندگی ،چشم اندازهای مردم شناختی به روایت تصویر،سنگی برای زندگی سنگی برای مرگ ،نمایشگاه عکس از سازمان بهشت زهرا(س)از برنامه های جنبی همایش \" مردم شناسی مرگ و زندگی \" است.
همایش ملی مردم شناسی مرگ و زندگی توسط پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری سازمان فرهنگی بهشت زهرا ،پژوهشکده تخصصی آرامستان سازمان بهشت زهرا(س)،مرکز اسناد فرهنگی آسیا،پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ، موزه های ملی و عروسک های ملل و اداره کل میراث فرهنگی تهران برگزار می شود.
انتهای پیام/